عصر قم
/ چهل سالگی دفاع مقدس /
شهید زین الدین، از پزشکی دانشگاه شیراز تا اطلاعات و عملیات جنگ
شنبه 5 مهر 1399 - 14:43:01
عصر قم - مهدی قربانی، نویسنده کتاب " تنها زیرباران" در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: برای شناخت شخصیت شهید زین‌الدین باید به خانواده او رجوع کنیم تا ببینیم چنین شخصیتی در چه بستری رشد کرده که اکنون می‌توان از وی به عنوان جوان‌ مؤمن طراز انقلاب اسلامی یاد کرد. والدین شهید زین‌الدین، مقید به اسلام و احکام شرعی بودند و نسبت به تربیت فرزندان خود دغدغه داشتند. مادر شهید بیش از 40 سال است که هر هفته جلسه تفسیر قرآن برگزار می‌کند و این جلسه هنوز هم ادامه دارد.
وی ادامه داد: پدر ایشان فردی انقلابی بود که در کنار کار کتابفروشی به فعالیت‌های ضد رژیم می‌پرداخت، دوران کودکی و نوجوانی شهید زین الدین در خرم‌آباد گذشت و ایشان توانست از محضر شهید آیت‌الله مدنی که در آن دوران به خرم‌آباد تبعید شده بودند نیز استفاده کند. آقامهدی نیز در خاطراتش خود را مدیون شهید آیت‌الله مدنی می‌دانستند.
نویسنده کتاب "تنها زیر باران" اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین نکات شخصیتی شهید مهدی زین‌الدین، اهتمام ویژه به عمل به تکلیف است، شهید زین‌الدین در رشته‌ی پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته می‌شود و در حالی که فقط 18 سال دارد از این موقعیت خود که آرزوی بسیاری از جوانان بوده است، انصراف می‌دهد تا بتواند در دوران دستگیری و تبعید پدر، کتابفروشی را که پایگاهی برای مبارزات ضد رژیم بوده است، فعال نگهدارد و فعالیت انقلابی خود را ادامه دهد، کمی بعد از پیروزی انقلاب دعوتنامه‌ای از یکی از دانشگاه‌های معتبر فرانسه برای وی ارسال می‌شود اما او این بار هم بنابر تکلیف تصمیم می‌گیرد در کشور باقی بماند و به انقلاب خدمت کند.
وی ادامه داد: این ویژگی عمل به تکلیف را در دوران فرماندهی وی با وضوح بیشتری می‌توان مشاهده کرد، برای مثال در طول 28 ماه فرماندهی، تعداد مرخصی‌های این شهید کمتر از 20 روز است. خوب است بدانید وقتی دختر شهید زین‌الدین به دنیا می‌آید وی 40 روز بعد از تولد می‌تواند برای ملاقات همسر و فرزندش به شهر باز گردد.
قربانی عنوان کرد: تبعیت از ولایت و توجه ویژه به نماز جماعتِ اول وقت را می‌توان در همه دوران‌های زندگی ایشان مشاهده کرد، نمازخواندن اول وقت با سجده‌های طولانی و گریه، از مواردی است که توسط همرزمان وی نقل می‌شود و همین انس با خداوند است که موجب رشد این چنینی این شهید بزرگوار، گشته است.
این صاحب پژوهش در سیره‌ی شهید زین الدین ادامه داد: زیرکی و با هوشی در میدان رزم، تدابیر فوق‌العاده و ارتباط صمیمی با نیروها از دیگر ویژگی هایی است که شهید زین‌الدین را با آن می‌شناسند. در آن دوران لشکر علی‌بن‌ابی‌طالب لشکری متشکل از نیروهای 3 استان زنجان، سمنان و مرکزی بود و از نزدیک به 30 شهرستان نیرو می‌پذیرفت، همین مسئله موجب حضور افرادی از فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف در لشکر می‌شد که مدیریت آن را سخت‌تر می‌کرد اما موفقیت‌های لشکر 17 علی بن ابی‌طالب در عملیات‌های بزرگ آن زمان نشان می‌دهد که این کنترل و مدیریت به خوبی صورت گرفته است.
نویسنده کتاب "تنها زیر باران " در خصوص این کتاب بیان کرد: کتاب تنها زیر باران روایتی نو و متفاوت از زندگی شهید زین الدین است. روایت های این کتاب از میان بیش از 100 ساعت مصاحبه استخراج شده اند که در طی 2 سال انجام شده بود، در انتخاب روایت‌ها به دنبال این بودم که از کلی‌گویی پرهیز کنم و روایت‌هایی را برگزینم که واقعه و رخدادی در آن‌ها باشد و بتوانند منعکس کننده‌ی سبک زندگی شهید زین الدین باشند.
وی ادامه داد: در این کتاب سیر تاریخی حیات شهید در چینش روایات به طور کامل رعایت شده و هر اتفاق درست در موعد زمانی خود نقل شده است و همین باعث شده که خواننده در حین مطالعه‌ی کتاب، حس کند تنها با یک روایت و یک راوی روبه‌رو شده است. از وجوه ممیزه این کتاب نسبت به سایر کتب موجود در این موضوع پرداختن به برهه‌هایی از زندگی شهید زین‌الدین است که برای اولین بار تنها در این کتاب بدان‌ها توجه شده است از جمله حضور وی در جهاد سازندگی در سال 1358 و فعالیت‌های او در واحد اطلاعات سپاه قم در سال‌های اول انقلاب.
قربانی تشریح کرد: شاید تا پیش از خواندن این کتاب خیلی ها مهدی زین الدین را تنها در قامت فرمانده لشگر 17 علی بن‌ابی‌طالب می‌شناختند اما بی شک با مطالعه این کتاب از دوران پیش از فرماندهی او نیز آگاهی خواهند یافت و این آگاهی به درک علت انتخاب او در سمت فرمانده لشکر و موفقیت وی در سال های فرماندهی کمک خواهد کرد، برای مثال مهدی زین الدین در سال های ابتدای حضورش در جنگ به اندازه‌ای در حوزه کارهای اطلاعاتی می درخشد که از وقتی قرارگاه نصر با مسئولیت حسن باقری شکل می‌گیرد وی زین الدین را برای تصدی مسئولیت اطلاعات عملیات قرارگاه انتخاب می‌کند.
وی ادامه داد: کتاب تنها زیر باران برای اولین بار در سال 1397 منتشر شد و هم اکنون به چاپ هشتم رسیده و 16هزار نسخه از آن به فروش رسیده است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/191667/شهید-زین-الدین،--از-پزشکی-دانشگاه-شیراز-تا-اطلاعات-و-عملیات-جنگ
بستن   چاپ