عصر قم
رئیس جهاد کشاورزی قم:
ساختار مرغداری‌های قم اصلاح شود
سه شنبه 21 آبان 1398 - 14:49:26
عصر قم - قم- رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به برخی مشکلات موجود درشیوع آنفلوآنزای مرغی گفت: ساختار مرغداری‌های استان باید اصلاح و در مسیر استانداردسازی حرکت کند.

عباس پورمیدانی روز سه‌شنبه در جلسه ستاد آنفلوآنزا در استانداری قم افزود:‌ ساختار و تراکم بالا و نزدیکی مرغداری‌های استان به یکدیگر از عوامل مهم در توسعه این بیماری در زمان شیوع آن در سال 96 بود.
وی بیان کرد: قم از نظر تراکم مرغداری‌ها وضعیت قابل قبولی ندارد و در صورت بروز این بیماری با مشکلات بسیاری روبرو می‌شود.
پورمیدانی اظهار داشت: به دلیل تراکم بیش از حد مرغداریها دراستان قم باید روند پیشگیری‌ها افزایش یابد.
وی گفت:‌ بخش مهمی ازشیوع بیماری آنفلوآنزا به دلیل عدم فرهنگ‌سازی، آموزش‌های لازم و اطلاع رسانی در بین تولیدکنندگان و کارگران ناشی می‌شود.
رتبه بندی مرغداری های استان در دست اجراست
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم نیز دراین جلسه بیان کرد: در سطح استان 310 واحد پرورش مرغ گوشتی فعال است، قم با ظرفیت تولید 30 هزار تن گوشت قرمز در رتبه یازدهم کشور قرار دارد.
علی اصغر همت اضافه کرد: 175 واحد پرورش مرغ تخم‌گذار نیز دراین استان فعال است، قم با تولید 60 تن تخم مرغ در رتبه ششم کشور است.
وی تصریح کرد: قم در تولید و پرورش پولت در رتبه دوم کشوری قرار گرفته است، 7 واحد پرواربندی بوقلمون در سطح استان فعال است.
وی اظهار داشت: بخش سلفچگان قم بیشترین تراکم واحدهای پرورش طیور را در خود جای داده و بعد از آن نیز بخش‌های کهک و خلجستان بیشترین تراکم مرغداری‌ها را دارند.
همت تصریح کرد: رتبه بندی واحدهای تولیدی، ممیزی کردن واحدها و اصلاح روند پرورش و کشتار درماه‌های اخیر درمرغداری‌های استان انجام گرفته‌است.
وی گفت: پراکندگی واحدهای مرغداری در 11 منطقه دراستان تقسیم بندی شده و هرگونه پولت ریزی و جوجه‌ریزی و پرورش مرغ در قالب آنها به صورت تخصصی بررسی می‌شود.
وی بیان داشت:تمام واحدهای مرغداری استان ملزم به احداث واحد کود در داخل واحدهای تولیدی شده‌اند.
همت اظهار داشت: در یک سال گذشته 30 جلسه کمیته فنی برای ارتقای دانش فنی مرغداران ، شناسایی و حذف واحدهای غیرمجاز و کنترل هرگونه تردد در مرغداری‌ها انجام گرفته‌است.
وی اضافه کرد: از سال 96، کنترل و واکسیناسیون پرورش واحدهای بوقلمون درسطح استان افزایش یافته‌است.
همت خاطرنشان کرد: از سال 96 از ورود هرگونه جوجه و پولت که نسبت بدون واکسیناسیون ممانعت صورت گرفت.
وی گفت: در این مدت 400 بازدید کارشناسی ممیزی در استان انجام گرفته و در مجموع بیش از 9 میلیون از ظرفیت واحدهای پرورش مرغ استان مورد تایید قرار گرفته‌است.
برچسب‌ها
آنفولانزای پرندگان قم معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی طیور

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/106731/ساختار-مرغداری‌های-قم-اصلاح-شود
بستن   چاپ