عصر قم
شناسایی هزار و 729 استعداد برتر در حوزه‌های علمیه
یکشنبه 12 خرداد 1398 - 11:46:04 AM
ایسنا
عصر قم - رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه گفت: تا این نقطه از اجرای مرحله ششم شناسایی استعدادهای حوزه، هزار و 729 استعداد برتر خواهر و برادر شناسایی شدند که هزار و 289 نفر مرتبط به حضور برادران و حوزه علمیه اصفهان هستند.
 حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد  در دیدار صمیمی مدیر حوزه های علمیه با استعدادهای جوان برتر حوزه، در قم گفت: 840 طلبه در دوره اول تا ششم به عنوان نخبه انتخاب شدند.
وی افزود: تا این نقطه از اجرای مرحله ششم شناسایی استعدادهای حوزه 1729 استعداد برتر خواهر و برادر شناسایی شدند که 1289 نفر مرتبط به حضور برادران و حوزه علمیه اصفهان هستند؛ در مجموع، 345 نفر نیز استعداد برتر در حوزه علمیه خواهران داریم که در چهار مرحله شناسایی شدند.
عماد بیان کرد: اولین نوبت شناسایی استعدادهای برتر جامعه الزهرا(س) انجام شد که 95 نفر در این دور، انتخاب شدند.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه گفت: 1198 نفر در حوزه برادران شامل استعداد برتر آموزشی، 32 نفر استعداد پژوهشی و 59 نفر نیز استعداد برتر تبلیغی هستند؛ البته در عرصه تعلیم و تربیت، هنوز شناسایی آغاز نشده است؛ همچنین در میان خواهران نیز 325 نفر نخبه آموزشی و 20 نفر نخبه پژوهشی هستند.
وی افزود: 11هزار و 306 نفر تا کنون تشکیل پرونده داده اند و 3هزار و 207 نفر وارد چرخه مصاحبه شده اند؛ تعداد افرادی که پس از نتایج مصاحبه‌های علمی، برای آنها تشکیل پرونده شده است 1472 هستند؛ از این میان 1289 نفر واجد شرایط شدند.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه گفت: سه ماموریت در این مرکز وجود دارد که اولین آن شناسایی، دوم زمینه سازی رشد و ارتقا و افزایش مهارت ها است و سوم، بهره برداری از توان نخبگان در حل مشکلات حوزه و جامعه و نظام اسلامی است.
وی تصریح کرد: در زمینه شناسایی نخبگان، تا کنون هیچگونه خروجی اعلامی نداشته ایم و تمام شناسایی ها تا هیئت امنا وارد شد و با ادله احتیاطات منطقی که در این هیئت مطرح شد، این بخش متوقف شد.
وی افزود: علل و عواملی نیز در این زمینه وجوددارد که از جمله آن است که خود نخبگان تمایل چندانی برای ارایه اطلاعات و تشکیل پرونده ندارند وآن را نوعی ریا تلقی می کنند؛ عدم همکاری استان ها هم وجوددارد ولی مشکل اصلی آن است که اطلاعات ثبتی از نخبگان در مرکزی ثبت نشده است.
عماد بیان کرد: در بخش استعدادهای برتر که توفیق بیشتری داشته ایم، یک نکته کلیدی و اصلی وجود دارد که از دو نوبت نسبت سنجی میان مدل ارزشیابی تحصیلی و خروجی مصاحبه های علمی، رابطه مستقیم و معناداری را مشاهده نمی کنیم؛ یعنی درصد استعداد برتر الف افرادی که نمره 19 دارند چندان اختلاف معنا داری با افرادی که معدل پایین تر دارند مشاهده نمی شود.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه گفت: مدل شناسایی موجود در عین مصاحبه‌های علمی، دچار برخی از اشکالات است و هم دارای خطای عدم جامعیت است و هم عدم مانعیت؛ یعنی احیانا افرادی از نقطه قلم ما می افتند در حالی که این افراد، جزو استعدادهای جدی هستند؛ عدم ثبت اطلاعات در سامانه نجاح و عدم ثبت اطلاعات تدریسی و تبلیغی و پژوهشی نیز مشکلات ما را بیشتر کرده است.
وی افزود: افتخار می کنیم که از 854 استعداد برتری که در این دوره پایش شده اند، در 159مرکز تخصصی مشغول تحصیل هستند و از این میان 23 نفر در دانشگاه تحصیل می‌کنند.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه گفت: در زمینه استفاده از ظرفیت های طلاب مستعد نیز شرایط خوبی فراهم نشده است؛ اولین انتظار طلاب مستعد آن است که مسیر تدریس این طلاب در حوزه فراهم شود؛ در این زمینه باید مهارت های کلاس داری نیز به آنها آموزش داده شود؛ بسیاری از طلاب فرصت لازم را برای تحصیل ندارند؛ اگر استادی چند فرصت تحصیلی در یک مقطع آموزشی دارد و طلاب مستعد ما فرصتی برای تدریس ندارند؛ مشکلی است که باید حل شود.
وی تصریح کرد: تبلیغ، لبه تماس استعدادهای برتر حوزه با جامعه است که امیدواریم این قشر، در معرض استفاده بیشتر مردم قرار گیرند؛ نبود بانک های اطلاعاتی در زمینه استعدادهای برتر و همچنین نبود دسترسی به طلاب مستعد از دیگر مشکلات ما است.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/91559/شناسایی-هزار-و-729-استعداد-برتر-در-حوزه‌های-علمیه
بستن   چاپ