عصر قم
تامین برق واحدهای صنعتی لازمه ورود سرمایه گذاران به قم است
سه شنبه 3 اردیبهشت 1398 - 12:08:56 PM
ایرنا
عصرقم- مهرداد غضنفری روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکل برق شهرک های صنعتی قم در سالن امام جواد(ع) استانداری، افزود: پذیرش سرمایه گذاران به عنوان اولویت نخست استان در سال جاری در دستور کار است و پیش نیاز این موضوع تامین زیرساخت های لازم از جمله برق در شهرک های صنعتی است.
وی با اشاره به وجود واحدهای راکد و نیمه فعال در قم گفت: اولویت ورود سرمایه گذاران به این استان راه اندازی و احیای این واحدهای صنعتی راکد است که این موضوع مستلزم تامین برق و زیرساخت های مورد نیاز می باشد.
وی گفت: بیش از 2 برابر ظرفیت برق شهرک شکوهیه، اشتراک برق به مشترکان واگذار شده که در صورت فعال شدن واحدهای صنعتی راکد، با کمبود شدید برق در این شهرک صنعتی مواجه خواهیم شد و باید در این رابطه تصمیم گیری شود.
وی با بیان اینکه مشکل هزینه بالای برق هتل ها در قم با تبدیل تعرفه های آنها به صنعتی برطرف شده است ادامه داد: تعرفه برق سایر تاسیسات گردشگری نیز باید اصلاح شود تا بخشی از این هزینه های تحمیلی کاهش یابد.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد،ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است. شهرک صنعتی شکوهیه به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی قم با بیش از یک هزار هکتار مساحت در کیلومتر12 جاده قدیم قم - تهران واقع شده و 72 درصد سرمایه گذاری صنعتی استان با اعتباری بیش از 23 هزار و 476 میلیارد ریال در این شهرک است.

** معاون امور عمرانی استانداری قم نیز با بیان اینکه 11 هکتار زمین برای احداث 2 پست 63 و 230 کیلووات در منطقه پردیسان تخصیص داده شده که تا کنون روند احداث آنها آغاز نشده است گفت: 2 پست 63 مگاوات و همچنین افزودن ترانس دوم به پست 230 ترکیبی از جمله ضرورت هایی است که باید روند عملیاتی آنها برنامه ریزی شود.
محسن بهشتی با اشاره به روند احداث بیمارستان یک هزار تخت خوابی در منطقه پردیسان گفت: بهره برداری از این بیمارستان بزرگ، نیازمند تامین برق لازم برای این طرح مهم بهداشتی و درمانی است که باید پیگیری لازم در این زمینه انجام شود.
پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390 به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
وی با بیان اینکه در تابستان سال گذشته در پیک مصرف، قطعی برق در قم زیاد بود افزود: قطعی های قم در تابستان سال گذشته بسیار بیشتر از تهران بود که باید در این زمینه با افزایش پست های موجود در استان، این مشکل برطرف شود.

** محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز رفع کمبود برق برای حفظ و نگهداشت واحدهای صنعتی در استان را ضروری دانست و گفت: با توجه به اینکه برق به عنوان یکی از زیرساخت های مهم تولید است، تامین آن در شهرک های صنعتی به عنوان یک ضرورت باید همواره مورد توجه باشد.

** همچنین مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قم در این جلسه با بیان اینکه 2 شهرک صنعتی شکوهیه و الغدیر استان مشکل تامین برق دارد، اعتبار لازم برای رفع مشکل این 2 شهرک صنعتی را رقمی بالغ بر 6 هزار و 290 میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: این رقم معادل 20 سال اعتبار شرکت برق استان است که امکان تامین این هزینه برای شرکت برق وجود ندارد و باید اعتباراتی ویژه برای آن تامین شود.
اسراییل شعاعی ادامه داد: احداث پست 230 به 63 کیلووات در شهرک شکوهیه و ایجاد پست 400 به 63 کیلووات در شهرک الغدیر از جمله زیرساخت هایی است که می تواند بخش مهمی از مشکل برق این شهرک ها را برطرف کند.

** مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نیز گفت: هزینه خرید اشتراک برق در شهرک های صنعتی قم بسیار بالاست که موجب اعتراض سرمایه گذاران شهرک های صنعتی شده است.
سید مهدی طباطبایی با اشاره به ضرورت هماهنگی با برق تهران برای کاهش هزینه اشتراک برق واحدهای صنعتی در قم افزود: با توجه به اینکه برق این استان توسط شرکت برق تهران تامین می شود، باید پیگیری لازم برای کاهش هزینه خرید اشتراک از طریق تهران توسط مدیریت استان انجام شود.
وی ادامه داد: 2 پست 30 مگاواتی شهرک صنعتی نیزار تا پایان تابستان امسال وارد مدار می شود که راه اندازی این پست ها بخش مهمی از کمبود برق این شهرک صنعتی را برطرف می کند و موجب پایداری شبکه برق در آن می شود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/89898/تامین-برق-واحدهای-صنعتی-لازمه-ورود-سرمایه-گذاران-به-قم-است
بستن   چاپ