تولید محصولات سالم گلخانهای به دست بانوی توانگر قمی
يکشنبه 12 آبان 1398 - 08:18:23
|
|
عصر قم - قم- بانوی توانگر قمی با همت بلند و گامهای استوار توانست نخستین تولیدکننده محصولات سالم گلخانهای در استان قم باشد و با اشتغالزایی برای بانوان دیگر، کارآفرینی موفق در عرصه کشاورزی شده است.
کشاورزی از مشاغلی است که معمولا مشقت زیادی به همراه دارد و بیشتر در حوزه کاری آقایان است، ولی این بار بانویی از قم توانسته است با پشتکار و انگیزهای قوی بهعنوان یکی از کشاورزان برتر شناخته شود. عطیه تکیهای نژاد روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شدهام و در طول 6 سال گذشته در حرفه گلخانه داری فعالیت دارم. وی اضافه کرد: کار را از یک گلخانه و با کشت محصولات صیفی در بخش دستجرد استان قم آغاز نمودم و سپس کشت محصول فلفل دلمه را به دلیل داشتن بازار صادراتی مناسب بهصورت تخصصی انتخاب کردم. وی گفت: با توجه به اینکه سلامت فرد از خانواده آغاز میشود و خانواده باید محصول سالم مصرف کند، ایده تولید محصول سالم را عملیاتی نمودم. تکیهای نژاد بابیان اینکه منظور از سالم بودن محصول، نبود مواد سمی در آن است، افزود: محصولات سالم گلخانهای در هر آزمایشگاهی آزمایش شود، هیچ مواد سمی در آن یافت نخواهد شد و این مساله بهصورت مداوم از سوی کارشناسان بخش غذای سالم اداره کل استاندارد کنترل میشود. وی گفت: من اولین تولیدکننده محصول سالم در استان قم بودم و سموم سنگین داخل محصولاتی که تولید نمودهام، در پایینترین حد خود میباشد؛ درحالیکه شرایط آب و هوایی استان قم باعث میشود سموم بیشتری در محصولات استفاده نماییم. وی خاطرنشان کرد: تا حدودی از سوی سازمان جهاد کشاورزی قم حمایت شدم و زمین گلخانه از سوی این سازمان تامین شد. بانوی کشاورز قمی بابیان اینکه این گلخانه حدود 9 هزار مترمربع مساحت دارد، ادامه داد: از هر 6 هزار مترمربع حدود 70 تا 80 تُن فلفل دلمه برداشت میشود. وی خاطرنشان کرد: منطقه دستجرد قم دارای منابع آبی باکیفیت ولی محدود است و به دلیل آبوهوای گرم، کشاورزی در این منطقه کمی مشکلتر از سایر مناطق است. وی گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی برای توسعه کار ایدههایی در اختیار ما قرار میدهند، ولی انتظار میرود این ایدهها ابتدا بومیسازی و سپس پیاده شود. تکیهای نژاد با انتقاد از نبود فرهنگ مصرف محصولات سالم، گفت: برای فروشندگان، محصولات سالم غذایی با سایر محصولات تفاوتی ندارد و اهمیتی به سالم بودن آن نمیدهند. وی افزود: از سوی دیگر توان مالی پایین اقشار جامعه باعث شده افراد به برچسب سالم بودن محصولات غذایی توجه نکنند. وی اضافه کرد: 95 درصد محصولات تولیدی سالم گلخانهای من در استان تهران استفاده و بخشی نیز به کشورهای همسایه صادر میشود. تکیهای نژاد گفت: هفت کارگر ثابت خانم در گلخانه کار میکنند و روزانه همین تعداد نیز کارگر متغیر در این مجتمع مشغول کار هستند. وی با اشاره به اینکه سرمایه اولیه این طرح حدود 10 میلیارد ریال بود، افزود: مسائل مختلفی ازجمله وارد نشدن مواد شیمیایی کشاورزی مثل کود، سم و بذر و همچنین سازههای گلخانهای به دلیل تحریم، تولید را با چالشهایی مواجه نموده و سرمایه اولیه افزایش چندانی نداشته است.
http://www.Qom-Online.ir/fa/News/106285/تولید-محصولات-سالم-گلخانهای-به-دست-بانوی-توانگر-قمی
|