عصر قم
تاکید بر رسیدگی به وضعیت بهداشت ودرمان در روستاها
سه شنبه 22 مرداد 1398 - 12:08:00 PM
ایسنا
عصرقم- مرتضی حیدری در نخستین جلسه شورای بهداشت شهرستان قم که با بحث‌های جدی و چالشی در مورد وضعیت خدمات بهداشت بخش‌ها و آب شرب روستاها برگزار شد عنوان کرد: باید تمامی اعضای جلسه پیرامون موضوعات حوزه بهداشت و درمان با مطالعه حضور پیدا کنند تا شاهد تصمیماتی مانند آنچه در گذشته اتخاذ شده نباشیم که گفته شد کشتن سگ‌ها برای پاک‌سازی محیط‌زیست کار درستی نیست، اما نگفتند برای سگ‌های باقی‌مانده در داخل شهرها چه‌کاری باید کرد و این موضوع امروز تبدیل به معضلی شده است.

وی با اشاره به اینکه متناسب با شهر و استان باید تصمیم لازم گرفته شود، افزود: به برکت جمهوری اسلامی زیرساخت‌های بهداشت قابل‌مقایسه با قبل نیست تا جایی که اول انقلاب قم پر از پزشکان هندی و بنگلادشی بود اما الآن متخصص در قم تربیت می‌کنیم.

فرماندار قم تصریح کرد: به دلیل تغییر سبک زندگی با پدیده‌هایی روبه‌رو می‌شویم که این شوراها برای رفع آن‌هاست. مانند موضوع نواقص سیستم آب‌رسانی به بخشی از روستاها؛ چرا که جمعیت برخی روستاها کم است و زیر نظر آبفار نیستند و در ایام تابستان به دلیل مهاجرت معکوس، مصرف آب در آن‌ها بالاتر می‌رود و آب‌رسانی به بعضی روستاها با تانکر و به‌صورت غیربهداشتی صورت می‌گیرد.

در ادامه موضوع غیربهداشتی بودن آب برخی روستاها از جمله قاشقا بلاقی، غلام بلاقی، چشمه پلنگی، نویس، سولوقون به‌عنوان دستور جلسه مطرح شد که به دلیل کمبود جمعیت، آب این روستاها با تانکر تأمین می‌شود.

نماینده شرکت آب و فاضلاب روستایی بابیان اینکه آب و فاضلاب روستایی در استان قم 151 روستا را تحت پوشش آب‌رسانی دارد، اظهار کرد: روستاهایی که زیر 20 خانوار جمعیت دارند تحت پوشش قرار نمی‌گیرند چراکه ایجاد شبکه آب‌رسانی برایشان اقتصادی نیست.

وی گفت: در روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قم، 40 درصد از آب سرشاخه‌ها استفاده می‌کنند و 90 درصد هم آب سالم دارند.

تاکیدبررسیدگی به وضعیت بهداشت ودرمان در روستا در دستور کار شورای بهداشت شهرستان
 
فرماندار قم در ادامه با اشاره به اینکه بهداشت و درمان در شرایط تحریم تحت‌فشار است اما نباید کم‌کاری‌ها را گردن تحریم انداخته شود گفت: وضعیت بهداشتی در روستاها و بخش‌های استان قابل‌قبول نیست.
 
وی گفت:آیا خدماتی که در مراکز بهداشت بخش‌های استان داده می‌شود راضی‌کننده و کافی است یا خیر؟ در روستاهای دارای دهیاری یا فاقد دهیاری، مسئول بهداشت کیست؟ و آیا در هنگام مشاهده مشکلات بهداشتی، دهیار باید موضوع را پیگیری کند یا بهورز؟

حیدری ادامه داد: فلسفه تشکیل شورای بهداشت در بخش‌ها که با ریاست بخشدار و با دبیری رئیس مرکز بهداشت به‌صورت ماهیانه برگزار شده‌ و امام‌جمعه، بخشدار، شهردار، آموزش ‌و پرورش، نیروی انتظامی، دادگستری، جهاد و کشاورزی، شرکت‌های تعاونی روستایی و شوراهای تابعه بخش، در آن باید حضور پیدا کنند؛‌ برطرف کردن مشکلات بهداشتی و بهبود وضعیت بهداشت و درمان در روستاها و شهرهای شهرستان است که اگر به این هدف نرسد یعنی در جهت مسئولیت‌های تعیین‌شدۀ نظام، تلاش کافی نکرده است.

حیدری خاطرنشان کرد: بهورزان وظیفه رسیدگی به مشاهدات غیربهداشتی و پایش بهداشت محیط را دارند و خدمت به مردم نباید نادیده گرفته شود، چراکه بنای یک ساختمان با امکانات لازم برای پاسخگویی و ارائه خدمات لازم به مردم است و باید کار به‌گونه‌ای باشد که به دلیل بودجه معطل گذاشته نشود.

فرماندار قم تأکید کرد: قوانین و دستورالعمل‌ها برای استناد به اجرای صحیح قانون و نه فرار از خدمت است و این توهین به مردم است که نظام خدمات اداری، کارایی لازم و درخور نظام را نداشته باشد؛ تا جایی که اندکی از چند قلم دارویی که عنوان می‌شود در داروخانه بخش‌ها توزیع می‌شود، قابل‌مشاهده است و باید نظارت شود که پیمانکاران به وظایف خود عمل می‌کنند یا خیر؟

وی یا بیان اینکه مردم از طریق شبکه‌های اجتماعی از وضعیت دارو مطلع شده‌اند، یادآور شد: نمی‌توان به مردم دروغ گفت، باید پیمانکاران نظارت شوند تا مردم اعتراض نکنند و نباید در نظارت منتظر شکایت مردم بود و در این موضوع مشکل داریم.

حیدری با اشاره به اینکه بهداشت و درمان در شرایط تحریم تحت‌فشار است، اما نباید کم‌کاری‌ها را گردن تحریم انداخته شود تصریح کرد: شبانه‌روزی کردن داروخانه‌های مرکز بخش‌ها از توقعات مردم است و شورای بهداشت مرکز شهرستان باید گره‌ها را باز کنند.

فرماندار قم اظهار کرد: اگر به قانون نیاز دارید به‌صورت رسمی به نمایندگان منتقل کنید و این یعنی انجام‌وظیفه، چون مردم اضافه خواه نیستند و ما مسئولیت داریم که اگر توان ندارید، بگذارید بخش خصوصی خدمات بدهد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/100059/تاکید-بر-رسیدگی-به-وضعیت-بهداشت-ودرمان-در-روستاها
بستن   چاپ