عصر قم

آخرين مطالب

گزارشی از ماجرای اخراج کودک دبستانی و بستری‌شدن در آی‌سی‌یو تا تکذیب آموزش‌و‌پرورش گفتگو

گزارشی از ماجرای اخراج کودک دبستانی و بستری‌شدن در آی‌سی‌یو تا تکذیب آموزش‌و‌پرورش
  بزرگنمايي:

عصر قم - شرق / مادرش از پشت تلفن، با صدایی خسته یک جمله را بارها تکرار می‌کند؛ اینکه پسرم مدام در خواب و بیداری می‌گفت مامان من کاری نکردم. محمدطاها پسر هشت‌ساله‌ای که طبق گفته‌های مادرش به دلیل فشار روحی اخراج از مدرسه دچار تشنچ و آسیب به مغز شده و حالا بیش از یک ماه است که در بخش آی‌سی‌یوی بیمارستان امام حسین بستری است؛ این در حالی است که روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با «شرق» اخراج محمد‌طاها و فشار روحی بعد از این اتفاق را تکذیب کرد.
همچنین آموزش‌و‌پرورش ورامین در پاسخ به یکی از رسانه‌ها جوابیه‌ای مبنی بر خلاف واقع بودن ماجرا منتشر کرده است. با وجود ‌این طبق گفت‌وگوی مادر محمد‌طاها با «شرق»، این کودک ممنوعیت ورود به کلاس درس داشته و همین منجر به فشار روانی و تشنج او شده است.
پسرم دیگر هیچ‌کدام از ما را نمی‌شناسد
خودش از یک‌ ماه ‌و شش روزی حرف می‌زند که رنگ خانه را ندیده است. مادری که از یک ماه پیش تا الان پسرش را فقط روی تخت بیمارستان ملاقات کرده. مادر محمدطاها غفوری از هذیان‌گویی‌های پسرش در خواب و بیداری می‌گوید که فقط یک جمله را تکرار می‌کرده «مامان من کاری نکردم». این مادر از ماجرای اخراج محمدطاها از مدرسه شهید مطهری، روایت می‌کند که طبق گفته‌های خودش باعث تشنج و بستری‌شدن فرزند هشت‌ساله‌اش در بیمارستان امام حسین شده است. 
در گفت‌وگو با «شرق» با صدای بریده‌بریده از پشت تلفن، این‌طور شروع می‌کند: «مثل اینکه چندتا از بچه‌ها پسرم را کتک می‌زنند و پسرم هم آنها را کتک زده و بعد هم مدرسه مانع حضور پسرم در مدرسه شد و به ما گفتند فعلا یک هفته از مدرسه اخراج می‌شود و مانع شدند تا محمدطاها سر کلاس درس برود. بعد هم معاون مدرسه مانع می‌شد که پسرم به مدرسه برود. می‌گفت این بچه خیلی شیطنت می‌کند. به نظر شما یک بچه در این سن نباید شیطنت کند؟ می‌گفتند درس پسر من ضعیف است؛ اما دو، سه هفته‌ای بود که درسش هم بهتر شده بود و وقتی به معاون مدرسه گفتم درس پسرم بهتر شده، او هم گفت که این موضوع را می‌داند. به ما گفته بودند که یک هفته این بچه اصلا نباید مدرسه بیاید و از مدرسه هم اخراجش می‌کنیم؛ اما ما در این مدت چند بار به مدرسه رفتیم و پیگیری کردیم. در آخر نگذاشتند که بچه‌ام به مدرسه برگردد».
این مادر از شرایط روحی محمد‌طاها می‌گوید که بعد از ممنوعیت برای حضور در مدرسه، روزهای اول مدام گریه می‌کرده است. از پیگیری‌ برای بازگشت پسرش به مدرسه در همان روزها می‌گوید: «همان روزها پشت هم به مدرسه رفتم و گفتم پسرم بی‌تاب است؛ اما گفتند نمی‌شود به مدرسه برگردد. حتی بعد از پیگیری‌های من مدیر قبول کرد که پسرم به مدرسه بازگردد؛ اما معاون همچنان قبول نکرد. تا اینکه بچه من حالش بد شد و الان حدود یک ‌ماه ‌و چند روز است که ما در بیمارستان امام حسین هستیم. پسرم مرتب گریه می‌کرد و می‌گفت مامان من کاری نکردم، بچه‌ها ریختند سرم و من هم کتک‌شان زدم. هر شب در خواب حرف می‌زد و مدام می‌گفت به خدا من کاری نکردم؛ حتی در همین بیمارستان هم گاهی در خواب همین جمله را تکرار می‌کرد که به خدا من کاری نکردم».
از ما عذرخواهی کردند
صدای مادر محمدطاها پشت تلفن قطع و وصل می‌شود؛ اما او بی‌تفاوت به این موضوع، جملاتش را به اتمام می‌رساند. از پیگیری معلم پسرش در روزهای اول بستری می‌گوید و ادامه می‌دهد: «روزهای اول که پسرم بستری شده بود، معلمش یک بار تماس گرفت و گفت اگر کاری از دستم برمی‌آید، به من بگویید. بعد دیگر تماسی از طرف مدرسه نداشتیم تا اینکه همین سه الی چهار روز قبل مدیر و معاون مدرسه تماس گرفتند؛ آن‌هم به‌ این ‌دلیل که خواهرم به مدرسه رفته و گفته بود سر بچه خواهر من این بلا را آوردید و الان در بیمارستان است، برای همین تماس گرفتند عذرخواهی کردند. الان بچه من در شرایطی است که حتی مادر خودش را هم دیگر نمی‌شناسد. محمدطاهای سرحال من حالا به حالی درآمده که هیچ‌کدام از ما را نمی‌شناسد. بعد از یک ماه تازه دیشب به بخش آمده؛ ولی هنوز حتی اسم خودش را هم نمی‌داند، البته دکتر گفته به‌مرور حافظه‌اش برمی‌گردد؛ اما به زمان نیاز دارد. پیش‌از‌این اصلا محمدطاها هیچ مشکلی نداشت، یک پسر سالم و سرحال بود. تمام ورامین بچه من را می‌شناسند. همه مدرسه و مادر بچه‌ها، محمدطاهای من را می‌شناسند که چطور بچه‌ای بود».
این زن جوان، درباره بخشی از جوابیه آموزش‌وپرورش که قید شده بود این دانش‌آموزش به دلیل تکرار پایه و ضعف تحصیلی مورد توجه ویژه‌تری در مدرسه بوده، اضافه می‌کند: «محمدطاها مشکل خاصی نداشته و یک سال هم دیر به مدرسه نرفته، پسر من نیمه دوم بود، بچه من اصلا مشکلی نداشته. ما اتباع هستیم؛ ولی این موضوع اصلا فرقی ندارد. فقط امیدواریم این اتفاق برای بچه دیگری پیش نیاید».
کودکان؛ قربانی سیستم آموزشی
طبق صحبت‌های محمدرضا نیک‌نژاد، عضو کانون صنفی معلمان، در گفت‌وگو با «شرق»، او مدرسه را تنها یکی از دلایل بروز چنین تصمیمی در کودکان می‌داند و اضافه می‌کند: «یکی از دلایل این اتفاقات که برای بچه‌ها می‌افتد، به مدرسه برمی‌گردد. فشار و استرس فقط از طرف مدرسه نیست و این موضوعات چند جنبه دارد. یکی از آنها به فرهنگ آموزشی برمی‌گردد که متمرکز بر نمره و امتحان و رقابت و کنکور است. بخش دیگر هم به مشکلات اقتصادی و اجتماعی برمی‌گردد. در هر حال حتی اگر درس کودک ضعیف باشد و بازیگوشی کند، باز هم نباید رفتار با او به شکلی باشد که مورد چنین فشاری قرار گیرد. این موضوعی است که همچنان بسیاری از خانواده‌ها و حتی آموزش‌وپرورش گاه به آن توجه نمی‌کنند. در این زمینه خود آموزش‌و‌پرورش می‌تواند یک‌سری آگاهی‌ها را برای والدین و دانش‌آموزان ایجاد کند تا از تنش‌های این‌چنینی جلوگیری کند که شاهد این اتفاقات در مدارس یا خبرهای تلخ از مرگ خودخواسته کودکان نباشیم. از طرف دیگر وجود فضای شاد در مدرسه اهمیت بسیار مهمی دارد تا باعث رفع بسیاری از خلأها شود. در کنار این تمام کادر مدرسه از معاون تا معلم و حتی نیروهای خدماتی باید کار با کودکان را آموزش ببینند و مهارت‌های لازم را کسب کنند. به طور مثال جذب شتابناک نیرو برای آموزش‌وپرورش این چالش را دارد که دانش آنها در حوزه روان‌شناسی کودک کافی نیست یا آموزش ندیده‌اند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/584732/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دومین کنگره ملی مرحوم آیت‌الله سیدکرامت‌الله ملک‌حسینی برگزار می‌شود

آن بر سر گنج است که چون نقطه به کنجی

حکایت جالب از ضرب المثل کسی که خرش از پل گذشت یعنی چه؟

معرفی مجموعه نگاه کن برای کودکانی که حوصله آن‌ها همیشه سر می‌رود

واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال در قم وارد مرحله دوم شد

درخشش دختران ووشوکار قم در مسابقات انتخابی تیم ملی ووشو

ادعای رسانه آموزش و پرورش: اختلال در سامانه دریافت کارت امتحانات عمدی بود

ضبط 50 هزار دلار در فرودگاه امام(ره) از سوی تعزیرات

دستگیری 260 دختر و پسر در مهمانی شیطانی

مدیریت بحران: احتمال وقوع «سیل مشهد» پیش‌بینی شده بود

حمایت سازمان غذا و دارو از تولیدکنندگان با عمق تولید بالا

برای فشارخون بالا چه بخوریم؟

چه زمانی لوزه کودکان نیاز به جراحی دارد؟

کنگره ملی مرحوم آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی برگزار می شود

داستانک/ بوی مادر

راه اندازی بلوک زایمان بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) قم

یک برد و یک باخت ره آورد دیدار تدارکاتی نماینده قم

چمران: هیچ شخصی پیدا نمی‌شود که درختان چیتگر را قطع بکند

وزیر کشور: دربارۀ نگهداری حیوانات در آپارتمان کمبودهایی وجود دارد که باید قانون را تکمیل کنیم

تب زیبایی، آرایشگر‌ها و ماما‌ها را جراح کرد

خزعلی: باید به دنبال افزایش دورکاری برای مادران باشیم

صدور کیفرخواست یک پرونده کثیرالشاکی

تنها جزیرهٔ ایرانی دریای خزر کجاست؟

ویدئویی از دزدیدن دوچرخه وسط اتوبان در روز روشن

کودکی که قلب خود را هدیه کرد

چمران: در بوستان‌ها هتل ساخته نمی‌شود

وضعِ شیشۀ عقب ماشین‌ها پس از بارش تگرگ در مشهد

دوئل عشقی دو مرد بر سر زن صیغه‌ ای، قربانی گرفت

داروی واقعی تقویت مغز انسان

جزییات جدید درباره تعطیلی آخر هفته

موج جدید بارش‌ ها، از این روز آغاز خواهد شد

زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ماه

نمایشگاه کتاب دوحه میزبان رونمایی از مصحف مشهد رضوی

تأثیر مطالعه بر سلامت روان

شناسایی 2567 انشعاب غیرمجاز در قم/بدهی 1200 میلیارد ریالی مشترکان

آغاز مرحله دوم واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال در قم

احکام بدوی دادگاه تتلو صادر شد

وجود 134 هزار ساختمان ناایمن در کشور

افزایش شمار کشته‌های سیل افغانستان به 70 نفر

با کریمان کارها دشوار نیست

ماجرای جنایت وحشتناک مرد دوزنه در جاده

فکر می‌کردید عمل لیزیک چشم اینطور باشد؟

آیت‌الله علی کورانی دار فانی را وداع گفت

آیت‌الله حسینی‌بوشهری: نظارت بر قضات افزایش یابد

شعر خوانی دختر شیرین زبان

شناسایی بیش از 2500 انشعاب غیرمجاز آب در قم

شهربازی سرزمین شادی قم افتتاح شد

شناسایی 2567 انشعاب غیرمجاز در قم/بدهی 1200 میلیارد ریالی مشترکین

2 جاده خراسان‌رضوی همچنان مسدود است

تلاش برای افزایش عمره‌گزاران ایرانی تا 800 هزار نفر