عصر قم
نرخ بیکاری قم به 10.8 درصد کاهش یافت
چهارشنبه 28 فروردین 1398 - 2:12:26 PM
ایرنا
عصرقم- مهرداد غضنفری روز چهارشنبه درجلسه کارگروه تخصصی ستاد اقتصاد مقاومتی در استانداری قم، روند کاهش نرخ بیکاری در استان را مطلوب دانست و ادامه داد: بنیاد برکت در روستاهای منطقه قمرود قم 300 طرح اقتصاد روستایی تعریف کرده است که باید تلاش برای جذب اعتبار و اجرایی شدن این طرح ها مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود حدود 4 هزار بیکار در روستاهای قم گفت: ایجاد اشتغال در روستاها به عنوان یک اولویت در سال 98 باید در دستور کار قرار گیرد تا قم به عنوان نخستین استان کشور در به صفر رساندن بیکاری در این مناطق باشد.
وی ادامه داد: قم ظرفیت تبدیل به دومین استان کشور در تامین انرژی خورشیدی است که در این زمینه باید سیاست گذاری و راهبردهای استان رسیدن به این جایگاه باشد.
غضنفری باانتقاد از عدم تسلط و آگاهی مدیران استان به مفهوم اقتصاد مقاومتی گفت: برخی مدیران با گذشت بیش از سه سال از مطرح شدن مفهوم اقتصاد مقاومتی، با مفهوم آن آشنا نیستند.
وی،درون زایی، برون نگری، دانش بنیانی و مردم محوری را از جمله ابعاد اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: برخی طرح های ارائه شده دستگاه های مختلف استان نشان از عدم درک صحیح از مفاهیم اقتصاد مقاومتی است.
معاون امور اقتصادی استانداری قم، ادامه داد:در بحث اقتصاد مقاومتی نباید طرح هایی تعریف شود که به صورت جاری در دستگاه ها اجرا می شود بلکه باید در راستای اقتصاد مقاومتی کارهای ویژه مورد تاکید قرار گیرد.
غضنفری با بیان اینکه طرح های اقتصاد مقاومتی به عنوان طرح های بزرگ و اثرگذار باید تعریف شود گفت: رعایت چارچوب ابلاغی برای تعریف این طرح ها با تاکید بر رونق تولید و اجرای اهداف بیانیه گام دوم باید در تعیین راهبردها، محرک ها و طرح های اقتصاد مقاومتی قم مورد توجه باشد.
وی با تشریح محرک های منتخب استان در سال 98 ادامه داد: توسعه زیرساختهای گردشگری، پایتخت فرهنگی جهان اسلام، بهره برداری از دریاچه نمک، تکمیل شبکه حمل و نقل، تحقق بندر خشک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان، احیای و بهسازی بافت های ناکارآمد شهری، توسعه زیرساخت های نوین کشاورزی، حفظ، توسعه و تکمیل واحدها و طرح های صنعتی، عملیات کشف و بهره برداری از معادن، توسعه ظرفیت نیروگاهی، بهبود فضای کسب و کار، حمایت از اشتغال های دانش بنیان، توانمند سازی و همچنین ارتقای معیشت روستاییان به عنوان محرک های منتخب استان در سال 98 مورد تاکید قرار گرفته است.

** تغییر رویکرد ستاد اقتصاد مقاومتی به برنامه محوری ضروری است
رئیس سازمان برنامه و بودجه قم نیز دراین جلسه، بازنگری در نحوه انجام کار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان در سال 98 را ضروری دانست و گفت:برنامه محوری ازجمله شاخصهای کلیدی برای تغییر کارکردهای ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی می باشد که بر مبنای آن تغییر در رویکرد این استاد مورد توجه قرار گرفته است.
محمود نوربخش با بیان اینکه درکارگروه های اقتصادی استان، رونق تولید دراولویت برنامه ریزی ها قرار گرفته است گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به عنوان جمع بندی کننده تمام تصمیمات استان در مباحث اقتصادی، رسالت بسیار سنگینی دارد که با توجه به جایگاه تصمیم های این ستاد در قم باید رویکرد آن متحول شود.
وی با اشاره به طرح های پیشنهادی دستگاه های مختلف استان برای اجرا در سال 98 به عنوان طرح های اقتصاد مقاومتی ادامه داد: 130 طرح از جمله اصلاح الگوی کشت، ساماندهی و استفاده از سیستم های نوین آبیاری، ترویج کشت گلخانه ای، راه اندازی فاز یک منطقه گردشگری خلجستان، ایجاد 12 واحد اقامتی و 5 واحد گردشگری، اجرای
`50 فارم` پرورش زالوی طبی، راه اندازی شهرک حمل و نقل، اتصال پهنه صنعتی نیزار به راه آهن سراسری، پیگیری برای تبدیل قم به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از جمله طرح هایی است که به این ستاد رسیده است.
وی با بیان اینکه 19 دستگاه مختلف طرح ها و پیشنهادهایی برای اقتصاد مقاومتی پیشنهاد کرده اند، ادامه داد: بسیاری از این طرح های ماهیت کارهای جاری ادارات را دارد به همین دلیل تغییر این رویکرد مورد تاکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از 130 طرح مورد ارزیابی قرار گرفته 3 طرح به عنوان محرک و پیش برنده شناسایی شده است که می تواند به صورت برجسته به تولید استان کمک بسیار زیادی می کند.
وی با اشاره به چارچوب تدوین و تصویب طرح های اقتصادی مقاومتی درسال 98 گفت: به دلیل اینکه بسیاری از طرح های اقتصاد مقاومتی اعلامی دستگاه های مختلف، کارهای جاری این دستگاه هاست به منظور شفاف سازی تعریف طرح های اقتصاد مقاومتی چارچوب هایی در این زمینه تعیین شده است.
نوربخش ادامه داد: انطباق حداکثری طرح ها با اسناد بالادستی، تعیین محورها و اولویت های مهم در تعریف طرح ها، تعیین مهمترین خطوط و راهنما در تعریف طرح ها و تعیین مراحل پیشنهادی تا اجرای طرح از جمله چارچوب تعریف شده برای تدوین و تصویب طرح های اقتصاد مقاومتی است.

** توسعه و بهره وری معادن مس، طلا و آهن اولویت سال 98 است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، نیز در این جلسه با بیان اینکه اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی به معنای نادیده گرفتن کارهای جاری نیست گفت: دستگاه های اجرایی موظف به انجام کاری های جاری خود هستند و قرار دادن این کارها به عنوان طرح های اقتصاد مقاومتی می تواند در گره گشایی این طرح ها کمک کند.
محمود سیجانی با اشاره به وضعیت کارخانه فولاد غرب آسیا به عنوان نمونه ای از طرح های اقتصاد مقاومتی ادامه داد: تولیدات کارخانه فولاد غرب آسیا به 5 درصد کاهش یافته بود ولی با مطرح شدن این کارخانه در ستاد فرماندهی اقتصادی ، شاهد تحول و افزایش چشمگیر تولیدات آن هستیم.
وی ادامه داد: در کنار دستگاه های مسئول، دستگاهی به عنوان همکار در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی تعریف و تعیین شود تا اجرایی شدن آنها شود.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت های معدنی استان گفت: توسعه، احیا، اکتشاف و بهره وری معادن موجود در استان از جمله معادن مس، طلا و آهن از جمله اولویت های سال 98 این اداره کل است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/89564/نرخ-بیکاری-قم-به-108-درصد-کاهش-یافت
بستن   چاپ