عصر قم
اخلاق، محور مهم در گفتمان بین ادیان و مذاهب است
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 17:24:09
عصر قم - رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه برای مقابله با اندیشه انحرافی باید از اندیشه استفاده کرد، گفت: اخلاق، محور مهم در گفتمان بین ادیان و مذاهب است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب امروز در نشست خبری با اشاره به عمر 25 ساله دانشگاه ادیان و مذاهب، در تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای این مجموعه عنوان کرد: فعالیت در دانشگاه ادیان و مذاهب از جنس بین الملل و عرصه‌های جهانی است و فعالیت‌های گسترده‌ای در تعامل با عالمان و بزرگان دینی و مذهبی در سطح جهان وجود دارد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: در این دانشگاه تلاش می‌شود که بر خلاف دانشگاه‌های دیگر به غیر از تدریس، فعالیت بین‌المللی نیز انجام شود تا جایی که در سال‌های گذشته 452 هیأت از 52 کشور جهان از دانشگاه بازدید کرده اند.
وی اظهار کرد: دانشگاه ادیان و مذاهب، میزبان 45 سفیر از کشورهای خارجی بوده است، البته تمامی درخواست‌ها ازسوی بازدیدکنندگان از کشورهای خارجی است و دانشگاه از فردی دعوت نکرده است و در این باره متحمل هزینه‌ای نمی‌شویم.
نواب بیان کرد: در این دانشگاه دوره‌های کوتاه مدت شیعه شناسی به مدت 15 روز با حضور 262 استاد خارجی از 52 کشور جهان برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز 40 استاد تمام و عضو هیات علمی از 17 کشور جهان به این دانشگاه آمده اند، ضمن اینکه 390 دانشجو از 20 کشور جهان در سال گذشته جذب کرده ایم، همچنین 31 استاد خارجی به صورت موقت و 2 استاد خارجی دائمی در دانشگاه فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: ایجاد فرصت های مطالعاتی اساتید دانشگاه به کشورهای آمریکا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، هند، کانادا، آلمان و اتریش از جمله فعالیت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب است.
وی گفت: تاکنون 37 اردوی دانشجویی به کشورهای هند، سوریه، ترکیه، لبنان، آلمان، فرانسه، سوئد، ایتالیا، اسپانیا و اتریش برگزار شده است؛ همچنین تاکنون 101 تفاهم نامه با کشورهای مختلف جهان در موضوعات مهم دینی و فرقه ای منقد شده است که دستاوردهای مهمی داشته است.
وی اظهار کرد: مهم ترین رویکرد دانشگاه ادیان و مذاهب، پایداری صلح در جهان و تعامل میان عالمان و بزرگان ادیان الهی است و ما بر این باوریم اخلاق محور مهم در گفتمان بین ادیان و مذاهب است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: برخلاف آن چه تصور می‌کنیم در کشورهای خارجی در اجلاسیه‌های بزرگ بین ادیان و مذاهب، همایش‌هایی با کمترین هزینه و بدون اسراف برگزار می شود، برای نمونه در اجلاس ادیان در واتیکان که با حضور سران ادیان و عالمان بزرگی برگزار شد با کمترین هزینه، بزرگترین نشست‌های علمی و دینی و مباحث بین المللی شکل گرفت.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های علمی مهمی در دانشگاه ادیان و مذاهب وجود دارد و ما آمادگی لازم را برای پاسخگویی به شبهات داریم، در قرن حاضر ما با جنگ مذاهب مواجه هستیم و برخی از فرقه‌های انحرافی، دین جوانان را تهدید می کند.
حجت السلام والمسلمین نواب گفت: در جهت آسیب شناسی فرقه های انحرافی و مقابله با آن، کلینیک فرقه درمانی در قم تاسیس می شود، ما آمادگی کاملی برای آگاه سازی جوانان از طریق هیات‌های علمی و پژوهش‌های خود داریم و اگر نهادهای فرهنگی مشارکت لازم را داشته باشند این کلینیک تاسیس می‌شود.
وی افزود:حضور داعش در منطقه موجب شد تا ماهیت و رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب بیش از پیش شناخته شود، به ویژه پس از از عملیات تروریستی داعش در 31 شهریور در اهواز، ضرورت وجود چنین مجموعه‌ای مشخص شد و استقبال از دانشگاه در جهت شناخت فرقه‌ها و مذاهب انحرافی گسترش یافت.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: ما دستان مدافعان حرم و حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله را بوسه می زنیم، این ها در حرکات نظامی، داعش را در منطقه خاموش کردند اما برای مقابله با اندیشه باید از اندیشه استفاده کرد.
وی بیان کرد: اگر تغییر مذهبی اتفاق می‌افتد و تعدادی گرفتار فرقه‌های انحرافی می‌شوند به دلیل کم کاری در حوزه اندیشه و پژوهش است، باید ریشه این اندیشه‌های منحرف را با منطق و اندیشه درست بخشکانیم هر چند که در حوزه علمیه دروس ادیان وجود ندارد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/105326/اخلاق،-محور-مهم-در-گفتمان-بین-ادیان-و-مذاهب-است
بستن   چاپ