عصر قم

آخرين مطالب

در گفت‌وگو با یک خیر مطرح شد؛

آرامش زندگی در دستگیری از نیازمندان است/ کرونا مانع خیرین نشد مقالات

آرامش زندگی در دستگیری از نیازمندان است/ کرونا مانع خیرین نشد
  بزرگنمايي:

عصر قم - قم - یکی از خیران قم با بیان اینکه لذت دنیا در دستگیری از نیازمندان است، گفت: آرامش زندگی در کار خیر است و همه به اندازه توانشان باید به ناتوانان کمک کنند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها - فاطمه محمدی: کرونا که آمد ضربه اقتصادی سنگینی به برخی از هم‌وطنانمان زد، چه چک‌هایی که برگشت نخورد و چه افراد با آبرویی که محتاج نشدند، برخی از نان خوردن افتادند و بسیاری ضربه روحی خوردند.
هر روز که تعطیل شد به همان میزان بر تعداد نیازمندان افزود و این بمب کرونایی بیش از همه زندگی بسیاری از کارگران روزمزد و اقشار آسیب‌پذیر را دچار مشکل کرد تا جایی که آثار مخرب آن بر زندگی بسیاری سایه انداخت.
اجازه ندهیم این ویروس منحوس آبروی همنوعانمان را به بازی بگیرد و آنان را به خاک سیاه بنشاند؛ با همدلی و کمک مردم و مسئولان می‌توان این وضعیت را بهبود بخشید.
برای شناسایی و معرفی افراد خیر و اطلاع از اقدامات آنان این بار به سراغ فردی می‌روم که هر کس به مسجد «عبداللهی» معروف به مسجد مرحوم آیت الله احمدی میانجی رفته باشد، صدایش را شنیده است؛ بازاری‌هایی که بخواهند پولی را برای کار خیر بدهند پیش وی می‌روند.
سال‌هاست مشغول این کار است؛ پسر راه پدر را ادامه می‌دهد؛ در تمام طول سال کمک‌های مردمی را جمع‌آوری می‌کند و به دست نیازمندان می‌رساند.
به سختی راضی به صحبت می‌شود؛ می‌گوید: ارزش کار خیر به پنهانی بودن آن است؛ می‌پرسی کمک‌های امسال چقدر بوده؟ می‌گوید: نمی‌توانم بگویم، کار از نظر معنوی خراب می‌شود.
از وی می‌خواهم آمار بدهد؛ می‌گوید: اگر بنا بود آمار دهیم می‌شدیم همانند برخی نهادها؛ در کار خیر بنا بر خودستایی نیست؛ اثر کار خیر از بین می‌رود؛ اگر کار فقط برای خدا باشد اثربخش است؛ اگر ظاهرسازی شود دیگر سودی ندارد؛ می‌شود تلاش بیهوده.
می‌گویم با وضعیت کرونایی که کشور درگیر آن شده، یک سری از کسبه شغلشان را از دست داده‌اند، برخی به نان شب محتاج شدند، برای ترغیب مردم بگویید و به نحوی که مثلاً نمی‌دانم، می‌گویم شما که پول‌ها را از دیگران می‌گیرید و خودتان واسط خیر هستید، پس از فعالیت‌هایتان بگویید؛ به آرامی می‌گوید و به شرطی راضی به گفت‌وگو می‌شود که اسمی از وی برده نشود که حاصل این گفت‌وگو بدین شرح است:
برنامه شما برای کمک به نیازمندان چیست؟
برنامه کمک به نیازمندان در کل سال انجام می‌شود و در ماه رمضان و برای سال نو کمک‌ها را به صورت ویژه جمع‌آوری می‌کنیم اما متأسفانه در این سال به دلیل کرونا که تأثیر بدی بر وضعیت اقتصادی داشت، هرچند کسبه کمک‌های میلیونی هم داشتند اما نتوانستند مانند سال‌های پیش کمک مناسبی داشته باشند؛ به لطف خداوند از خارج از کشور برایمان رسید و کاری که هرسال انجام می‌دادیم بر زمین نماند.
خیّرین از کدام کشورها هستند؟
از کانادا، استرالیا، کویت، عراق و سایر کشورها کمک می‌کنند و یک خانم ایرانی مقیم لندن شماره من را به دست آورده و چند سال است برای شب عید کمک می‌کند؛ این افراد اهل خیر هستند و انسانیت حد و مرز نمی‌شناسد.

عصر قم


چطور با خیّرین در خارج از کشور ارتباط گرفتید؟
این مسجد از قدیم برنامه کمک به مستمندان را داشته و تأثیر کلام سخنرانان خوب این مسجد مانند آیت الله احمدی میانجی که در امور خیر کمک‌رسان و راهنما بودند در جذب خیّرین مؤثر بوده؛ خداوند رحمت کند ایشان را که شعری را از پروین اعتصامی می‌خواند «دانی که آسایش بزرگان چیست؟ برای خاطر بیچارگان نیاسودن».
ما بیش از 120 خانوار را شناسایی کردیم و ماهانه کمک هزینه خوراک، درمان و دارو، اجاره ملک و جهیزیه را به آنان می‌دهیم؛ برای شب عید هم به همه خانواده‌ها بن معیشتی دادیم.
شما سال‌هاست در کار خیر هستید، آیا اثر آن را در زندگی خود مشاهده کردید؟
بله؛ همه زندگی ما معجزه است؛ خداوند پشت کسانی را که به مردم کمک می‌کنند، خالی نمی‌کند؛ باور کنید من یک کسبه جز هستم و زندگی ساده‌ای دارم اما به لطف خداوند تاکنون حتی یک چک برگشتی نداشتم.
در این مدت چک بسیاری از کسبه برگشت خورد و فراز و نشیب‌هایی در زندگی داشتند اما تاکنون برای من از این سری اتفاق‌ها نیفتاده و خداوند به موقع ما را یاری می‌کند و زندگی خوبی داریم ضمن اینکه ثروت آن‌چنانی هم نداریم؛ این‌گونه نیست که هرکسی پول داشت زندگی خوبی دارد.
شما چگونه افراد تحت پوشش را شناسایی می‌کنید؟
سه نفر مسئول این کار هستیم؛ افرادی را که درخواست کمک دارند را شناسایی و بررسی می‌کنیم اگر حقیقت داشته باشد به آنان کمک می‌کنیم؛ به خانواده‌هایی هم که ماهانه کمک می‌کنیم سالی یک‌بار سرکشی می‌کنیم تا اگر وضعیت مالی آنان بهتر شده، افراد دیگری را جایگزین کنیم.
در حال حاضر 30 خانواده در نوبت داریم که برای برخی از آن‌ها تحقیق انجام شده است
به برخی خانواده‌ها هم که سرپرست آنان در زندان است تا زمان آزادی کمک می‌کنیم و سپس حذف و خانواده‌های دیگری جایگزین می‌شوند؛ بیماران نیازمند هم تا زمان بهبودی تحت پوشش قرار می‌گیرند.
در حال حاضر 30 خانواده در نوبت داریم که برای برخی از آن‌ها تحقیق انجام شده است.
چه زمان‌هایی را برای این کار اختصاص دادید؟
یک زمان نامنظم داریم که از همه موقعیت‌ها برای اعلام و جمع‌آوری کمک‌ها استفاده می‌کنیم و قبل، بعد و بین دو نماز در مسجد اعلام می‌کنیم و بین کاسبی هم با افراد خیّر تماس می‌گیریم.
یک وقت مشخص هم داریم که نیازمندان هر روز از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 9 و 30 دقیقه صبح به ما مراجعه می‌کنند.
نیازمندان به کجا مراجعه می‌کنند؟
مکانی را دور از بازار در نظر گرفتیم، زیرا این افراد آبرودار هستند اگر بخواهند در مکان‌های شلوغ بیایند آبرویشان به خطر می‌افتد؛ صبح زود را هم انتخاب کردیم که دیده نشوند.
از کار خودتان باز نمی‌مانید؟
از لحاظ ظاهری کمی وقتمان گرفته می‌شود اما امداد خداوند می‌رسد، ما به آن طرف بیشتر اعتقاد داریم؛ ضمن اینکه باید تلاشمان را بیشتر کنیم؛ به عنوان مثال من با 55 سال سن، بیش از جوانان فعالیت دارم و از خوابم کم کردم؛ باید مسئولیتی را که قبول می‌کنیم درست انجام دهیم.

عصر قم


این الگو را از چه کسی گرفتید؟
از پدرم؛ ایشون هم خیّر و هم واسط خیر بود؛ وصیت کرد که مغازه‌اش در پاساژ موسی بن جعفر ( ع) را در راه خیر بدهیم ما هم اجاره دادیم و از درآمد آن ماهانه به مستمندان می‌دهیم؛ این راه اهل بیت و امیرالمؤمنین ( ع) است که پدرم خودش را موظف به پیروی از آنان کرده بود؛ ما هم دیدیم این راه درست و حق است و آن را ادامه دادیم.
بنا نیست ما فقط فکر خود و خانواده‌مان باشیم؛ هر کس به اندازه توانی که خداوند به وی داده باید دستگیر ناتوانان باشد.
یک خاطره به یادماندنی دارید؟
همه‌اش خاطره است؛ همین که مشکل کسی برطرف می‌شود، احساس لذت به انسان دست می‌دهد؛ البته ان شاءالله گرفتار غرور نشویم.
وقتی در مسجد اعلام کردید که پسر 13 ساله‌ای پدر ندارد و مادرش در بستر بیماری است و زخم بستر گرفته و هفت میلیون تومان برای تهیه سمعک فرزند خود نیاز دارد، من شاهد بودم که دو روزه این پول جمع‌آوری شد؛ شما با خریداری سمعک، شنوایی را به وی هدیه دادید، از احساستان برایمان می‌گوئید؟
این‌ها گفتنی و درک کردنی نیست؛ «حلوای تنتنانی تا نخوری ندانی»؛ کسی نمی‌تواند آن لذت را درک کند، مگر اینکه خودش آن کار را انجام دهد؛ اگر لذت نداشت من این راه را ادامه نمی‌دادم.
برخی می‌ترسند پولی را بدهند، مبادا خودشان در آینده نیازمند شوند، نظر شما چیست؟
من با «انجمن تکفل ایتام» و «انجمن مبارزه با فقر» ارتباط دارم، در همه این مجموعه‌ها تجار کمک‌های زیادی می‌کنند اما من ندیدیم از پولشان کم شود بلکه شاهدم که الحمدالله دامنه اقتصادی‌شان هر روز گسترده‌تر می‌شود.
هر کس هم باید نسبت به توانایی مالی خودش کمک کند؛ برخی شاگرد هستند در حد هفته‌ای 10 هزار تومان کمک می‌کنند و در این راه قدم گذاشته‌اند.
توصیه شما به مردم چیست؟
از پول دادن نترسند و خودشان افراد نیازمند را شناسایی و مخفیانه به آن‌ها کمک کنند تا نتیجه آن را در زندگی‌شان ببینند و اگر فرصتی برای شناسایی نیازمندان ندارند به امثال ما اعتماد کنند. «ببخش مال و مترس از کمی که هر چه دهی جزای آن به یکی ده ز دادگر یابی »

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/133633/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

تاکید استاندار قم بر‌ حمایت از خیرین مدرسه‌ساز

تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد

«رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد

تسریع در حل مشکلات دهستان دستجرد سفلی

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

71 هزار نفر در استان قم صاحبِ خانه می‌شوند

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم

اقامه نماز جمعه به امامت آیت الله مهدوی

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

آغاز رقابت 17 هزار و 514 داوطلب در کنکور سراسری در قم

آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌گردها

دیدار استاندار قزوین با خانواده شهید بیژن حسنی

اخذ پیش پروانه شهرک پرنیان 3 قم