عصر قم
کارشناس مرکز بهداشت قم:
راه پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا مشابه کروناست
دوشنبه 24 شهريور 1399 - 13:17:31
عصر قم - قم- کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم گفت: افراد می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا لازم است، از ابتلا به آنفلوانزا نیز پیشگیری نمایند.

فاطمه عابدی آستانه روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون قبل از خوردن خوراکی، بعد از ورود به منزل، بعد از اجابت مزاج و تعویض کهنه بچه لازم است.
وی اضافه کرد: باید ‌زیر ناخن‌ها، لای انگشت‌های دست، خطوط کف دست و مچ دست به‌خوبی شسته و انگشتر نیز باید جداگانه شست‌وشو داده شود.
به گفته وی، اگر شستن دست‌ها صحیح انجام شود،‌ 50 درصد از ابتلا به بیماری‌های عفونی پیشگیری می‌شود.
عابدی آستانه تاکید کرد: موقع عطسه و سرفه حتما از دستمال استفاده و دستمال داخل سطل زباله درب دار انداخته شود و اگر دستمال همراهمان نبود از ناحیه آرنج استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: افرادی که احساس می‌کنند بیمار هستند نباید در تجمعات از جمله اتوبوس، تاکسی،‌ محل کار، مدرسه، مسجد، حسینه، حرم، مهمانی، عروسی، عزا و هیات حضور پیدا کنند، چون در این تجمعات افراد با فاصله کمتری قرار دارند و این مساله باعث شیوع بیماری در جامعه می‌شود.
وی تصریح کرد: فرد بیمار باید فاصله یک تا 2 متر را از سایر افراد رعایت کند و این مساله در مورد افرادی که جزو گروه پرخطر محسوب می‌شوند، ‌ضرورت بیشتری دارد.
به گفته کارشناس مرکز بهداشت قم، زنان باردار، ‌کودکان زیر 6 سال، افراد 60 تا 65 سال و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از جمله قلبی، ‌کلیوی،‌ ریوی و تنفسی جزو افراد پرخطر محسوب می‌شوند که باید ارتباطی با بیماران مبتلا به آنفلوانزا نداشته باشند.
وی تاکید کرد: بهترین درمان برای فردی که به بیماری آنفلوانزا مبتلا شده است، ‌استراحت کامل در منزل می‌باشد و اگر حال بیمار رو به وخامت است باید به پزشک مراجعه کند.
وی بیان کرد: تغذیه افراد برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها،‌ بسیار مهم است و افراد باید هر آنچه در طبیعت وجود دارد و حلال است، استفاده کنند.
عابدی آستانه به بیماران توصیه کرد: از استشمام بوی غذای سرخ‌کردنی و از خوردن ترشی‌ها و غذاهای سرخ‌کردنی دوری کنند و از مایعات گرم مثل سوپ،‌ آش، کدو، ‌شلغم، ‌لبو و ‌کدو میل نمایند.
وی با اشاره به این‌که واکسیناسیون یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزاست، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون در زمان ابتلا به بیماری تاثیری ندارد، زیرا این واکسن 2 هفته پس از تزریق در بدن موثر واقع می‌شود و اثر ایمنی ایجاد می‌کند.
وی افزود: با توجه به این‌که منشا ویروس کووید 19 و سرماخوردگی یکی می‌باشد، لذا علائم بیماری کرونا بینابین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزاست.
عابدی آستانه بیان کرد: علائم بیماری در سرماخوردگی و کرونا به‌تدریج و طی ساعت‌ها بروز می‌یابد، یعنی فرد ابتدا احساس کسالت و به‌تدریج سایر علائم در وی بروز می‌کند؛ ولی در آنفلوانزا علائم به‌صورت ناگهانی و به‌سرعت مشاهده می‌شود و در حالی‌که فرد کاملا احساس سلامت می‌کند به یک‌باره یک یا چند علامت در وی بروز می‌کند و البته ممکن است به‌مرور شدیدتر نیز شود.
وی با اشاره به این‌که سردرد، لرز و اسهال در کرونا و سرماخوردگی به ندرت اتفاق می‌افتد، درحالی‌که در آنفلوانزا شایع است، ‌افزود: سرفه در کرونا و سرماخوردگی شایع است و در آنفلوانزا به‌ندرت بروز می‌یابد؛ تب، درد عضلانی، گلودرد، احساس خستگی، تنگی نفس در کرونا و آنفلوانزا شایع است، ولی در سرماخوردگی به‌ندرت اتفاق می‌افتد؛ همچنین عطسه در کرونا و آنفلوانزا به‌ندرت دیده می‌شود.
وی ادامه داد: منظور از نادر بودن علامت بیماری، این است که از نظر آماری تعداد کمتری از بیماران علامت مذکور را بروز می‌دهند؛ ضمنا هر یک از این بیماری‌ها طیفی از شدت بیماری (از خفیف تا شدید) را در افراد مختلف بروز می‌دهند و بنا به همین دلایل در حال حاضر جز با انجام آزمایش نمی‌توان قطعا مشخص نمود که فرد به کدام‌یک از این بیماری‌ها مبتلا شده است.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 4030، 3136 و190 تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
برچسب‌ها
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم ویروس کرونا قم آنفولانزا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/186539/راه-پیشگیری-از-ابتلا-به-آنفلوانزا-مشابه-کروناست
بستن   چاپ