عصر قم
یک کارشناس مسائل دینی:
مصرف‌کننده بهینه آب متناسب با سبک زندگی اسلامی نیستیم
شنبه 20 مهر 1398 - 12:06:30 PM
ایسنا
عصر قم - یک کارشناس مسائل دینی، مصرف بهینه و آگاهانه‌ی آب را همان توسعه پایدار می‌داند و معتقد است که نهادینه کردن فرهنگ مصرف نیازمند ارائه راهکارهای اجرایی است ولی با وجود فرهنگ دینی غنی در این باره هنوز نتوانسته‌ایم آن را در سبک زندگی مردم عملیاتی کنیم.

 حجت الاسلام «ابوالقاسم دهقان چناری» با اشاره به این که انسان‌ها در آموزه‌های دین مبین اسلام از اسراف در تمام ابعاد زندگی‌شان منع شده‌اند، می‌گوید: از نگاه اسلام، نعمت‌های الهی امانت‌هایی هستند که خداوند برای رشد و تعالی انسان‌ها در اختیار آن‌ها نهاده و لذا بهره‌ برداری از آنها باید همسو با اوامر الهی و در جهت سعادت و جاودانی انسان باشد.
وی در ادامه به موضوع آب گریزی می‌زند و با اشاره به فرمایش پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) که می‌فرمایند؛ «در مصرف آب باید صرفه‌جویی کرد حتی اگر به وفور یافت شود چرا که حیوانات نیز حق استفاده از این آب را دارند»، اظهار می‌کند: درسی که از فرمایش آن حضرت می‌توان گرفت این است که انسان‌ها باید از نیازهای آبی دیگر مصرف‌کنندگان نیز آگاه باشند و رسیدن به این باور همان توسعه پایدار است.
این کارشناس مذهبی با بیان این که مسئله آب نیز از بحران بشری کنونی در امان نیست، بیان می‌کند: متاسفانه افراد احساس مسئولیتی در قبال آب نیز ندارند و بدون در نظر گرفتن سهم دیگران آن را هدر می‌دهند در حالی که طبق آموزه‌های دینی انسان نمی‌تواند آنگونه که هوشمندی او اقتضا می‌کند، از نعمت‌ها بهره ببرد و آن‌ها را پایمال کند.
وی با بیان این که آب الگویی برای زندگی، حیات و پاکی است، می‌گوید: هنگامی که آب هست، حیات استمرار دارد و اگر آب نباشد زندگی نیز معنا ندارد.
حجت‌السلام دهقان چناری اضافه می‌کند: البته بشر در طول تاریخ همواره به تصاویر پیدا و پنهان آب توجه کرده و نگاه تقدس نسبت به آن داشته است.
وی به اهتمام فوق‌العاده‌ی قران به طبیعت و عناصر طبیعت به ویژه آب اشاره و عنوان می‌کند: آب از عمده‌ترین عناصر طبیعت به شمار می‌آید که دین مبین اسلام بیش از دیگر ادیان الهی به آن توجه و عنایت داشته‌ است.
این کارشناس مذهبی در همین رابطه اظهار می‌کند: بیش از 100 آیه‌ی قران کریم به طور متفرق در مورد آب اشاراتی داشته و هر یک به ویژگی‌ها و نقش آب و حتی گاه مسائل علمی آن یادآور شده به گونه‌ای که در برخی موارد به چگونگی تصفیه آب‌ها اشاره شده است.
وی با بیان این که آب به عنوان برکت خداوند، حیات‌‌بخش است، حیات را حفظ می‌کند و بشر و زمین را پاکیزه می‌گرداند، خاطرنشان می‌کند: عرش خدا به روی آب و بهشت به صورت باغ‌هایی که نهرهایی زیر آن‌ها جاری است، تشریح می‌شود.
دهقان چناری در پایان با اشاره به این که نهادینه کردن فرهنگ مصرف نیازمند ارائه راهکارهای اجرایی است، تصریح می‌کند: خوشبختانه در دین مبین اسلام از فرهنگ دینی غنی راجع به مصرف برخورداریم اما هنوز نتوانسته‌ایم آن را در سبک زندگی مردم عملیاتی کنیم. در این رابطه می‌توانیم از عناوین زیبایی مثل قناعت، زهد، مسئولیت‌پذیری و تعهد و احساس تکلیف و پاسخگویی در برابر نعمات الهی یاد کنیم که متاسفانه هنوز در میان مردم مفهوم اصلی خود را پیدا نکرده است.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/105418/مصرف‌کننده-بهینه-آب-متناسب-با-سبک-زندگی-اسلامی-نیستیم
بستن   چاپ