عصر قم
طرح و ایده‌ی تولیدی خود را به کجا ارائه دهیم؟
سه شنبه 12 شهريور 1398 - 11:15:26
عصر قم - نه در رویاهای کودکی و نه در تصمیم‌های جوانان در دنیای واقعی، خبری از علاقه و اشتیاق چشم‌گیر به تولید نیست و شغل تولیدی با وجود اهمیت ویژه و آثار مثبتی که بر اقتصاد جامعه دارد، مغفول مانده است.
پرسش "در آینده چه کاره خواهی شد؟" پرسشی است که در دوران کودکی از معلم‌ مدرسه، اعضای خانواده وسایر آشنایان شنیده‌ایم، سوالی تکراری که اغلب پاسخ‌های مشابه و تکراری نیز به دنبال دارد، پاسخ‌هایی که نشان می‌دهد بیشتر کودکان رویای مهندس شدن، دکترشدن، خلبانی و نظایر آن را در ذهن دارند، این پاسخ‌ها اغلب برگرفته از برجسته‌سازی و قهرمان‌سازی این مشاغل در رسانه‌ها، جو عمومی جامعه در تکریم این مشاغل، مشاهده موقعیت اجتماعی خوب این مشاغل در جامعه و توصیه و تاکید والدین است، گویا سیستم جاری در جامعه موجب یکسان‌سازی اهداف افراد شده است.
اما نکته قابل تامل این است که نه در رویاهای کودکی و نه در تصمیم‌های جوانان در دنیای واقعی، خبری از علاقه و اشتیاق چشم‌گیر به تولید نیست و شغل تولیدی با وجود اهمیت ویژه و آثار مثبتی که بر اقتصاد جامعه دارد، مغفول مانده است، رشد اقتصادی در هر جامعه ای برآیند تولید است، بدین‌صورت که افزایش کمی و کیفی تولید ، به معنای رشد اقتصادی و بهبود وضعیت اقتصادی است، از این رو باید به تولید توجه ویژه‌ای داشت.
شاید بتوان تمایل افراد به خصوص جوانان را در انتخاب شغلی که که آن‌ها سریع به مرحله سودآوری و کسب درآمد برساند را از عوامل عدم تمایل به تولید دانست، چرا که مشاغل تولیدی مانند کشاورزی نیازمند صرف وقت و حوصله فراوان است، اما عامل پررنگ‌تر در این عدم اقبال، تامین میزان سرمایه‌ی مورد نیاز برای آغاز کار تولیدی و در عین حال دارای ریسک بودن فعالیت تولیدی است، چرا که فرد برای آغاز کار تولیدی نیازمند سرمایه‌ی اولیه‌ای هرچند اندک است و در عین حال امکان شکست و عدم بازگشت سرمایه و نبود سودآوری نیز برای شخص تولید کننده وجود دارد.
سایه سنگین ابرشرکت‌ها؛ مانع تولیدکنندگان نوپا
اگرچه می‌توان با برنامه‌ریزی درست، پیش‌بینی میزان سود و هزینه نهایی با توجه به واقعیت‌های بازار و سایر ملاحظات و روش‌ها میزان احتمال موفقیت فعالیت‌های تولیدی را افزایش داد، اما شغل تولیدی هنوز هم نسبت به سایر مشاغل ریسک بیشتری در مسئله سودآوری خواهد داشت، به‌علاوه باتوجه به وجود رقبای سرسخت خارجی که موقعیت خود را به عنوان تولیدکننده شناخته شده در کشور تثبیت کرده‌اند و به دلیل درآمد‌های فراوان امکان تبلیغ هرچه گسترده‌تر محصولات خود را دارند، مسلما ورود به عرصه‌ی تولید کار چندان آسانی نخواهد بود.
در چنین شرایطی، با توجه به اقتضائات خاص حرفه‌های تولیدی، شرایط خاص بازار ایران و وجود شرکت‌های بزرگ خارجی در بازار، حمایت دولتی و مردمی از تولید کننده، از ضروریاتی است که می‌تواند کشور را به یک کشور خودکفا و تولید کننده تبدیل کند و از میزان نیازمندی به کشورهای دیگر بکاهد، برای مثال دولت‌ها در این موارد از واردات اجناسی که مشابه داخلی دارند جلوگیری می‌کنند، برای مثال دولت کره جنوبی در سال‌های آغازین صنعت خودروسازی خود در طول 50 سال گذشته، به شدت از بازار داخلی خودرو خود در برابر واردات محافظت کرده است. واردات خودرو به مدت 25 سال(1962 تا 1987)ممنوع بوده است و ممنوعیت واردات خودرو از ژاپن تا سال 1999ادامه داشته است، پس از رفع ممنوعیت واردات خودرو، تعرفه گذاری 60 % بر خودروهای خارجی انجام شد.
بدین صورت کشورها برای کمک به صنایع نوپای خود، با ممنوعیت‌های وارداتی و انواع تعرفه‌های مالیاتی از سایه سنگین شرکت‌های بزرگ خارجی بر صنایع نوپای داخلی می‌کاهند و با ارائه وام‌های بانکی با سود کم روند توسعه‌ی تولید را سرعت می‌بخشند، اما در جامعه امروز، اگر کسی بخواهد وارد فضای کار تولیدی شود، باید چگونه اقدام کند؟ آیا حمایتی از طرف سازمان‌های دولتی برای فرد تولید کننده وجود دارد؟
قدم اول؛ ارائه طرح توجیهی
روح‌الله ابراهیمی معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع شرکت شهرک‌های صنعتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه قم عنوان کرد: شخصی که می‌خواهد وارد فضای کار تولیدی شود و تمایل به دریافت مساعدت از نهادهای دولتی را دارد، در درجه‌ی اول باید طرح توجیهی خود را به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم ارائه دهد، این طرح باید شامل معرفی مواد اولیه، میزان سرمایه‌‎ی لازم، معرفی بازار مصرف و بیان کننده توجیه اقتصادی طرح باشد.
وی ادامه داد: درصورت تایید طرح، در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری به وی ارائه خدمت می‌کنیم، برای مثال درصورت تمایل تولیدکننده به احداث کارگاه در داخل شهرک‌های صنعتی، زمینی متناسب با اقتضائات فعالیت تولیدی مورد نظر به وی داده می‌شود، سپس به شخص پروانه تولید رایگان و خدمات زیربنایی هم‌چون آب، برق و گاز مورد نیاز تعلق می‌گیرد.
ابراهیمی عنوان کرد: فعالیت تولیدکننده مورد نظارت قرار دارد تا به مرحله تولید و بهره‌برداری برسد، سپس تولید کننده پس از اخذ پروانه بهره‌برداری می‌تواند محصول خود را در بازار ارائه کند.
امکان دریافت مشاوره برای علاقه‌مندان به تولید
وی درخصوص خدمات مشاوره‌ای شرکت شهرک‌های صنعتی به تولیدکنندگان گفت: ارائه مشاوره به مدیران صنایع کوچک در زمینه تولید و موفقیت در فضای کسب و کار از جمله خدمات نرم‌افزاری است که به فرد تولیدکننده ارائه می‌شود، مانند کلینیک کسب و کاری که اکنون در شهرک صنعتی شکوهیه مستقر بوده و متقاضیان فعالیت تولیدی و صاحبان کسب و کارهای کوچک می‌توانند خدمات مشاوره‌‌ای مورد نیاز خود را با مراجعه به این کلینیک دریافت کنند.
سایت "بهین‌یاب" چیست؟
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع شرکت شهرک‌های صنعتی بیان کرد: دولت در قالب‌های مختلف تسهیلاتی را برای تولیدکنندگان در نظر می‌گیرد و هر واحد صنعتی و تولیدی که به هر نحوی بخواهد از این تسهیلات استفاده کند می‌تواند به سایت "بهین یاب" مراجعه کند و مشخصات خود، طرح توجیهی تولیدی خود را وارد کند، در این مرحله یک پایش اولیه صورت می‌گیرد و پس از آن طرح توجیهی برای بررسی و تایید نهایی وارد کمیته‌ای متشکل از نمایندگان سازمان صنعت معدن تجارت دو شرکت شهرک‌های صنعتی و...می‌شود و در صورت تایید طرح، تسهیلات لازم به وی تعلق می‌گیرد.
طرح و ایده‌ی تولیدی خود را به کجا ارائه دهیم؟
عبدالله محمدی روابط عمومی سازمان، صنعت، معدن و تجارت استان قم در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا منطقه قم، در این باره عنوان کرد: ابتدا فرد طرح توجیهی خود را به سازمان صنعت معدن و تجارت ارائه می‌کند و در صورتی که طرح ارزش افزوده داشته و برگشت سرمایه را تضمین کند، تایید خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورت تایید طرح، مجوزهای لازم برای تاسیس واحد تولیدی در طی یک روز صادر می‌شود و از طریق این مجوز، تسهیلات زیر بنایی مورد نیاز تولید مانند آب، برق و گاز نیز در اختیار تولید کننده قرار می‌گیرد، دریافت این تسهیلات زیربنایی بسته به میزان تلاش و پیگیری متقاضی ظرف یک هفته تا یک ماه به طول می‌انجامد، سپس تسهیلات مالی حمایتی مورد نیاز تولید از مبلغ یک میلیارد تومان تا سه میلیارد تومان توسط اداره کل صنعت معدن و تجارت استان در اختیار فرد گذاشته می‌شود و فرد برای دریافت تسهیلات بالای 3میلیارد تومان باید به وزارت‌خانه‌ی صنعت، معدن و تجارت مراجعه کند.
محمدی بیان کرد: علاوه بر حمایت تولید کننده در زمینه تهیه‌ی مواد اولیه، در زمینه ارائه محصول، بازاریابی و حتی معرفی برای حضور در بازارهای جهانی و واردات محصول، مشاوره‌ها و مساعدت‌های مورد نیاز انجام می‌شود، اگر طرح توجیهی به‌گونه‌ای عقلانی، بازگشت سرمایه و سودآوری خود را تضمین کند، پذیرفته خواهد شد و متقاضیان فعالیت در واحدهای تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ می‌توانند طرح توجیهی خود را به سازمان صنعت معدن و تجارت استان ارائه کنند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/103698/طرح-و-ایده‌ی-تولیدی-خود-را-به-کجا-ارائه-دهیم؟
بستن   چاپ