استفاده از سموم گیاهی جهت ارتقای سلامت محصولات کشاورزی
سه شنبه 19 آذر 1398 - 11:45:19
|
|
عصر قم - ایسنا/قم مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در راستای ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، کشاورزان به جای استفاده از سموم شیمیایی از سموم گیاهی و ترکیبات غیر شیمیایی استفاده خواهند کرد.
ابوالفضل پویافر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اجرای طرح راهبردی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی عنوان کرد: در دستور کار این طرح هشت محصول خیار وگوجه گلخانه ای، خیار و گوجه مزرعهای، سیب زمینی، پیاز، سیب و پرتقال قرار دارد که در استان قم روی محصول خیار و گوجه گلخانهای اجرا میشود. وی افزود: مجریان این طرح در تلاش هستند طرح مذکور را روی محصولاتی که مصرف سم بالایی دارند از قبیل پسته، زردآلو و گیلاس نیز اجرا کنند. وی در رابطه با اقدامات انجام شده در جهت طرح مورد نظر گفت: طرح کنترل تلفیقی آفات (IPM) بر استفاده از سموم گیاهی و ترکیبات غیرشیمیایی به جای سموم شیمیایی تاکید دارد؛ در راستای اجرای این طرح کارشناسانی در نقاط مختلف استان با نمونهبرداری از محصولات، به بررسی آفات و زمان و روش مناسب برای مبارزه با آنها میپردازند، رهاسازی حشرات مفید درگلخانهها یکی ازاین روش هاست. وی ادامه داد: در حال حاضرآزمایشگاههای بررسی آفات در حال تجهیز هستند، در پی این اقدامات نمونهای از محصولات سالم بستهبندی ودر نمایشگاه تهران عرضه شد. پویافر مشکلات این طرح را برشمرد و بیان کرد: به دلیل گرانی تجهیزات کنترل سموم و روشهای غیر شیمیایی مبارزه با آفات، هزینه تولید محصول سالم افزایش مییابد و از آنجا که باید از تفاوت قیمت جلوگیری کرد، تولید محصول سالم برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد و انگیزه وی کاهش مییابد. وی در خصوص راه حل مشکل فوق پیشنهاد داد: در جهت کاهش قیمتها به تجهیزات و سموم غیرشیمیایی یارانه تعلق گیرد و همچنین طبق ماده 28 آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات، با نظارت بر کار کشاورزان و به خصوص محصولاتی مانند صیفی جات و سبزیجات روند تولید محصول سالم هموارتر شود. انتهای پیام
http://www.Qom-Online.ir/fa/News/109611/استفاده-از-سموم-گیاهی-جهت-ارتقای-سلامت-محصولات-کشاورزی
|