عصر قم
چالش‌های پیرامون خانواده نیازمند راه‌حل‌های فرهنگی است
دوشنبه 8 مهر 1398 - 14:36:13
عصر قم - قم – عضوهیئت علمی و استاد یار دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان مسائل و چالش‌های پیرامون خانواده نیازمند راه‌حل‌های فرهنگی است، تاکید کرد: برای مواجهه به تجرد گرایی، کاهش ازدواج، افزایش سن ازدواج و تمام مسائل پیرامون خانواده هیچ‌گونه وفاق و همبستگی اجتماعی میان نهادهای مختلف کشور برای حل این مسائل وجود ندارد.

داود صفا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در بسیاری از مسائل در حوزه خانواده و رابط میان افراد به الگوی ثابتی نرسیده‌ایم و الگویی متناسب با تغییرات جدید ارائه نداده‌ایم و این منجر به انحرافات اجتماعی و افزایش طلاق‌ها شده است.
عضوهیئت علمی و استاد یار دانشگاه ادیان و مذاهب،‌با بیان اینکه گسست نسلی عمودی است ولی در جامعه ما با گسست افقی مواجه هستیم، اظهار داشت: فهم کنشگر اجتماعی تغییر کرده است به گونه‌ای که فرد اگر چه فقیر نیست ولی احساس فقر می‌کند.
وی با بیان اینکه خانواده سنتی نتوانسته خود را با تحولات اجتماعی به‌روز کند، تاکید کرد: تحولات اجتماعی به ویژه در 200 سال گذشته بسیار با سرعت در حال رقم خوردن هستند و خانواده به عنوان یکی از ساختارهای مهم اجتماعی نتوانسته خود را با این تحولات همراه و به‌روز کند.
صفا تاکید کرد: معنا، فهم،‌نگرش و تفسیر از خانواده و در نهایت سبک زندگی تغییر کرده است به همین دلیل مشکل جوانان برای ازدواج، وام نیست بلکه با وجود تغییر فهم جوانان از ازدواج و همچنین خانواده همچنان در حال مواجهه با ازدواج با روش‌های سنتی هستیم.
وی با بیان اینکه نیازها، فهم و نوع نگاه جوان امروز نسبت به ازدواج تغییر کرده و به همین دلیلی نمی‌توان برای آن‌ها مانند یک دهه گذشته برنامه‌ریزی کرد، اظهار داشت: سیاست‌گذاری صورت گرفته در حوزه ازدواج تمام گروه‌ها و سلیقه‌های اجتماعی را در بر نگرفته به همین دلیل با گسترده شدن فضای رسانه‌ای ناشی از شبکه‌های اجتماعی شاهد انتشار نگرش‌های اجتماعی متفاوت و تفکرات فمینیستی هستیم.
عضوهیئت علمی و استاد یار دانشگاه ادیان و مذاهب، با اشاره به تغییر نگرش جوانان به طلاق افزود: علت همه چالش‌های اجتماعی در حوزه خانواده و ازدواج تغییر نگرش متأثر از تغییر فهم جوانان و افراد نسبت به این موضوعات است.
وی با بیان اینکه باید متناسب با فهم جوانان به پدیده‌های اجتماعی برای آن برنامه‌ریزی کرد ادامه داد: به جای حذف برخی تفکرات در جامعه،‌ باید متناسب با گرایش‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی در جامعه برنامه‌ریزی کرد.
عضوهیئت علمی و استاد یار دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: ممکن است جوانی در حجاب ظاهری ایراداتی داشته باشد ولی دارای پایبندهای اعتقادی است که باید در مواجهه با این افراد با فهم درست و برنامه برخورد کرد.
صفا افزود: اگر چه تبدیل جامعه سنتی به مدرنیته یک فرایند است ولی مقایسه شاخص‌های این 2 نشان می‌دهد که جامعه سنتی و مدرنیته در تقابل باهم هستند.
7404/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/104830/چالش‌های-پیرامون-خانواده-نیازمند-راه‌حل‌های-فرهنگی-است
بستن   چاپ