عصر قم
جلوه پرشور مشارکت های مردمی در آیین نیمه شعبان قم
دوشنبه 2 ارديبهشت 1398 - 18:40:03
عصر قم - قم - رکن اصلی برپایی آیین های نیمه شعبان در قم مردم هستند و در مراسم امسال نیز این مساله در جریان برپایی برنامه های متنوعی فرهنگی بیش از پیش نمایان شد.
به گزارش ایرنا، اجرای پویش مردمی حامی محیط زیست برای پاکسازی مسیر بلوار پیامبر اعظم(ص) در کنار صدها برنامه فرهنگی و اجتماعی متنوع همچون پیاده روی گسترده، نذر قربانی برای سلامتی امام زمان(عج) و ارسال آن به مناطق سیلزده کشور و یا برپایی موکب های پذیرایی همه و همه با مشارکت فعال مردم انجام شد.
امروز همه زائران مسجد مقدس جمکران خود را خادم امام زمان(عج) می دانند و هر یک به صورتی خاص تلاش دارد برای جلب رضایت امام و مولای خویش اقدام کند که در همین رابطه جلوه هایی خاص از نوع دوستی منتظران ظهور در آیین های جشن نیمه شعبان قم در حال رقم خوردن است.
سراسر فضای مسجد مقدس جمکران پر از حضور مردمی است که هر یک با هرچه توان دارد می کوشد تا شادی این جشن بزرگ را مضاعف کند و در این میان کودکان و نوجوانان در کانون توجه بزرگتر قرار دارند و آنان می کوشند تا شادی این آینده سازان دوچندان شود.
همه ساله در ایام نیمه شعبان عاشقان و شیفتگان حضرت ولیعصر(عج) از سراسر ایران اسلامی با تشرف به مسجد مقدس جمکران در جشن ولادت آخرین ستاره تابناک آسمان امامت و ولایت شرکت کرده و برای ظهور و سلامتی ایشان دست به دعا برمی دارند.
مسجد مقدس جمکران روز هفدهم رمضان 373 هجری به فرمان حضرت بقیه ‏الله، ارواحنا فداه، در کنار روستای جمکران تاسیس شد تا همواره پناهگاه شیعیان و پایگاه منتظران ظهور باشد.
محمد بن الحسن العسکری معروف به حجت بن الحسن، دوازدهمین و آخرین امام و همان مهدی موعود است. او فرزند امام حسن بن علی عسکری (امام یازدهم شیعیان) و همچون پیامبر اسلام نامش محمد و کنیه ‌اش ابوالقاسم است. حجت بن حسن در نیمه شعبان سال 255 هجری قمری علی رغم مراقبت های ویژه ماموران حکومت عباسی، در خانه امام عسکری(ع) در سامرا چشم به جهان گشود. تولد مخفیانه آن حضرت بی شباهت به تولد حضرت موسی(ع) و حضرت ابراهیم(ع) نیست.
امام مهدی(عج) در سال 260 هجری قمری پس از شهادت حضرت عسکری(ع)ـ همچون حضرت عیسی(ع) و حضرت یحیی(ع) که در سنین کودکی عهده دار نبوت شده بودندـ در پنج سالگی منصب امامت شیعیان را عهده دار شد و از همین سال غیبت صغری آغاز شد و تا سال 329 هجری قمری ادامه پیدا کرد؛ در این دوره حضرت مهدی(عج) از طریق چهار نائب به ادامه امور مردم می پرداخت.
غیبت کبری نیز از سال 329 هجری قمری شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت، در این دوره پاسخ به پرسش ها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده اند؛ آن بزرگوار پس از سپری شدن دوران غیبت با تشکیل حکومت عدل جهانی احکام الهی را در سرتاسر زمین حاکمیت خواهد بخشید.
7405/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/89894/جلوه-پرشور-مشارکت-های-مردمی-در-آیین-نیمه-شعبان-قم
بستن   چاپ