عصر قم
در شورای ترافیک قم مطرح شد؛
کش‌وقوس‌های پروژه‌ای با 10 سال مطالعه/حفظ نمای حرم حضرت معصومه(س)
دوشنبه 30 دی 1398 - 10:29:56 AM
مهر
عصر قم - قم - اجرای پروژه تقاطع خیابان‌های امام خمینی(ره) و کیوانفر در شورای ترافیک استان به تصویب نرسید، پروژه‌ای که با 10 سال کار مطالعاتی هنوز کارشناسی بودن یا نبودن آن مورد بحث است.

 قم از استان‌هایی است که به برکت وجود بارگاه حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران در روزهای مختلف سال پذیرای زائران و گردشگران است و یا به دلیل قرار گرفتن در نقطه اتصال 17 استان مهم کشور در طول سال شاهد حضور مسافرانی است که از قم عبور می‌کنند و اضافه بر آن با توجه به این 95 درصد جمعیت قم را شهرنشینان تشکیل می‌دهند شهر قم همیشه با بار ترافیک بسیاری روبرو بوده است.
دهمین جلسه شورای ترافیک استان قم غروب یکشنبه با حضور مسئولان شهری، استاندار و معاون امور عمرانی استانداری قم در سالن امام جواد (ع) استانداری برگزار شد که در این جلسه پروژه‌ای که 10 سال بر آن کار مطالعاتی شد و طبق نظر برخی از مسئولان لطمه‌ای به نمای حرم می‌رساند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مسئولان شهری مانند شهرداری و شورای شهر بر اجرای تقاطع غیر همسطح کیوانفر که به «پروژه تقاطع همسطح حضرت امام خمینی (ره)» نامگذاری شده اصرار دارند تا بخشی از معضلات ترافیکی شهر قم رفع شود، پروژه‌ای که با رأی شورای حل اختلاف استان مصوب شده ولی گویی پرونده مشکلات دیگری را در شهر قم بازخواهد کرد.
در ماه‌های اخیر در قم حواشی و کش و قوس‌های بسیاری بر سر اجرای پروژه تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و بلوار کیوانفر ایجاد شده که اختلاف نظر مسئولان را در پی داشته است؛ پروژه‌ای که ممکن است همچون منوریل بی تکلیف رها شود.
نگاه ویژه به حرم حضرت معصومه (س) در اجرای پروژه‌ها
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری قم که از مخالفان این پروژه ترافیکی است و معتقد است که خیابان امام خمینی (ره) از خیابان‌های قدیمی و حرم نما است و دارای ارزش شهری است، در این جلسه می‌گوید: برای بررسی احداث تقاطع‌های همسطح امام خمینی (ره) جلسات متعددی برگزار شده است و تصمیم‌گیری درباره آن هم به واسطه نظر کمیته حل اختلاف استان بوده که در پیش نویس طرح قبلی مطالعات جامع و ترافیک قم با توجه به عدم تملک اجرا نشده است.
محسن بهشتی بیان می‌کند: خیابان امام خمینی (ره) به دلیل اینکه تنها خیابان حرم نمای شهر قم است باید در اجرای این طرح محور مستقیم خود به سمت حرم مطهر را حفظ کند و در اجرای طرح‌های عمرانی این شهر باید به حرم حضرت معصومه (س) توجه ویژه‌ای شود.
وی همچنین گفت: در اجرای طرح‌های عمرانی قم موضوع رفاه و آسایش شهروندان و ساکنان این شهر باید بیش از زائران مورد توجه قرار گیرد؛ خیابان امام خمینی (ره) یکی از معابر قدیمی شهر و حرم نما است و به همین خاطر دارای ارزش شهرسازی است و در مقابل شهر قم در محورهای مختلف نیازمند احداث تقاطع‌ها یا پروژه‌های ترافیکی است که اولویت بیشتری نسبت به این پروژه دارد.
در نهایت با علنی شدن این اختلاف بین مسئولان استانی و شورای اسلامی شهر، اعضای شورای شهر در جواب این مخالفت بر مصوبه خود تأکید کردند و کار به شورای حل اختلاف استان کشید که نهایتاً شورای حل اختلاف رأی به احداث این پروژه بنا بر قانون و مطالعات بالادستی داده است.

اصرار شهرداری به اجرای پروژه
شهردار قم هم در این جلسه با اشاره به گذشت زمان در بررسی و اجرای طرح پروژه تقاطع امام خمینی (ره) می‌گوید: وقتی کمیته حل اختلاف استان این طرح را حل کرده است و به کمیته فنی و شورای ترافیک هم رسیده چرا باید دوباره بحث و جدل بر سر اجرای آن باشد.
سید مرتضی سقاییان‌نژاد می‌افزاید: 11 ماه از تاریخ شروع پروژه گذشته و دوباره در این جلسه همان بحث و گفت‌وگوها است در حالی که این پروژه هم مشاور و هم پیمانکار دارد و برای آن هم بودجه‌ای اختصاص یافته است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم هم می‌گوید: تشخیص اولویت‌های ترافیکی شهر قم با شورای اسلامی شهر است این پروژه حاصل 10 سال کار مطالعاتی است و عبور از زیرگذر آن دید خودورها را به نمای حرم کاهش نمی‌دهد اختلاف بر سر انحراف پروژه است و انحراف این پروژه هم باید مشخص شود؛ باید گزینه‌های انحراف ترافیک برای بسترسازی و اجرای طرح با رأی گیری مطرح شود.
برای اجرای طرح به گذشته برنمی‌گردیم
استاندار قم نیز در این جلسه که موافق رأی معاون هماهنگی امور عمرانی خود بود، بیان کرد: وقتی طرحی بر سر آن بحث و گفت‌وگو شده و جلسات مکرری هم برای آن برگزار شده است دیگر نیازی نیست دوباره مورد بحث و جدل قرار گیرد؛ این جلسه به درخواست شهردار برگزار شده است و من نظر معاون هماهنگی امور عمرانی را درباره چون و چرای این پروژه تأیید می‌کنم.
بهرام سرمست می‌افزاید: درباره نحوه اجرا نقطه اختلاف است که اگر این مصوبه کافی است عملیات را شروع کنید دیگر نیازی نیست برای بحث دوباره به گذشته برگردیم و برای نحوه اجرا رأی گیری می‌شود؛ نقطه بحث انحراف ترافیک پروژه است برای تعیین نوع اجرا و انحراف ترافیکی از مکانسیم رأی گیری بهره‌مند می‌شویم.
وی با بیان اینکه طرح تقاطع هم‌سطح امام خمینی (ره) به حرم نما بودن خیابان ضربه می‌زند، گفت: از نظر استانداری قم اجرای این طرح جزو اولویت‌های ترافیکی نیست.
استاندار قم افزود: به رغم اینکه استانداری قم نظرات کارشناسی معاونت عمرانی را قبول دارد اما برای ریل‌گذاری صحیح در اجرای این طرح به پیشنهاد و نحوه اجرا توسط شهرداری قم عمل خواهد کرد.
به گفته وی، شهرداری قم در اجرای این طرح باید به طرح جامع ترافیک و طرح تفصیلی شهر به صورت کامل پایبند باشد و برای نظارت بر پایبندی شهرداری قم به طرح جامع ترافیک و طرح تفصیلی چاره‌ای جر استفاده از مکانیزم رأی گیری نداریم.
سرمست اظهار داشت: زمانی که شورای اسلامی شهر قم در اجرای این طرح اصرار دارد باید به نظر شورای ترافیک پایبند باشد؛ این جلسه هم به اصرار شهردار قم برگزار شده است و بلاتکلیفی در اجرای طرح تقاطع کیوانفر قم پذیرفتنی نیست.
گفتنی است، با موضوع بررسی انحراف ترافیک اجرای طرح تقاطع زیرگذر امام خمینی (ره) و خیابان شهید کیوانفر در آخر جلسه رأی گیری شد که اجرای طرح با رأی اعضای شورای هماهنگی ترافیک استان تصویب نشد و مقرر شد شهرداری طرح جایگزین ارائه کند؛ این پروژه پیش از این با رأی شورای اختلاف استان مصوب شده بود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/115149/کش‌وقوس‌های-پروژه‌ای-با-10-سال-مطالعه-حفظ-نمای-حرم-حضرت-معصومه(س)
بستن   چاپ