عصر قم

آخرين مطالب

فقر فضای فرهنگی در پردیسان قم / برنامه مدیریت استان چیست؟ گفتگو

فقر فضای فرهنگی در پردیسان قم / برنامه مدیریت استان چیست؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - منطقه پردیسان قم با وجود جمعیت جوان، دانشجو و طلبه نیازمند ارتقای سرانه‌های فرهنگی است، درخواستی که ساکنان این منطقه اثرگذار شهر آن را مطالبه می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، اواسط دهه 70 شمسی زمانی که دولت شروع به فروش اراضی جنوب غربی شهر قم کرد، شاید کمتر کسی فکر می‌کرد پردیسان که قرار بود یک شهرک اقماری باشد، روزی به عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق شهری در قم نقش‌آفرینی کند و در عرصه‌های مختلف مورد توجه باشد.
اراضی پردیسان به صورت رسمی بهمن 1375 به شهر الحاق و سال 1377 نیز شکل‌گیری این محدوده از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام شد. پردیسان امروز با 2500 هکتار مساحت و سکونت بیش از 230 هزار نفر در آن، دیگر یک منطقه حاشیه‌ای در شهر قم محسوب نمی‌شود بلکه در استقرار مراکز علمی و دانشگاهی و زیست اقشار جوان شهر قم به‌ویژه طلاب و دانشجویان جوان، به رقیب اصلی مناطق قدیمی شهر قم تبدیل‌شده است.
منطقه‌ای با خانه‌هایی بیشتر آپارتمانی که بیشتر مساحت‌های کوچک دارند و با نماهای شبیه به هم، از نظر سیما و منظر به شهرک‌های خوابگاهی نزدیک شده است. ابتدای ساخت این منطقه حتی تا زمانی که در سال 1390 پردیسان به‌عنوان منطقه هشتم شهرداری قم مطرح شد، مشکلات بسیاری از جمله نبود فضای سبز، نبود مراکز تجاری، نبود نانوایی و خدمات اساسی ساکنان این منطقه شهری را دچار زحمت می‌کرد.
پردیسان در این چند سال اما به‌تدریج رو به توسعه گذاشت. با احداث محور آیت‌الله بروجردی از بن‌بست خارج شد و مراکز تجاری کوچک و بزرگی در آن ساخته شدند. محلات دارای مسجد و فضای سبز شدند و حتی نماز جمعه مستقلی در آن شکل گرفت. احداث مراکز علمی و دانشگاه‌های مختلف شهر قم و استقرار بیش از 200 درس طلبگی از اتفاقات سال‌های اخیر است اما هنوز هم این منطقه کمبودهایی دارد که از جمله می‌توان به کمبود مراکز فرهنگی و کتابخانه عمومی اشاره کرد.

عصر قم

مطالبه برای ساخت یک کتابخانه استاندارد مهدی تو‎کلیا‎ن‎، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در این زمینه اظهار کرد: منطقه پردیسان با وجود 10 مراکز علمی و دانشگاهی و توجه مردم این منطقه به امر کتابخوانی و پژوهش، کتابخانه عمومی برای استفاده ساکنین این منطقه ندارد.
به گفته وی، در حال حاضر 3700 کتابخانه فعال توسط نهاد کتابخانه عمومی سطح کشور دایر است.‎ طبق مصوبه قانون مجلس شورای اسلامی این نهاد مردمی غیردولتی عهده‌دار‎ تجهیز‎، آماده‌سازی و خدمت‌رسانی به عموم شهروندان است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی شهر قم با اشاره به دغدغه این نهاد تصریح کرد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی هر 2500 نفر نیاز به یک کتابخانه عمومی دارند و این دغدغه نهاد کل کتابخانه‌های عمومی کشور است.
به گفته توکلیان، در جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی با ریاست استاندار قم، نمایندگان شورای اسلامی شهر قم و انجمن خیر‎ین کتابخانه، موضوع کمبود کتابخانه در پردیسان مطرح‌شده است.
وی با اشاره به مشکل فقدان کتابخانه عمومی در منطقه پردیسان عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بودجه‌ای برای ساخت کتابخانه ندارد، بلکه به عنوان بهره بردار پس از ساخت و تحویل، اقدام به تجهیز فضاهای کتابخانه‌ای و به‌کارگیری نیروی انسانی می‌کند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی شهر قم گفت: با وجود تلاش‌های انجام شده برای استفاده از ظرفیت خیرین و دستگاه‌های اجرایی، متأسفانه پردیسان همچنان فاقد کتابخانه عمومی است که امیدواریم با مطالبه مردمی در سفر استانی رئیس جمهور محترم، خبرهای خوبی در این زمینه به اطلاع مردم قم برسد.

عصر قم

استاندار هم مطالبه کرد «ساخت کتابخانه در پردیسان در اولویت است و باید به‌سرعت عملیاتی شود.» این را سید محمد آقامیری، استاندار قم یازدهم بهمن سال جاری در جلسه پیگیری معضلات منطقه پردیسان با حضور نمایندگانی از اهالی این منطقه بیان کرده است.
وی اضافه کرد: این کتابخانه با توجه به اولویت جدی بخش فرهنگی در شهر و استان باید تا پایان سال آینده احداث شود.
استاندار قم معتقد است پردیسان به احداث مراکز فرهنگی، تفریحی و ورزشی مخصوص بانوان و آقایان و ارتقای سرانه‌های خدماتی نیاز دارد و این مسئله باید در دستور کار متولیان امر قرار بگیرد.
یک همکاری مشترک میان شهرداری قم و دولت این مسئله در نوبت‌های مختلف مورد مطالبه حجت‌الاسلام محمدرضا حامدی، امام‌جمعه پردیسان هم قرارگرفته است و در یکی از این نوبت‌ها در جلسه‌ای با حضور شهردار قم این مسئله مطرح شد.
سید مرتضی سقائیان نژاد، شهردار قم هم با اعلام آمادگی از سوی شهرداری برای ساخت یک کتابخانه عمومی در منطقه پردیسان، شرط پرداختن این مسئله را تأمین زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی دانست.
افق جمعیتی منطقه پردیسان قم با توجه به الحاق اراضی دولتی و ساخت مسکن دولتی با تراکم بالا از 350 هزار نفر در سال‌های گذشته به نزدیک 500 هزار نفر رسیده است. از طرفی وضعیت اقتصادی و تورم شدید در مسئله مسکن موجب شده عده بیشتری از شهروندان قم خواهان زندگی در منطقه پردیسان باشند.
همه این موارد به الزاماتی چون رفع نیازهای اساسی در حوزه خدمات شهری و ترافیک، هویت بخشی شهروندی و ارتقای سرانه‌های فرهنگی، آموزشی و ورزشی نیازمند است. موضوعی که احداث یک کتابخانه عمومی می‌تواند گام بسیار مثبتی برای آن محسوب شود.
کد خبر 728931

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/592814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است

داستانک/ پدر پیر

دور از رخ تو چشم مرا نور نمانده است

قتل دردناک زن مطلقه به دست پدرش

مادر سنگدل دیانای 11 ساله دستگیر شد

صدایی که دستور یک جنایت را صادر کرد!

ماجرای یک قتل هولناک به خاطر سحر و جادو

معجون جادویی تقویت قلب در طب سنتی

تأثیر دل شکستن و بغض بر روی قلب در طب سنتی

شعری زیبا از دختر شیرین زبان

«پویش شهر بدون پلاستیک» در وزارت بهداشت تدوین شد

مرد بی‌اخلاق عکس‌های خصوصی نامزدش سابقش را منتشر کرد

مقام آموزش و پرورش: 380 هزار معلم معترض به رتبه بندی، ارتقای رتبه گرفتند

این افراد بیشتر به دیابت مبتلا می‌شوند

سعی کنید بی ظرفیت نباشید!

پوشش کامل فیبرنوری استان قم تا یک هفته آینده انجام می‌شود

آغاز ثبت‌نام از داوطلبان کنکور متقاضی ترمیم نمره

درمان زگیل پوستی از نگاه طب سنتی

سازمان غذا و دارو: نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند

پروندۀ 75 رزمندۀ فاقد مدارک بالینی در کمیسیون تطبیق احراز جانبازی بنیاد شهید آذربایجان شرقی بررسی شد

در طول روز ساعاتی را به استراحت اختصاص دهید

شعر مورد علاقه دکتر کاکاوند

«خراسان» پای کار نمایشگاه کتاب 1403 تهران

لحظه‌ی تصادف منجر به فوت امام جمعه شهر بلوک جیرفت

بازداشت قاچاقچی قرص‌ها و شربت‌های غیرمجاز در تهران

رژیم غذایی مناسب بیماری سلیاک از نگاه طب سنتی

شعر خوانی دلنشین باران نیکراه

ورود 36 هزار شاهد «مشکوک» به قوه قضاییه در دو ماه

بازداشت 3 مرد در یک قدمی گنج تاریخی

بررسی بیماری سلیاک بدون علائم اولیه

«نیچروان بارزانی» با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار کرد

چرا کسی دربارۀ ماجرای تلخ کتابخانۀ صائب پاسخگو نیست؟

ساخت مرکز جامع سرطان قم 39 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

بارش شدید باران در مهاباد موجب آبگرفتگی معابر شد

گزارشی درباره آمار خودکشی پزشکان در ایران

بررسی بیماری سلیاک از نگاه طب سنتی

معنای این همه سکوت چیست؟

پوشش کامل فیبر نوری قم ظرف یک هفته آینده انجام می‌شود

شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود

واکنش سازمان غذا و دارو به خبر رعایت حجاب در داروخانه‌ها

خودمان را با آب بشوییم یا با دستمال پاک کنیم؟

اقدام باورنکردنی وزارت بهداشت درباره داروخانه ها

فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد

طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب

مصوبات سفر نخست رئیس‌جمهور به قم اجرایی نشده است

رئیس انجمن علوم خاک ایران: یک چهارم فروش نفت کشور را مستقیم خرج واردات ذرت می‌کنیم!

رئیس ستاد اربعین: بیشترین فوتی مراسم اربعین مربوط به تصادفات است

بارش امروز برف در بخش کوهسار سلماس

خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده

بمناسبت سالگرد درگذشت حسین منزوی