عصر قم
مجاهدت برای حفظ دین مهم‌ترین ویژگی حضرت علی‌اکبر(ع) بود
چهارشنبه 28 فروردین 1398 - 1:54:19 PM
مهر
عصرقم- بوی خوش نسیمی دلنواز از دوردست می‌آید که می‌گوید حضرت علی‌اکبر (ع) فرزند ابی‌عبدالله الحسین (ع) در یازدهم شعبان، سال 43 قمری از دامان لیلا برمی‌خیزد و دنیا را به شوق وامی‌دارد. کودک دلبند حسین علیه‌السلام، خدا می‌خواست تا دنیا دوباره محمد صلی‌الله علیه و آله را به تماشا بنشیند در رفتار و گفتار تو.

حضرت علی‌اکبر (ع) به عنوان جوانی آگاه، ولایتمدار و با بصیرت، الگویی ارزشمند برای جوانان غیور ایران اسلامی است و شجاعت و دلاوری حضرت علی‌اکبر (ع) و رزم‌آوری و بصیرت دینی و سیاسی آن حضرت، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد.

جوانانی که با تأسی به مولای خویش، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و الگوگیری از حضرت علی‌اکبر (ع) در نهضتی عاشورایی، انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساندند و پس از آن با همان روحیه انقلابی نشأت گرفته از عاشورای حسینی (ع)، در عرصه‌های مختلف برای آبادانی کشور و اعتلای نظام اسلامی می‌کوشند.

مورخین نقل کرده‌اند زمانی که لشکریان عمر سعد چهره بابرکت و نورانی حضرت علی اکبر (ع) را دیدند، گفتند: فتبارک الله احسن الخالقین؛ این قدر حضرت علی‌اکبر شبیه پیامبر (ص) بودند که لشکر عمر سعد گمان کردند پیامبر (ص) است که حضرت علی‌اکبر (ع) فرمود: «انا علی بن الحسین بن علی (ع)».

روز ولادت حضرت علی‌اکبر (ع) به‌عنوان روز جوان نام‌گذاری شده است که نام‌گذاری ولادت آن بزرگوار به نام روز جوان یک افتخار برای جوانان است؛ جوانان پویا و بانشاط و بااستعداد ایران اسلامی باید با الگو گرفتن از حضرت علی‌اکبر (ع) در راستای تحقق آرمان‌های انسانی و تعمیق باورهای دینی در رشد و بالندگی کشور بکوشند.

در کتاب کودک، نوجوان و جوان از دیدگاه مقام معظم رهبری آمده که «جوان در هر جامعه و کشوری، محور حرکت است. اگر حرکت انقلابی و قیام سیاسی باشند، جوان آن جلوتر از دیگران در صحنه هستند. اگر حرکت سازندگی یا حرکت فرهنگی باشد، باز جوانان جلوتر از دیگران هستند و دست آن‌ها کارآمدتر از دست دیگران است. حتی در حرکت انبیای الهی هم محور حرکت و مرکز تلاش و تحرک، جوانان بودند».

آیت‌الله العظمی جوادی آملی در کتاب گران‌سنگ مفاتیح الحیات خود در رابطه با اهمیت جایگاه جوانان در روایات و ثمره مشورت با آنان چنین آورده است: امام صادق (علیه‌السلام) به ابوجعفر أحول پس از بازگشت وی از بصره فرمود: استقبال مردم را نسبت به امر امامت و پذیرش آن، چگونه یافته‌ای؟ وی گفت: سوگند به خدا آنان اندک هستند، آنچه خواستند انجام دادند. امام فرمود: به جوانان بپرداز، زیرا آنان به هر کار خیری شتابنده‌ترند.

علی (علیه‌السلام) فرمود: هرگاه در امری که بر تو عارض شده است نیازمند به مشورت بودی ابتدا با جوانان مشورت کن زیرا که آن‌ها تیزهوش‌ترند و سریع‌تر حدس می‌زنند سپس آن را به اندیشه پیران و بزرگان واگذار کن تا عاقبت آن‌ها شناسایی کنند و انتخاب نیکو نمایند زیرا تجربه آن‌ها بیشتر است.

جوانان و برداشتن گام‌های رشد و تعالی

عضو هیئت‌علمی دانشگاه قم  با اشاره به ویژگی‌های حضرت علی‌اکبر (ع) در دوران جوانی ایشان، گفت: حضرت علی‌اکبر (ع) از نظر قوای جسمانی و شور و نشاط جوانی، دلیری و شجاعت و خصایص اخلاقی بهترین الگوی جوانان امروز است.

حجت‌الاسلام محمدرضا کریمی والا ادامه داد: حضرت علی‌اکبر (ع) خصایص اخلاقی را از جدش پیامبر اکرم (ص) به ارث برده‌اند و جوانان باید به ادب، سخاوت، شجاعت، اطاعت و تلاش حضرت علی‌اکبر (ع) توجه داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه جوانان امروز باید به اوصاف شایسته حضرت علی‌اکبر (ع) مثل ادب، وقار، سخاوت، شجاعت، اطاعت و تسلیم بودن در برابر فرمان ولی خود توجه کنند، گفت: جوانان حمایت از دین را از ایشان یاد بگیرند و نسخه عملی زندگی خویش قرار دهند.

جوانان باید با محور قرار دادن الگوهای ناب اسلامی در تاریخ اسلام در مسیر رشد و تعالی و کمال گام بردارند

وی با بیان اینکه حضرت علی‌اکبر (ع) شجاع‌ترین فرد زمان خود پس از ابوالفضل العباس (ع) بود، گفت: در روز عاشورا که علی‌اکبر (ع) به دشمن حمله کرد، سپاهیان یزید به هر سو فراری شدند، مانند زمانی که علی بن ابی‌طالب (ع) به جنگ با دشمنانش می‌رفت.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه قم با اشاره به سیره و ویژگی‌های حضرت علی اکبر (ع)، گفت: در واقع پاکی، طهارت و عصمت علی ابن الحسین (ع) و الگوبرداری ایشان از پیامبر اکرم (ص) و امیرالمؤمنین (ع) باعث شده که چنین مقام رفیعی داشته باشند، به‌گونه‌ای که شباهت بسیاری هم از جهت گفتار، اخلاق و هم ظاهر به رسول اکرم (ص) داشتند.

وی عنوان کرد: همان‌گونه که حضور علی اکبر (ع) در نبرد کربلا اهمیت ویژه‌ای داشتند در انقلاب اسلامی ما نیز جوانان اهمیت و جایگاه بالایی دارند و رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر این موضوع تأکید کردند.

حجت‌الاسلام کریمی والا یادآور کرد: جوانان این مرز و بوم باید با محور قرار دادن الگوهای ناب اسلامی در تاریخ اسلام به ویژه شخصیت عظیم حضرت علی‌اکبر (ع)، بتوانند در مسیر رشد و تعالی و کمال گام بردارند.

فراهم کردن فرصت شکوفایی برای جوانان

عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی العالمیه نیز  اظهار کرد: هنگام ذکر نام حضرت علی‌اکبر (ع) انسان مجاهدت و شهادت در مسیر حق را به یاد می‌آورد و این افتخاری است برای جوانان ما که این روز به نام آن‌هاست.

حجت‌الاسلام محسن غرویان با اشاره به اینکه حضرت علی‌اکبر (ع) از نظر ظاهری و طبیعی شباهت به رسول اکرم (ص) داشتند، ادامه داد: ایشان از نظر سیره و اخلاق نیز تجلی پیامبر اکرم (ص) بودند و همچون آن حضرت، مدافع دین خدا بودند.

وی معتقد است باید برای جوانان فرصت شکوفایی را فراهم کرد چون تجربه ثابت کرده در این سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران جوانان این مرز و بوم با تکیه بر توان خود موفقیت‌های بی‌شماری را کسب کرده‌اند.

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: باید زمینه بروز استعدادها و شکوفایی آن‌ها فراهم شود و با حمایت از جوانان می‌توانیم شاهد پیشرفت، توسعه و موفقیت ایران اسلامی باشیم.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/89554/مجاهدت-برای-حفظ-دین-مهم‌ترین-ویژگی-حضرت-علی‌اکبر(ع)-بود
بستن   چاپ