عصر قم
آیا در ماه رمضان خون اهدا کنیم؟
شنبه 14 اردیبهشت 1398 - 2:50:06 PM
ایسنا
عصرقم- اصل کلی برای پیروی از برنامه های غذایی صحیح، مصرف غذاهای متنوع است، رعایت این مسئله درطول ماه مبارک رمضان نیز بسیار حائز اهمیت است مسئله قابل توجه این است که بر خلاف تصور عموم، نیازی نیست که در این ماه حجم زیاری از غذا را در وعده های افطار و سحر مصرف کنید. 

در طول ماه رمضان میزان سوخت و ساز بدن کاهش می یابد و ساز و کارهای تنظیم کننده شروع به فعالیت می کنند مهم ترین ساز و کار فعال، سوخت چربی بدن است که می تواند میزان کلسترول خون را کنترل کند. در این ایام نیازی به مصرف غذاهای پر کالری نیست و برنامه غذایی را باید طوری تنظیم کنید که دچار کاهش یا افزایش وزن نشوید. 

البته برای افرادی که اضافه وزن دارند این ماه بهترین فرصت برای پیروی از رژیم غذایی سبک و کم کالری و در نتیجه کاهش وزن است، برنامه غذایی شما درماه مبارک رمضان باید به گونه ای باشد که تمام گروه های غذایی مصرف شوند.
 
روزه دارانی که قبل از اذان ظهر به پایگاه های اهدای خون مراجعه می کنند، برای خون دادن باید سحری کاملی صرف کرده باشند تا در هنگام اهدای خون، روزه‌دار دچار افت فشار خون و بی حالی نشود؛ در پایگاه های اهدای خون پزشکان مشاور حضور دارند و شرایط آمادگی بدنی روزه‌داران را برای اهدای خون بررسی می کنند، اگر فردی دچار دیابت است باید از خون دادن در زمان روزه داری خودداری کند. این افراد به خصوص اگر در ساعات نزدیک به افطار خون از دست بدهند ممکن است دچار شوک و بی حالی شوند.
 
گقتنی است که در این ماه مراکز انتقال خون همه روزه علاوه بر ساعات رسمی شیفت صبح، پس از افطار نیز پذیرایی هموطنان هستند و حتی در شب های قدر با فعالیت بیشتر به کار خود ادامه می دهند اما این بدان معنا نیست که اهدای خون تنها به شب های قدر موکول شود.

معمولا در شب های قدر مراکز اهدای خون با ازدحام جمعیت مواجه می شوند و این خود نه تنها مانع ارایه خدمات مطلوب و موجب معطلی مراجعه کنندگان می شود بلکه به علت محدود بودن تاریخ مصرف خون و فرآورده های آن امکان استفاده طولانی مدت از آن ها وجود ندارد از این رو از اهداکنندگان شب های دیگر را نیز مد نظر قرار دهند تا ضمن جلوگیری از این اتفاق میزان اهدای خون به طور متعادل در طول ماه مبارک رمضان توزیع شود.

برای جلوگیری از ضعف و بی حالی بعد از اهدای خون نیز توصیه می شود که روز قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر مایعات بیشتری به خصوص نوشیدنی های شیرین مصرف گردد و حتی الامکان در همان ساعات اولیه صبح به مراکز اهدای خون مراجعه شود.


مرکز خونگیری حضرت روح الله ،به نشانی قم بلوار معلم ،میدان روح الله، در ایام ماه مبارک رمضان صبح از ساعت 8 تا 13 و بعد از افطاراز ساعت 21:15الی 1بامداد آماده ارائه خدمات به همشریان است.
گفتنی است در ماه مبارک رمضان سال گذشته 2 هزار و 133 نفر موفق به اهدای خون شدند.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/90357/آیا-در-ماه-رمضان-خون-اهدا-کنیم؟
بستن   چاپ