عصر قم
مشارکت 250 اندیشمند حوزوی در بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
يکشنبه 25 خرداد 1399 - 20:49:07
عصر قم - ایسنا/قم دبیر علمی ستاد حوزوی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گفت: برگزاری 30 عنوان نشست، کرسی و میزگرد، تألیف 7 هزار صفحه متن، برگزاری 13 هم‌اندیشی و حضور 30 مرکز و 9 انجمن علمی و استفاده از نظرات 250 اندیشمند حوزوی از جمله اقدامات صورت گرفته در ستاد حوزوی سند الگوی پیشرفت است.

عبدالحسین مشکانی، دبیر علمی ستاد حوزوی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، امروز، 25 خردادماه در نشستی خبری در ساختمان انجمن‌های علمی، گفت: ستاد حوزوی فعالیت جهادی خوبی را در این زمینه در سطح حوزه علمیه انجام داد و مهمترین انگیزه به عنوان پیشران کار، لزوم بررسی عمیق و ارائه پیشنهاد مشخص در این عرصه طبق فراخوان مقام معظم رهبری بود.
وی با بیان اینکه رهبری به مجلس، شوراهای عالی، صدا و سیما و ... امر فرموده‌اند که در حیطه اختیاراتشان، این سند را بررسی کنند، اضافه کرد: در بند 5 فرموده‌اند که حوزه‌ها و دانشگاه‌ها و اندیشمندان نسبت به بررسی عمیق و ارائه پیشنهادات مشخص در جهت ارائه پیشنهادهای مشخص تلاش کنند؛ لذا حوزه مخاطب اصلی رهبری است و ما این اقدام را مأموریت انحصاری خود می‌دانیم.
مشکانی با بیان اینکه نحوه حضور دانشگاه‌ها در این زمینه معتنابه نبود، اظهار کرد: فرهیختگان دانشگاهی در همایشات و جلسات مرکز الگو حضور داشتند، ولی خروجی لازم را نداشت، لذا حوزه مخاطب اصلی فرمایش آقا به عنوان وظیفه انحصاری بود.
وی با بیان اینکه گاهی تلقی از حوزه انقلابی این بوده است که طلبه کفن بپوشد و تجمع کند، تصریح کرد: حوزه انقلابی از نظر ما حوزه‌ای است که بتواند مشکلات و مسائل روی میز انقلاب اسلامی را حل کند و چه چیزی از سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که قرار است سند بالادستی 50 سال آینده کشور باشد، مهمتر است؟
دبیر علمی ستاد حوزوی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار کرد: اثبات اینکه حوزه علمیه توانایی ورود به عرصه‌های کلان نظام اسلامی را دارد، همچنین فعال‌سازی ظرفیت‌های آشکار حوزه در حد وسیع در این مسائل و روشن شدن ظرفیت‌های پنهان حوزه از جمله دستاوردهای تشکیل ستاد حوزوی سند الگو بود.
مشکانی با بیان اینکه میزان زیادی از ادبیات دانش در طول مدت فعالیت در زمینه سند، تولید شده است، افزود: فعالیت‌های ستاد نشان داد که امکان دارد بسیاری از مراکز حوزوی در کنار هم قرار بگیرند و فعالیت کنند که ماحصل آن، برگزاری 30 عنوان نشست، کرسی و میزگرد، تألیف 7 هزار صفحه متن، برگزاری 13 هم‌اندیشی و حضور 30 مرکز و 9 انجمن علمی در تولید محتوا بوده است.
مشکانی تصریح کرد: 250 اندیشمند درباره سند در حوزه علمیه اظهار نظر کردند و در نهایت متن تجمیعی اندیشمندان حوزوی درباره سند الگو تدوین شد. 
همچنین حجت‌الاسلام علی محمدی، مسئول تجمیع دبیرخانه ستاد حوزوی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هم در سخنانی گفت: محصول تولیدی ستاد حوزوی در زمینه سند، 160 صفحه نهایی است که در فصل اول آن، فرایندکار و روش تحقیق، بحث شده است.
وی با بیان اینکه در فصل دوم، نقدهای فرابخشی حوزویان، در فصل سوم، نقدهای عرصه‌ای مانند عرصه سلامت، سیاست خارجی، حقوق و در انتها پیشنهادات، ارائه شده است، اظهار کرد: سه فصل اول این مجموعه 70 صفحه و پیشنهادات هم 85 صفحه است.
محمدی با بیان اینکه نقادی سند از منظر ارزش‌های اسلامی و انقلابی، منطقی و انسجام، کارآمدی و عملیاتی و فرایند و تدوین سند الگو صورت گرفته و خواهد گرفت، ادامه داد: 13 نقد کلی وارد شده و پیشنهادات هم در سه سطح کوتاه‌مدت، میان و بلندمدت سه تا 5 ساله ارائه شده است.
وی با تأکید بر اشراب بیاینه گام دوم انقلاب در سند الگو، افزود: یکی از ضعف‌های ما در سندنویسی، به کاربردن اصطلاحات قابل مصادره است، لذا ادبیات متناسب با انقلاب در سند تولید شده است.
محمدی تصریح کرد: هم‌اکنون در دوره نقادی و پایش سند هستیم، لذا نسبت به نقادی جدی خواهیم بود و در ویرایشات بعدی، اعمال می‌شود.
ضرورت گفتمان‌سازی
همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین وحید نجفی، معاون علمی ستاد حوزوی سند در سخنانی گفت: با وجود اقدامات صورت گرفته همچنان خلأهایی برای این سند از جمله در تنظیم سند پشتیبان وجود دارد؛ و از برنامه‌های جدی ما تعقیب این موضوع به خصوص بعد از ابلاغیه مقام معظم رهبری به مرکز الگو است.
وی افزود: در گام اول خیلی حرکت منسجم و هدفندی از سوی دانشگاه ندیدیم، به همین دلیل قصد داریم که سند را صرفاً در میان اندیشمندان حوزوی پیگیری نکنیم و از آراء و نظرات استادان دانشگاه هم استفاده خواهیم کرد تا به پختگی لازم برسد.
نجفی تصریح کرد: بحث گفتمان‌سازی هم از کلیدواژه‌های مورد نیاز در بحث سند است که باید در دو سطح یعنی، اندیشمندان و توده مردم انجام شود؛ اندیشمندان باید دغدغه‌مند نسبت به این مسئله شوند و در عرصه عمومی هم برای اجرای سند، چنین کاری لازم است، زیرا تمدن‌سازی بحثی دستوری و کلیشه‌ای نیست و باید توده مردم هر کدام به نحوی در این زمینه نقش ایفا کنند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/151565/مشارکت-250-اندیشمند-حوزوی-در-بررسی-سند-الگوی-اسلامی-ایرانی-پیشرفت
بستن   چاپ