عصر قم
ضمانت اجرای محکم؛ حلقه‌ی مفقوده مصوبات شورای فرهنگ عمومی
دوشنبه 13 آبان 1398 - 10:30:36 AM
ایسنا
عصر قم -  مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم، ضمانت اجرای محکم مصوبات را نیاز شورای فرهنگ عمومی دانست و افزود: تقویت دبیرخانه‌ی شورای فرهنگ عمومی از جهت نیروی انسانی و تقویت ضمانت اجرایی مصوبات شورا، مشخص شدن منابع مالی و انسانی لازم برای مصوبات، مورد نیاز شورای فرهنگ عمومی بوده تا شورا بتواند نقش کلیدی خود را در اصلاح و ارتقا فرهنگ عمومی جامعه به انجام برساند.

حجت الاسلام و المسلمین رضا عزت زمانی عنوان کرد: فرهنگ عمومی اصلی‌ترین و اساسی‌ترین معیار در تصحیح رفتارهای اجتماعی مردم، حرکت به سمت توجه به ارزش‌های انسانی، دخیل کردن مردم در روند اداره‌ی کشور و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در عرصه‌های مختلف مدیریتی در کشور است، هرچقدر این فرهنگ عمومی ارتقا پیدا کند و دستگاه‌ها نقش خود را به درستی ایفا کنند، اهداف مورد نظر سریع‌تر حاصل خواهد شد.
وی ادامه داد: اساسی‌ترین محور در نظام جمهوری اسلامی ایران، حضور مردم در اداره کشور است و این حضور صرفا در نقش‌آفرینی سیاسی و هنگام انتخابات محدود نمی‌شود، بلکه مردم باید بتوانند با استفاده از پتانسیل‌ها در تمام عرصه‌ها وارد شوند و به رشد برسند، فرهنگ عمومی در راستای تحقق این هدف از اساسی‌ترین مسیرها است و برای ایجاد چنین شناخت و رشدی، حتما به یک شورای فعال و کارآمد بر محور ارزش‌ها نیاز داریم تا بتواند با شناخت محیط و ظرفیت‌ها به تدوین نقشه‌ی راه تصویب آیین‌نامه‌هایی بپردازد که بتواند مردم را بیش از گذشته آگاه کرده، میزان مشارکت و فعالیت‌های اجتماعی مردم را افزایش دهد و موانع رشد اجتماعی مردم را از مسیر بردارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی صرفا یک شورای اداری نبوده بلکه یک شورای موثر در توسعه فرهنگ اجتماعی و تقویت فرهنگ دینی مردم است.
وی در خصوص وظیفه و حیطه‌ی فعالیت شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: شناخت محیط فرهنگ عمومی، طراحی نقشه‌ی راه، طراحی و تصویب آیین نامه‌های فرهنگی در حیطه‌ی اختیارات این شورا است.
عزت زمانی درخصوص‌ برخی خلاهای موجود در فعالیت این شورا گفت: از مشکلات این شورا، عدم تطبیق صحیح وظایف دستگاه‌های فرهنگی با شورای فرهنگ عمومی است که در نتیجه‌ی آن هر دستگاه نمی‌تواند متناسب با ظرفیت‌های خود به ایفای نقش بپردازد، به عبارت دیگر، مجموعه‌ای از دستگاه‌های فرهنگی با وظایف مختلف خاص خود وجود دارند، اما تطبیق این نهادها با یکدیگر که یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی است اتفاق نمی‌افتد.
وی ادامه داد: شاید عمده‌ترین علت این مشکل عدم وجود یک نقشه راه است، متاسفانه اکنون در شورای فرهنگ عمومی یک نقشه‌ی راه مدون و منطبق با ظرفیت‌ها و نیازهای زیست بوم استان وجود ندارد، چون چنین نقشه‌ای طراحی نشده است.
این عضو شورای فرهنگ عمومی استان قم گفت: خلا دیگر نبود ضمانت اجرای مناسب برای مصوبات این شورا است، هرچند در راس این شورا نماینده ولی فقیه در استان به‌عنوان رییس و استاندار به عنوان نائب رییس قرار دارند، اما به دلیل عدم وجود نقشه‌ی راه و یک دستگاه پیگیری کننده‌ی مسائل در شورای فرهنگ عمومی، اجرا یا عدم اجرای مصوبات چندان مشخص نیست و نظارت جدی و پاسخگویی بر روند اجرای مصوبه در عمل دیده نمی‌شود.
وی ادامه داد: پشتیبانی مالی و منبع نیروی انسانی لازم برای اجرای مصوبات شورا چندان مشخص نیست و پس از تصویب یک مصوبه در شورا مشخص نیست که چه کسی باید سرمایه مورد نیاز برای این مصوبه را تامین کند، از طرف دیگر مجموعه‌ی شوراهای موازی که در نهادهای مختلف کار فرهنگی می‌کنند، مانند قرارگاه‌های آسیب‌های اجتماعی، شوراهای فرهنگی موجود در شهرداری‌ها و استانداری‌ها موجب می‌شود که شورای فرهنگ عمومی نتواند نقش خود را در سیاست‌گذاری کلان ایفا کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم عنوان کرد: تقویت دبیرخانه‌ی شورای فرهنگ عمومی از جهت نیروی انسانی و تقویت ضمانت اجرایی مصوبات شورا، پیگیری روند اجرایی شدن مصوبات و مشخص شدن منابع مالی و انسانی لازم برای مصوبات راه حل‌هایی است که مورد نیاز شورای فرهنگ عمومی بوده و باید به آن‌ها پرداخته شود تا شورا بتواند نقش کلیدی خود را در اصلاح و ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه به انجام برساند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/106350/ضمانت-اجرای-محکم؛-حلقه‌ی-مفقوده-مصوبات-شورای-فرهنگ-عمومی
بستن   چاپ