عصر قم
کارشناس مرکز بهداشت قم:
بی‌خوابی، بیماری و گرسنگی سلامت روان را تهدید می‌کند
يکشنبه 20 مهر 1399 - 09:22:01
عصر قم - قم- کارشناس ارشد سلامت روان مرکز بهداشت قم گفت: در شرایط شیوع ویروس کرونا که اضطراب و استرس در افراد افزایش یافته است، بی‌خوابی، بیماری و گرسنگی از عوامل مهمی است که می‌تواند سلامت روان را تهدید کند.

رحیم شیخ هادی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: در شرایط کرونایی تا زمانی که اضطراب و استرس کارکرد معمول زندگی مثل خواب، خوراک و کارهای روزمره را دچار اختلال نکند، می‌تواند باعث شود تا مراقبت بیشتری داشته باشیم و دستورالعمل‌های شرایط کرونایی را رعایت کنیم.
وی اضافه کرد: اگر مراقبت‌های بهداشتی از جمله ضدعفونی کردن، استفاده از ماسک و عدم حضور در اماکن شلوغ را رعایت کنید، اضطراب آزاردهنده نخواهد شد.
وی ادامه داد: اما زمانی که اضطراب و ترس بیشتر و باعث اختلال در کارهای روزمره زندگی شود، نیاز است مداخله کنیم و مهارت‌های زندگی را بهبود ببخشیم و یا به مشاوره مراجعه کنیم.
شیخ هادی با بیان این‌که بی‌خوابی تاثیر زیادی در افزایش اضطراب و استرس دارد، گفت: حداقل هفت تا هشت ساعت خواب شبانه از غروب آفتاب تا طلوع آفتاب مفید است و هنگام خواب عواملی از جمله تلفن همراه، صدا و نور که مزاحم خواب هستند باید حذف شود.
وی افزود: اگر فردی هنگام خواب افکار مزاحم داشت باید با تغییر وضعیت یک دقیقه‌ای مثل آب خوردن یا قدم زدن با افکار مقابله کند تا خواب وی کنترل شود و در غیراینصورت باید از روانشناس کمک گرفت.
وی با اشاره به این‌که تغذیه از دیگر موارد مهم در رفع استرس است،‌ بیان کرد: گرسنگی سلامت روان را تهدید می‌کند و باید سعی کنیم برای کاهش استرس در استفاده از مواد مغذی از جمله سبزی‌ها و مایعات توجه ویژه‌ای داشته باشیم.
کارشناس مرکز بهداشت قم افزود: بیماری‌های ساده مثل سرماخوردگی و گلودرد را حتما باید پیگیری و درمان کنیم، زیرا تاثیر زیادی در سلامت روان دارد.
وی با بیان این‌که حفظ ارتباطات تاثیر زیادی در سلامت روان و کاهش استرس دارد، گفت: در شرایط شیوع کرونا افراد باید از طریق فضای مجازی و تلفن ارتباطات را حفظ کنند و فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند ورزش و تفریح در محیط خانه انجام دهیم.
به گفته وی، بازی کردن با بچه‌ها نوعی درمان استرس است و زمینه‌های شادی و نشاط را برای بچه‌ها و بزرگ‌سالان فراهم می‌کند.
شیخ هادی خاطرنشان کرد: خواب زیاد، کم‌خوابی، کابوس شبانه،‌ پرخوری، کم خوری، لذت نبردن از غذا خوردن، مواجه شدن با مشکل در انجام کارهای روزمره، ‌رنج روانی در طول روز و آزار و اذیت به دلیل افکار نامناسب، از جمله عوامل مهمی است که در صورت بروز، فرد باید از روانشناس کمک بگیرد.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
برچسب‌ها
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم ویروس کرونا قم سلامت روان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/200890/بی‌خوابی،-بیماری-و-گرسنگی-سلامت-روان-را-تهدید-می‌کند
بستن   چاپ