عصر قم
در خانه ماندن تنها نسخه رفع نحسی کرونا
چهارشنبه 13 فروردين 1399 - 08:46:27
عصر قم - قم- فرمول و نسخه جهانی و قطعیت یافته کنترل کووید 19 فقط یک‌چیز است "در خانه ماندن و قطع زنجیره انتقال" و همه باید بدانیم که نتیجه سرپیچی از قرنطینه خانگی جز طولانی‌تر شدن دوره کنترل و افزایش قربانیان نتیجه دیگری نخواهد داشت، قربانیانی که ممکن است یکی از ما یا بستگانمان نیز در بین آن‌ها باشد.

به‌عبارت‌دیگر در خانه ماندن "زمان خریدن" برای متخصصان است تا بلکه بتوانند دارو و درمانی برای این ویروس مرگبار کشف کنند و پشت این غول ریزنقش و بد بدن را بر زمین بزنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم روز سه شنبه با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 103 بیمار مشکوک به کرونا در مراکز در مانی استان پذیرش شده اند گفت: نگران افزایش شیوع کرونا به دلیل رعایت نشدن قرنطینه خانگی در روز طبیعت هستیم.
محمدرضا قدیر با تاکید بر لزوم توجه مردم به توصیه های پزشکی و قرنطینه خانگی افزود: مهمترین دغدغه ما افزایش پیک مراجعات مردمی بعد از سیزدهم فروردین ماه است و از این رو از مردم می خواهیم در منازل مانده و بیرون نروند.
وی ادامه داد: هم اکنون 120 بیمار بدحال در مراکز درمانی قم وجود دارند.
بر اساس تاکید کارشناسان، در خانه ماندن علاوه بر نقش مستقیم در کاهش زنجیره انتقال و افراد مبتلا، همچنین فرصتی برای مراکز درمانی است تا خود را بازسازی و آماده کنند و با درک بهتری از واقعیت‌های کووید 19 به مقابله با آن بپردازند.
به گفته آنان، هیچ تضمینی بر اینکه فصل گرما از شیوع این بیماری بکاهد وجود ندارد و همه بیماری‌های فصلی به یک‌شکل عمل نمی‌کنند، بنابراین تنها نسخه قابل‌اعتماد برای کاهش سرایت کووید19 همان شعار«در خانه بمانیم» است که همه کشورها از آن به‌عنوان مهم‌ترین اقدام یاد می‌کنند.
کمی سعه‌صدر لطفا!

عصر قم

اما جلوه دیگر این بیماری این است که کروناویروس فقط سلامت انسان را نشانه نگرفته بلکه مناسبت‌های اقتصادی و اجتماعی را نیز به‌هم‌ریخته و شرایطی را به وجود آورده که تا سه ماه پیش در مخیله هیچ اندیشمندی نمی‌گنجید.
کووید 19 فقط به‌سلامت انسان حمله نمی‌کند بلکه به بسیاری از کسب‌وکارهای خرد و کوچک نیز یورش برده و آن‌ها را به ورطه تعطیلی کشانده است و بسیاری از مردم درآمدشان را ازدست‌داده‌اند اما خاطر هدف بالاتری در خانه ماندند که در این شرایط افزایش روحیه سعه‌صدر ضروری‌تر از هر مساله دیگری است.
در وضعیتی که امروز در آن قرار داریم و به‌ویژه ساعت‌های طولانی که در خانه می‌مانیم باید فضای محبت و جلوگیری از هرگونه تنش و تحمیل کردن عقاید و خواسته‌های خودمان به بقیه را تمرین کنیم. و اجازه ندهیم که کانون گرم خانواده به محلی برای نزاع و تنش تبدیل شود.
ویروس‌هایی که انسان را به کام مرگ کشاندند

عصر قم


در تاریخ بشر اپیدمی‌های که منجر به مرگ گسترده انسان شده کم نبوده است، حوادثی که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان نقاط عطفی یادکرد که دوران قبل و بعد از خود را کاملا از همه جدا ساخته‌اند.
بعنوان نمونه، بیماری طاعون در قرن 14 میلادی شیوع پیدا کرد و در مدت نه‌چندان درازی جان 60 درصد از مردم اروپا و بیش از 200 میلیون نفر را در اوراسیا گرفت. طاعون در سال 1151 هجری شمسی در ایران نیز شیوع یافت و 2 میلیون را به کام مرگ کشاند.
ویروس H1N1 نیز در سال 1918 منجر به شیوع آنفولانزای اسپانیایی شد و این ویروس در طول دو سال جان بیش از 100 میلیون را گرفت. بعدها مشخص شد که منشا این ویروس آمریکا بوده اما اسپانیا برای اولین بار آن را کشف و رسانه‌ای کرد.
همچنین این ویروس بار دیگر در سال 2009 به نام آنفولانزای خوکی در جهان همه‌گیر شد و بیش از 18 هزار را قربانی کرد
ویروس HIV نیز که در میانه‌های قرن بیستم از یک شامپانزه به انسان منتقل شد و از آن زمان به بعد 74 میلیون را به خود مبتلا کرده که ازاین‌بین 32 میلیون جان‌باخته‌اند. ویروس "ابولا " نیز در فاصله بین سال‌های 2014 تا 2016 بیش از 11 هزار نفر را در غرب آفریقا به کام مرگ کشاند.
مورد دیگر بیماری‌های همه‌گیر ویروس سارس است، ویروس سارس از سال 2003 در سطح جهان شایعه شد 8 هزار را آلوده و جان 800 نفر را گرفته است.
اما کووید 19 که به گفته کارشناسان منشا آن خفاش و یا گونه‌ای از مورچه‌خوار است آخرین نمونه از این قبیل بیمارهای همه‌گیر جهانی است که سراسر جهان را درگیر خودکرده و تمام مناسبت‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را دگرگون کرده است.
کووید 19 تاکنون در 200 کشور جهان نفوذ کرده و 800 هزار نفر را مبتلا کرده که ازاین‌بین 38 هزار بیمار را قربانی کرده است و همچنان تصوری از پایان همه‌گیری و یا کشف دارویی موثر برای آن در وجود ندارد.
مادر گیتی این قبیل بحران‌های همه‌گیری را کم ندیده است اما مانند تمام تجربه‌های قبلی اپیدمی‌های جهانی، دوران جولان کرونا را نیز به پایان می‌رسد و آیندگان درباره جهت‌گیری و اقدامات ما در رابطه با این بحران سخن خواهند گفت، اقداماتی که در راس آن در خانه ماندن و رعایت بهداشت فردی و محیطی است. در خانه ماندنی که امسال حتی شامل سیزده فروردین - روز طبیعت هم شده است، سیزده ای که بدامان طبیعت رفتن و بدر کردنش امسال نحس اندر نحس است، نحسی که ما و عزیزان ما را دامن گیر می کند و باعث می شود حالا حالا این مهمان ناخوانده در شهر و دیار ما بماند و قربانی بگیرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 36620023، 36620999، 36706030 و 36704368 (با پیش‌شماره 025) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند./
برچسب‌ها
ویروس کرونا قم آنفولانزا
پروندهٔ خبری
کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها هراس جهانی از ویروس کرونا

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/133887/در-خانه-ماندن-تنها-نسخه-رفع-نحسی-کرونا
بستن   چاپ