عصر قم
کرونای خانوادگی
چهارشنبه 25 تير 1399 - 11:24:50
آخرین خبر اجتماعی
عصر قم - شرق / قائم‌مقام وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به کرونا گفت: 92 درصد موارد ابتلای ویروس در مراسم‌ها و دورهمی‌های خانواده‌ها رخ داده است.
آن‌طور که قائم‌مقام وزیر بهداشت می‌گوید، خانواده‌ها و مراسم‌های خانوادگی مثل عروسی و عزا تبدیل به کانون اصلی انتشار ویروس شده‌اند؛ به‌گونه‌ای‌که حدود 92 درصد موارد ابتلای افراد بیمار یا از طریق دورهمی‌ها و مراسم‌ها بوده یا داخل خانواده‌ها منتشر شده است. ویروس کرونا در ایران که پس از اوج‌گرفتن در اسفند سال گذشته، فرودی دوماهه و روندی کاهشی را طی کرده ‌بود، حالا چند هفته‌ای است که به مرحله اوج خود رسیده و حتی در این موج تازه آمار جان‌باختگان روزانه، بارها رکوردهای قبلی را جابه‌جا کرده‌ است. در تازه‌ترین اخبار وزارت بهداشت و ستاد کرونا می‌گوید میزان شیوع تا اندازه‌ای پایدار شده؛ ولی همچنان آمار مبتلایان و جان‌باختگان بالاست و به‌همین‌دلیل هم قرار است برخی مشاغل به تعطیلی دوباره بروند. آخرین آمار رسمی هم می‌گوید شمار جان‌باختگان در ایران تا ظهر روز گذشته به 13هزارو 211 نفر رسیده است.
آمار تازه چه می‌گوید؟
مشابه چند ماه گذشته، ظهر روز گذشته هم سخنگوی وزارت بهداشت آمار تازه تعداد مبتلایان و جان‌باختگان ویروس کرونا را اعلام کرد که از ادامه روند افزایشی حکایت دارد. «سیماسادات لاری» روز گذشته دراین‌باره گفت: «تاکنون 262هزارو 173 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت 179 نفر در کشور، تعداد جان‌باختگان کرونا در کشور به 13هزارو 211 نفر رسیده است». لاری ظهر روز گذشته درباره آمار تازه هم گفت: «از دوشنبه تا سه‌شنبه 24 تیر 1399 و بر‌اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دوهزارو 521 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزارو 820 نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 262هزارو 173 نفر رسید». او درباره جان‌باختگان این شبانه‌روز هم گفت: «متأسفانه در 24 ساعت گذشته، 179 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به 13هزارو 211 نفر رسید». او آمار بهبودیافتگان را هم به این صورت اعلام کرد که «خوشبختانه تاکنون 225هزارو 270 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه‌هزارو 389 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون دومیلیون‌و23هزارو 79 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است»؛ اما در استان‌های مختلف ایران شرایط گسترش ویروس به چه شکل است؟ سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته در‌این‌باره گفت: «استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های تهران، فارس، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان جنوبی، سیستان‌و‌بلوچستان، کرمان، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان شمالی نیز در وضعیت هشدار قرار دارند».
ویروس کرونا در هوا می‌ماند؟
احتمال باقی‌ماندن ویروس کرونا در هوا، یکی از بحث‌های جدی در دوران کرونا بوده که اگرچه پیش‌از‌این سازمان بهداشت جهانی چنین احتمالی را رد کرده بود؛ اما تازه‌ترین یافته‌ها از ماندن این ویروس در هوای آزاد حکایت دارد. دراین‌باره یک عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ایران هم با تأکید بر این موضوع بر لزوم استفاده از ماسک تأکید کرد. «مسعود مردانی» دراین‌باره و در گفت‌و‌گو با ایسنا بر استفاده از ماسک به‌عنوان یکی از بهترین حربه‌های پیشگیری از ابتلا به کووید19، تأکید کرد و گفت: «به دلیل بازگشایی‌هایی که در کشور اتفاق افتاده است، فاصله‌گذاری اجتماعی آن‌گونه که لازم است، محقق نمی‌شود. برخی از مردم به آن معتقد نیستند و برخی دیگر نیز حوصله‌ رعایت این موضوع را ندارند؛ از‌این‌رو زدن ماسک به اولویت جدی ما تبدیل شده است». او همچنین با اشاره به اینکه وجود ویروس کرونا در هوا تأیید شده است، توضیح داد: «در این زمینه تحقیقاتی در یک بانک و چند مرکز دیگر صورت گرفته است؛ اما در مملکتی که چند صد هزار بانک در حال فعالیت‌اند، بررسی هوای تنها یک بانک نمی‌تواند چندان مؤثر باشد؛ بنابراین بی‌تردید هرچه فضای محیطی بسته‌تر باشد و محیط پنجره‌ کافی و تهویه هوای مطلوب نداشته باشد، آن‌هم در شرایطی که ممکن است فرد مشکوک به کرونا هم بدون ماسک و رعایت موازین بهداشتی آنجا حضور داشته باشد، امکان انتقال ویروس وجود دارد. البته در‌صورتی‌که تجمع در یک محیط باز اتفاق بیفتد و افراد نیز ضمن زدن ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند، احتمال انتقال ویروس نزدیک به صفر می‌شود. چنین مواردی بارها تکرار شده است». در توضیحات این متخصص بیماری‌های عفونی به نتایج تحقیقات تازه و هوابردبودن این ویروس هم اشاره شده است: «برخلاف گذشته، در‌حال‌حاضر بر انتقال هوابرد ویروس بیشتر تأکید می‌شود؛ چراکه در مشاهدات‌مان می‌بینیم خانواده‌هایی هستند که شاید دو یا سه ماه باشد از منزل خارج نشده باشند؛ اما به کرونا مبتلا شدند که متوجه می‌شویم از راه انتقال هوابرد به ویروس آلوده شده‌اند».
ادامه جنگ فرسایشی با کرونا؛ دست‌کم تا یک سال دیگر
اگرچه روزانه اخباری از سراسر دنیا درباره نزدیک‌بودن ساخت واکسن کرونا منتشر می‌شود؛ اما به نظر می‌آید همچنان راه زیادی تا رهایی نسبی از این ویروس باقی مانده است. روز گذشته معاون کل وزارت بهداشت ایران هم از ادامه جنگ فرسایشی با بیماری کووید19 دست‌کم تا یک ‌سال دیگر خبر داد و از مردم خواست به هشدارهای فاصله‌گذاری بیشتر توجه کنند. «ایرج حریرچی» که خود تجربه این بیماری را دارد، درباره شیوه‌های انتقال گفت: «در بسیاری از استان‌ها گاهی بالای 40 درصد موارد ابتلا از طریق دورهمی‌ها شامل میهمانی‌های خانوادگی، گردش‌های دسته‌جمعی، عروسی‌ها و مجالس ترحیم است و 51 درصد انتشار ویروس‌شان داخل خانواده است. بر‌اساس‌این حدود 92 درصد موارد ابتلای ما یا از طریق دورهمی‌ها و مراسم‌ها بوده یا داخل خانواده‌ها منتشر شده و تنها هشت درصد موارد ابتلا ناشی از مواجهه‌های شغلی بوده است؛ بنابراین با توجه به اینکه دورهمی‌های‌مان هیچ‌گونه تأثیر مثبت اقتصادی ندارد، بهتر است این دورهمی‌ها را نداشته باشیم». او همچنین تأثیر استفاده 95درصدی جامعه از ماسک را حتی مفیدتر از واکسن کرونا دانست و گفت: «در این جنگ فرسایشی که دست‌کم یک سال دیگر باید آن را تا زمان کشف واکسن ادامه دهیم، تأکیدمان این است که حتما از ماسک استفاده شود».
ممنوعیت‌ تازه برای برخی صنوف و مشاغل
موج تازه کرونا در ایران اگرچه شدیدتر و کشنده‌تر از پیک اول این ویروس است؛ اما منجر به تعطیلات گسترده نشد که البته با اختلاف‌هایی بین دولتمردان اقتصادی و همچنین مدیران ارشد وزارت بهداشت همراه بوده است. در تازه‌ترین اخبار، قرار است برخی صنوف و مشاغل به تعطیلی دوباره درآیند که به نظر می‌آید تعداد آنها در روزهای آینده باز هم افزایش یابد. پس از اعلام تعطیلی یا محدودیت برخی مکان‌های زیرمجموعه شهرداری تهران حالا معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران بزرگ هم از ممنوعیت دوباره فعالیت یک‌سری صنوف در پی شیوع کرونا خبر داد. «نادر مرادی» دراین‌باره به ایسنا گفت: «برابر مصوبات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا یک‌سری محدودیت‌های جدید برای فعالیت مراکز عمومی و تجمعی اعمال شد که برخی از آنها در حوزه صنوف است. بر‌اساس‌این از روز سه‌شنبه به مدت یک هفته فعالیت همه سینماها و تئاترها، کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌ها، چایخانه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی ممنوع است». او درباره دیگر صنوف مشمول این تعطیلی اجباری هم گفت: «باشگاه‌های بدن‌سازی و مراکز ورزشی آبی نیز تعطیل هستند و علاوه‌بر‌آن برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی و فرهنگی، همایش، سمینار و... به مدت یک هفته ممنوع است. فعلا ممنوعیتی درباره فعالیت پاساژها وجود ندارد؛ اما همه اماکن ملزم به رعایت کامل پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی هستند».

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/160552/کرونای-خانوادگی
بستن   چاپ