عصر قم
حجت‌الاسلام میرمعزی:
سند پیشرفت، پیشران تولید علوم انسانی اسلامی است
يکشنبه 25 خرداد 1399 - 20:42:57
عصر قم - ایسنا/قم مدیر مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت و معاون پژوهش حوزه با بیان اینکه رهبر انقلاب از زحمات حوزه در ترویج و ارتقای سند پیشرفت تقدیر کرده‌اند، گفت: سند پیشرفت، پیشران تولید علوم انسانی اسلامی و نقشه راه تمدن‌سازی اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی، مدیر مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت، 25 خردادماه در نشستی خبری در ساختمان انجمن‌های علمی حوزه به تشریح شکل‌گیری و وضعیت کنونی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت و گفت: به دنبال جلسه رهبر معظم انقلاب با نخبگان در مورد تدوین سند الگوی پیشرفت، در سال 1390 رئیس مرکز از سوی مقام معظم رهبری تعیین شدند.
رئیس ستاد حوزوی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه مقام معظم رهبری از ابتدا معتقد بودند که تنظیم این سند کار دولت نیست و باید در مرکزی فرادولتی پیگیری شود، ادامه داد: لذا شورای عالی برای این کار تشکیل و سه نفر حوزوی از جمله بنده هم عضو بودم؛ نظریه‌پردازی در راستای پیشرفت؛ ایجاد گفتمان علمی و تدوین سند سه مأموریت مرکز بود که از سوی رهبری ابلاغ شد.
فعالیت 15 اندیشکده در حوزه سند
میرمعزی با بیان اینکه حدود 15 اندیشکده و هر اندیشکده با حضور بیش از 20 استاد تخصصی در این زمینه فعالیت کردند که در مجموع حدود سه هزار نفر در تدوین سند مشارکت داشتند، اظهار کرد: این سند در سال 1397 به دفتر رهبری ارسال شد و خود آقا هم این سند را ملاحظه کرده بودند و آن را برای نظرخواهی و نقد صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه ابلاغ فرمودند که این کار در 22 مهرماه 97 انجام شد.
رئیس ستاد حوزوی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اضافه کرد: این سند قرار بود سند بالادستی مجمع تشخیص، مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... باشد، رهبری در ابلاغیه فرموده بودند که حوزه و دانشگاه بررسی عمیق و دقیق درباره این سند داشته باشند. به دنبال این ابلاغیه، حوزه برای این مطالبه، اقدام و ستادی با عنوان «ستاد حوزوی ترویج و ارتقاء سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» ایجاد شد.
میرمعزی تصریح کرد: در طول هفت سالی که سند تدوین شد، حوزه و روحانیت در تدوین آن دخیل بود ولی حضور پررنگ و با همه ظرفیت نبود، ولی بعد از ابلاغ رهبری، ظرفیت بیشتری از سوی حوزه پای کارآمد و تعداد زیادی از متخصصان حوزوی در مورد این سند نظر دادند.
تمجید رهبر انقلاب از جریان‌سازی حوزه
معاون پژوهشی حوزه علمیه با بیان اینکه در اواخر سال 1398 سند بعد از نقدهای علمی و اخذ آرای صاحب‌نظران در 10 جلد به همراه لوح فشرده به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال شد، اظهار کرد: ایشان بعد از ملاحظه، دو نامه یکی خطاب به مدیریت حوزه و دیگری به رئیس مرکز الگو نوشتند؛ در نامه ایشان به آیت‌الله اعرافی بیان شده است که «از مدیریت محترم حوزه‌های علمیه به خاطر جریان‌سازی مبارک و محصول باارزش آن صمیمانه قدردانی شود؛ آماده به‌کار بودن نیروهای فکری در حوزه‌های علمیه در عرصه اندیشه‌ورزی و در مرحله تحقق بخشیدن به الزامات عملی این حرکت گسترده مژده بزرگی است که خدای علیم و حکیم را باید به خاطر آن سپاسگزاری کرد».
میرمعزی اضافه کرد: تجلیل ایشان، دلگرم و خوشحال‌کننده بود؛ ایشان جریان‌سازی فکری در این مسئله را فارغ از نتیجه کار تمجید کردند و البته محصول و نتیجه آن را هم ارزشمند دانستند و به نوعی تأیید فرمودند و همین رضایت ولی امر مسلمین برای ما مایه افتخار است. نامه دیگر هم برای رئیس شورای عالی الگو ارسال شده و مقام معظم رهبری از آقای واعظ‌زاده خواستار تعامل کامل با حوزه شدند و آقای واعظ‌زاده هم به نحو شایسته از مسئولان حوزه دعوت کردند و جلسات مشترک بین ستاد حوزوی الگو و مسئولان شورا در این زمینه تشکیل شد.
سند پیشرفت؛ سند تحول علمی کشور
مدیر مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت، با بیان اینکه این سند، آغاز تحول در عرصه دانش است، تصریح کرد: دانشگاه‌ها عمدتاً به مقوله پیشرفت بر اساس اسلام نمی‌اندیشند، ولی الان مقوله پیشرفت براساس مبانی و ارزش‌های اسلامی تولید شده که پیشران تولید علوم انسانی اسلامی است.
میرمعزی با بیان اینکه باید نظریات اسلامی برای الگوی پیشرفت تولید شود، اضافه کرد: از تمام صاحب‌نظران علوم انسانی و اسلامی دعوت می‌کنیم تا به نظریه‌پردازی بپردازند؛ زیرا به تعبیر مقام معظم رهبری باید این الگو را روی دست بگیریم و به بشریت ارائه داده و نشان دهیم راه سعادت بشر، الگوهای اسلامی و نه سکولار و الگوهای موجود غربی است. الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، نقشه راه تمدن اسلامی و زمینه‌سازی برای ظهور است.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/151566/سند-پیشرفت،-پیشران-تولید-علوم-انسانی-اسلامی-است
بستن   چاپ