عصر قم
در شورای برنامه‌ریزی و توسعه قم مطرح شد؛
قم در ردیف آخر جدول لایحه بودجه کشور/ تأکید بر توسعه روستاها
شنبه 28 دي 1398 - 15:10:26
عصر قم - قم - در لایحه بودجه سال 99 کشور، کم‌ترین بودجه برای استان قم در نظر گرفته شده ولی این استان در زمینه اعتبارات هزینه‌ای و تملک رشد نیم درصدی داشته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: دهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قم قبل از ظهر شنبه در سالن امام جواد (ع) استانداری قم با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی و هم‌چنین نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قم در این جلسه از پیگیری منظم و دائم این مرکز و استانداری قم برای اختصاص ردیف بودجه‌ای مناسب هم طراز با شرایط استان در بودجه کشور خبر داد و گفت: باید شرایط جمعیتی و تک شهرستانی بودن استان قم و موقعیت خاص آن در بودجه سال 99 لحاظ شود و انتظار داریم که طی سال شرایط بودجه استان هم بهبود یابد.
رشد نیم درصدی اعتبارات هزینه‌ای استان قم
محمود نوربخش با بیان اینکه اعتبارات ما نیم درصد رشد داشته است، گفت: اعتبارات هزینه‌ای در کل کشور 12 درصد و در استان قم 12 و 5 درصد است با این وجود اعتبارات هزینه‌ای قم نیم درصد با رشد روبرو است ولی در زمینه بودجه‌ای در جایگاه 31 کشوری قرار دارد به این دلیل که قم دارای کم‌ترین پرسنل و شهرستان در میان استان‌های کشور است.
اما در جدول بودجه سال 98 و مقایسه آن با بودجه سال آینده نشان از آن دارد که برخی استان‌های کم‌تر توسعه یافته و اندکی محروم که بیش از سایر استان‌های کشور نیاز به کمک مالی و اعتباری دولت هستند از جمله استان قم، زنجان و البرز و هم‌چنین خراسان شمالی و قزوین ته جدول اختصاص بودجه بوده که در سال 99 هم تقریباً سهم آن‌ها همین اندازه است.
با توجه به لایحه بودجه که از سوی رئیس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد استان تهران بیشترین میزان بودجه و استانی مانند قم با توجه به موقعیت استراتژیکی و جایگاه معنوی و مذهبی و جغرافیایی که در کشور دارد دارای کم‌ترین بودجه اختصاصی است.
بهرام سرمست، استاندار قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه قم در زمینه اعتبارات هزینه‌ای و تملک رشد خوبی داشته است، گفت: امیدواریم این رشد به طور پلکانی برای سال 99 اتفاق بیفتد و در بحث اختصاص‌ها از نمایندگان مجلس در شورای اسلامی خواستار پیگیری و بررسی بیشتری هستیم.

اجرای طرح‌های خود اشتغال‌زایی و توسعه گردشگری در روستاها
معاون هماهنگی و عمرانی استانداری قم هم در این جلسه با اشاره به طرح‌های اجرا شده در روستاهای استان قم، گفت: خوشه‌های اشتغال و نواحی صنعتی در روستاها ایجاد شده است و در بحث گردشگری هم ورود خوبی در روستاهای هدف گردشگری داشتیم که برای اشتغال با توجه به ظرفیت هر روستایی تسهیلات خوبی ارائه شده است.
محسن بهشتی افزود: تسهیلاتی در زمینه مجتمع‌های گردشگری در روستاهای هدف گردشگری صورت گرفته است، هم‌چنین برای رونق اشتغال و پیشگیری از مهاجرت روستاها هم طرح‌های اشتغال‌زایی اجرا شده است که در زمینه ساخت و سازهای روستایی همان ساخت و سازها ساماندهی شده تا جلوی ساخت سازهای افراد سودجو در روستاها جلوگیری شود.
در ادامه جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قم مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم گزارشی از عملکرد نهاد خود برای توسعه روستاها هم‌چنین مقاوم سازی ارائه کرد.
اجرای طرح هادی در 132 روستای قم
مدیرکل مسکن انقلاب اسلامی قم گفت: مهم‌ترین اهداف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بازسازی و بهسازی و هم‌چنین بازنگری در طرح هادی در روستاها است که این طرح افق و چشم انداز 10 ساله دارد و برای اجرای این طرح اعتباراتی از محل استانی و ملی و هم‌چنین از محل اعتبارات خود بنیاد مسکن در نظر گرفته شده است.
داریوش بلدی با بیان اینکه از دیگر فعالیت‌های بنیاد مسکن در قم واگذاری مسکن روستایی است که متناسب با رشد جمعیت روستا با تملک آماده‌سازی و در اختیار روستاییان قرار می‌گیرد، گفت: روستاها خوشبختانه مشکلی در واگذاری زمین نداریم.
به گفته وی، تاکنون در 132 روستا طرح‌های هادی اجرا شده است و برای 151 روستا هم طرح بازنگری صورت گرفته است؛ در سال 98 هم 2 هزار جلد سند در زمینه واگذاری اراضی صادر شده است.
مدیرکل مسکن انقلاب اسلامی قم افزود: در کل اعتبارات استانی و ملی اختصاص یافته 23 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده که بیش از 17 میلیارد تومان آن تخصیص یافته است؛ در استان قم 200 روستا وجود دارد که در 13 روستا 100 درصد طرح هادی اجرا شده است و در 6 روستا فقط 5 درصد این طرح اجرایی شده است.

وی طرح‌های زیربنایی روستاها را مطلوب عنوان کرد و بیان کرد: برای پیشگیری از مهاجرت روستاییان و با توجه به رشد حوادث طبیعی طرح‌های مقاوم سازی از سال 74 آغاز شده است با توجه به اجرای این طرح و طرح‌های زیربنایی در روستاها شاهد مهاجرت معکوس هستیم.
بلدی گفت: برای مقاوم سازی 40 میلیون تومان تسهیلات روستایی با ضمانت سفته زنجیره‌ای پرداخت و تاکنون یک هزار واحد مسکونی مقاوم سازی شده است
وی به اجرای طرح اقدام ملی مسکن در قم اشاره کرد و گفت: 2 واحد مسکونی قرار است در این طرح ساخته شود و در زمینه احیای بافت فرسوده هم 5 محله در نظر گرفته شده است که محله خاکفرج اکنون به عنوان پایلوت انتخاب شد.
ساماندهی ساخت و سازها در روستاهای قم
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بر ساماندهی ساخت و سازهای روستایی در قم تأکید کرد و گفت: باید هرگونه ساخت و ساز در روستاهای استان ساماندهی شود و از ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری شود همچنین برای جلوگیری از مهاجرت برای روستاییان هم تسهیلاتی ارائه شود.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنور با بیان اینکه برای ایجاد تفرجگاه باید شرایط خاص روستاها را در نظر بگیریم، اظهار داشت: عده‌ای برای ایجاد تفرجگاه و تفریح در روستاها وارد عمل شدند در حالی که به همراه خود یک فرهنگ غریبی را به روستاها می‌آورند و باعث ناراحتی روستاییان می‌شوند؛ این افراد جز ترافیک و هزینه و آوردن یک فرهنگ جدید آورده دیگری برای روستاها ندارند.
به گفته وی، باید برای ارائه تسهیلات به افرادی که در روستاها اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند بازنگری شود و از تصاحب اراضی به طور غیر مجاز هم جلوگیری شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: باید استانداردهایی رعایت شود تا روستاییان این احساس را نکنند که در بافت روستایی آن‌ها لطمه‌هایی ایجاد شده است.
گفتنی است، در این جلسه درباره پیگیری مشکلات زیست محیطی تصفیه خانه پردیسان و هم‌چنین آرامستان جدید شهر قم هم بحث و گفت‌وگو شد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/114985/قم-در-ردیف-آخر-جدول-لایحه-بودجه-کشور--تأکید-بر-توسعه-روستاها
بستن   چاپ