عصر قم

آخرين مطالب

عشق و وابستگی قبل از ازدواج اشتباه محض است فرهنگی

  بزرگنمايي:

عصر قم -  مسئول کارگروه فرهنگ و آموزش ستاد ازدواج دانشگاه قم در خصوص معیار و ملاک‌های یک ازدواج موفق و همچنین سن مناسب ازدواج و عشق‌های قبل از ازدواج توضیح داد.

غلامرضا کیانی نژاد عنوان کرد: در ابتدا لازم به ذکر است که معیارها و مؤلفه‌های یک زندگی سالم و موفقی که از سوی ما مطرح می‌شود تماما بر اساس جهان بینی الهی است، ایمان و اخلاق برای ما شرط اولیه یک انتخاب است و شاید برای افراد دیگر این ملاک مطرح نباشد، مبنای ما رویکرد توحیدی و جهان بینی الهی است.
وی افزود: خداوند که خالق ماست در دستور زندگی، خانواده را برای آسایش و آرامشمان مقدر ساخته است و این همان بستر مناسبی است که می‌توانیم در آن به رشد و تعالی برسیم، لذا خانواده در تمام موفقیت‌ها و پیشرفت‌های ما سهیم است، چرا که آسایش محیط خانواده است که پیشرفت و تعالی در تمامی جنبه‌ها را فراهم می‌سازد.
هفت ملاک مهم در انتخاب همسر
مسئول دفتر مرکزی ستاد ازدواج دانشگاه قم بیان کرد: بعضی معیارها و مؤلفه‌های ازدواج مطلق است و اهمیت آنها بیش از بقیه معیارهاست؛ اولین مورد و یکی از معیارهای اصلی در انتخاب زوج، ایمان است که اگر باورهای دینی دوطرف با یکدیگر در تضاد باشد نمی‌شود زیر بار آن رفت و تحمل آن بسیارمشکل است.
کیانی نژاد ادامه داد: دومین مؤلفه برای ازدواج اخلاق است، اخلاق طرفین باید صحیح و مورد پسند باشد چرا که صرفا مؤدب بودن ملاک اخلاق خوب داشتن نیست، اخلاق خوب اخلاقی است که چهارچوب‌هایش در دین ذکر شده باشد، آدابی که قرار است رعایت شود باید با پشتوانه ادب اسلامی باشد، ایمان بدون اخلاق کافی نیست و با اخلاق اسلامی است که ایمان و اعتقادات معنا پیدا می‌کند، در واقع ایمان و اخلاق دو مقوله در هم تنیده هستند.
وی اضافه کرد: ملاک سوم در انتخاب همسر سلامتی جسمی، روحی و روانی است که البته این مسئله یک معیار نسبی است و بستگی به نوع نقص دارد و عموما نقص‌هایی ملاک است که غیرقابل تحمل از سوی طرف مقابل باشد، برای مثال عدم توانایی تولید مثل یک نقص مهم در زندگی است؛ چرا که داشتن فرزند حق مسلم هر یک از زوجین است و نمی‌توان این حق طبیعی را از کسی سلب کرد.
مسئول کارگروه فرهنگ و آموزش ستاد ازدواج دانشگاه قم تشریح کرد: چهارمین مؤلفه درانتخاب شریک زندگی رسیدن به بلوغ در تمامی جنبه‌ها است، بلوغ عاطفی، اقتصادی، عقلی، جنسی، سیاسی، اعتقادی و ... هر کدام در جای خود دارای اهمیت هستند و نمی‌توان هیچ یک را کم اهمیت شمرد.
کیانی نژاد افزود: معیار دیگری که در انتخاب همسر مد نظر قرار می‌گیرد کفویت است، این معیار لازمه‌ی یک زیست سالم است، قبل از ازدواج باید دو طرف از نظر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اعتقادی و شخصیتی سنخیت سنجی کنند و در صورتی که 70 درصد به بالا هم کفو بودند این ازدواج، ازدواج مناسبی است؛ البته گاهی نیز اگر این تناسب در بعضی موقعیت‌ها دستخوش تغییرات شود موردی ندارد.
مسئول دفتر مرکزی ستاد ازدواج دانشگاه قم ادامه داد: یکی دیگر از معیارها و مؤلفه‌های ازدواج موفق به دل نشستن طرفین است، این به دل نشستن به معنای عاشق شدن و دوست داشتن نیست، تنها به این معناست که در نگاه اول طرفین به دل هم بنشینند و از یکدیگر متنفر نباشند، یعنی یک وابستگی و اشتیاق متعادل و درستی ایجاد شود که طرفین برای دیدارهای دوباره و آشنایی بیشتر مشتاق باشند.
وی توضیح داد: معیار بعدی در انتخاب همسر اصالت خانواده است، اگر اصالت اخلاقی خانواده‌ای مطابق اسلام باشد قطعا مورد مناسبی برای ازدواج خواهد بود، اصالت خانواده در تمام ملاک‌های ازدواج تاثیرگذار است چرا که آموزه‌های خانواده است که سبب رشد و تعالی فرزندان می‌شود.
کیانی نژاد عنوان کرد: عشقی که در جامعه از آن دم میزنند علاقه‌ای افراطی است ما درجهان بینی الهی خلقت یافته‌ایم که در مسیر خداوند قدم برداریم تا بتوانیم به قرب الهی دست یابیم، پس عشق و محبت مطلق و واقعی فقط برای خدا است و افراد دیگر در زندگی دنیوی می‌تواند جایگاه عشق نصبی را بگیرند.
مسئول کارگروه فرهنگ و آموزش ستاد ازدواج دانشگاه قم بیان کرد: خانواده قرار است منبع آرامش و آسایش باشد؛ پس وقتی حرف از ازدواج و تشکیل خانواده مطرح می‌شود عشق قبل از ازدواج معنایی ندارد، چرا که باعث می‌شود چشم طرفین به روی واقعیت‌ها بسته شود که این یک امر صد در صد غلط است، ما برای انتخاب نیاز به عشق اولیه نداریم، نیاز ما به دل نشستن و عدم تنفر است.
وی ادامه داد: عشق باید بعد از ازدواج به وجود بیاید که یک زندگی پایدار و سالم شکل بگیرد، برای دل بستن فقط خوب بودن شرط نیست، عشقی که ما از آن دم می‌زنیم بعد از بررسی معیارها به وجود می‌آید، در نتیجه عشق قبل از ازدواج غلط است اما بعد از ازدواج سبب تداوم زندگی زوجین خواهد شد و یک امر ضروری است.
سن ازدواج یک معیار نسبی است
کیانی نژاد در خصوص سن مناسب برای ازداوج بیان کرد: معیار سن یک معیار نسبی است که بنا به موقعیت، زمان و مکان متفاوت است اما نکته‌ی مهم به بلوغ رسیدن افراد در همه جنبه‌ها است، یعنی ملاک بررسی سن، بررسی بلوغ افراد از جنبه‌های مختلف است.
مسئول کارگروه فرهنگ و آموزش ستاد ازدواج دانشگاه قم در پایان اضافه کرد: با وجود نسبی بود سن ازدواج، سنی که به طور کلی برای طرفین در نظر گرفته می‌‍شود در پسران از 20 سالگی و در دختران از 18 سالگی است که در این سن هر دو به جنبه‌هایی از بلوغ دست یافته‌اند و توانایی اداره و مدیریت یک زندگی مشترک را دارند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/106600/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت قهرمان جهان و رامین طاهری در اهواز

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد

آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم

یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز

مراسم تشییع همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی شنبه برگزار می شود

پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی

تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

آیت‌الله درچه‌ای از آخرین فروغ‌های حوزه کهن اصفهان بود

آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود

پیام تسلیت آیت الله نریمانی در پی درگذشت ماموستا ملااحمد فخری

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

علت خستگی صبحگاهی و گرفتگی عضلات در بدن

مهم ترین دلایل خواب آلودگی در فصل بهار

بایدها و نبایدهای حجامت برای بانوان

تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری

چه عواملی باعث بیرون زدگی دیسک کمر می شود؟

سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

شناسایی 3 نوع سرطان با یک قطره خون

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت آزمونی در سازمان سنجش محقق شده است

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو