عصر قم
مطالعات صنعتی دریاچه نمک باید با ملاحظات زیست محیطی همراه باشد
سه شنبه 2 ارديبهشت 1399 - 12:08:50
عصر قم - ایسنا/قم مدیرکل محیط زیست استان قم بر لزوم مطالعات و پیوست‌های زیست محیطی در توسعه صنعتی دریاچه نمک تاکید کرد.

سید رضا موسوی مشکینی دوشنبه شب در نشست خبری مجازی به مناسبت دوم اردیبهشت ماه روز جهانی «زمین پاک» با ذکر این مطلب که ایجاد سایت پسماند ویژه درقم از اهمیت و حساسیت بسیاری برخوردار بوده و باید هرچه سریع‌تر انجام شود ،گفت:استقرار واحدهای جدید ذوب سرب در استان قم از سال 92 ممنوع شده و مجوزی در این رابطه صادر نمی شود.
وی افزود: واحدهای موجود ذوب سرب درقم نیز به شدت تحت نظارت و پایش اداره کل محیط زیست قرار دارند. اینکه در سال‌های اخیر قوانین زیست محیطی خوبی درخصوص هوای پاک، خاک و تالاب‌ها به تصویب رسیده است.
وی گفت: متأسفانه با وجود پاسخگویی سازمان محیط زیست در رابطه با مسائل زیست محیطی، بسیاری از مؤلفه‌های آن در اختیار این سازمان قرار ندارد. نباید فراموش کرد که سازمان محیط زیست یک دستگاه نظارتی است، اما ساختار تشکیلاتی و اعتبارات اختصاص یافته به این سازمان، اصلا تناسبی با جایگاه بسیار مهم آن در کشور ندارد.
وی با اشاره به آلودگی هوا در قم گفت: متأسفانه در سال های گذشته علاوه بر معضل گرد و غبار در روزهای گرم سال، شاهد افزایش شدت آلودگی هوا در شهر قم بوده ایم که بسیار جدی و قابل تأمل است.البته باید گفت که برنامه ریزی و اقدامات جدی در سریعترین زمان در رابطه با کاهش آلودگی هوا نداشته باشیم، شرایط سخت تری خواهیم داشت.
مدیرکل محیط زیست قم، با ذکر این مطلب که در سال گذشته برای نخستین بار پدیده وارونگی دما در روزهای سرد سال، مدارس را به تعطیلی کشاند، اظهارکرد: در همین زمینه طرح مطالعاتی در رابطه با سهم هرکدام از منابع آلاینده و سناریوهای پیشنهادی که در مراحل پایانی قرار دارد، در حال انجام است.
وی از عدم حمایت جدی از اداره کل محیط زیست در رابطه با استقرار واحدهای هیدروکربنی در استان قم گلایه کرد و گفت: متأسفانه در حال حاضر محدودیت خاصی برای استقرار این واحدهای صنعتی به جز ضوابط استقرار نداریم و از این بابت نگرانی های خود را اعلام کرده‌ایم.
موسوی اظهارکرد: مکان‌یابی و مطالعات لازم برای ایجاد سایت پسماند ویژه در این استان انجام شده و در مرحله فراخوان برای تعیین پیمانکار صلاحیت دار هستیم.
مدیرکل محیط زیست استان بیان کرد: در خصوص کشتار جوجه های یک روزه هم باید گفت که این موضوع از منظر حقوق حیوانات باید مورد توجه قرار گرفته و متأسفانه یکی از عوارض صنعتی شدن به دور از نگاه توسعه پایدار است و باید از سوی دستگاه های تخصصی با جدیت پیگیری شود.
موسوی بر ضرورت توجه هرچه بیشتر به مسائل زیست محیطی در مدیریت شهری تأکید کرد و گفت: در پیرامون شهر قم با وجود توسعه مناطق مسکونی، همچنان شاهد فعالیت گسترده برخی واحدهای صنعتی هستیم و باید برای انتقال این صنایع به شهرک ها و نواحی صنعتی سریعا اقدام شود.
وی افزود: باتوجه به شیوع ویروس کرونا لازم است که از اقدامات شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی قم در رابطه با پسماندهای بیمارستانی در دوران کرونا قدردانی کنیم. بر اساس دستورالعمل جدید، تمامی پسماندهای عادی و عفونی بیمارستان‌ها "اتوکلاو" شده و وضعیت جمع آوری و دفع این پسماندها نسبتا مطلوب است.
مدیرکل محیط زیست قم بیان کرد: در زمینه اجرای طرح های صنعتی در دریاچه نمک نیز باید گفت که واقعا یک سطرح مطالعات زیست محیطی در این زمینه وجود ندارد. هر اقدامی که موجب تخلیه سفره های آب زیرزمینی در این منطقه شود، بسیار خطرناک و آسیب زا خواهد بود.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/137740/مطالعات-صنعتی-دریاچه-نمک-باید-با-ملاحظات-زیست-محیطی-همراه-باشد
بستن   چاپ