عصر قم
احیاء و تعادل بخشی منابع آب، نیازمند عزمی ملی و فرابخشی است
يکشنبه 19 خرداد 1398 - 11:24:51
عصر قم - رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم بر لزوم اقدامی عملی و فرابخشی با حضور دستگاه‎های عالیه نظام در جهت اجرایی شدن طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب کشور تاکید کرد.
به گزارش اینا منطقه قم، دکتر محمد حیدری در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشارکت جهاددانشگاهی در بخش اطلاع رسانی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب گفت: این طرح بزرگ با هدف حفاظت و تامین و بهره وری منابع آب در کشور در حال اجرا است و جهاددانشگاهی واحد استان قم در زمینه اطلاع رسانی این طرح با شرکت آب منطقه ای استان در حال همکاری است.
وی افزود: آب، سرچشمه حیات تمدن بشری و مهمترین چالش دنیای معاصر و آینده است؛ تغییرات اقلیمی و استحصال بیش از حد از منابع زیرزمینی کشور، بیش از یک هشدار صرفا علمی و آزمایشگاهی بلکه یک تهدید کاملا عینی و ملموس است.
وی تصریح کرد: کسری مخازن آب کشور به 130 میلیارد متر مکعب می رسد و حفر چاه های غیر مجاز و استفاده از اراضی ممنوعه بحرانی، بدون درنظر گرفتن شرایط اقلیمی کشور، کشت بی رویه و غیر علمی محصولات کم بهره ور و آب بر، عدم استفاده صحیح از منابع آبی، کارکرد نامطلوب فاضلاب در بهره برداری های صنعتی و کشاورزی مشکلات آبی کشور و استان را دو چندان کرده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحداستان قم همچنین در این دیدار بیان کرد: جهاددانشگاهی با ظرفیت های گسترده خود از جمله دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا، نیروهای توانمند در حوزه اطلاع رسانی و فرهنگی خود در خدمت اجرای این پروژه ملی است و از همه امکانات خود در جهت همراهی با شرکت آب منطقه ای برای احیا و تعادل بخشی منابع آب استفاده می کند.
وی گفت: باید در مقابل نفوذ لایه های زیرین و غیررسمی قدرت را در استفاده بی رویه از منابع آب گرفته شود؛ قطعا مجلس شورای اسلامی می تواند با در نظر گرفتن مصالح عالیه نظام و کشور و آینده اقلیم ایران و همچنین الگوسازی در عرصه تمدن نوین اسلامی، قوانین اجرایی تری برای حل این مشکلات وضع کند تا شاهد بسترسازی همه جانبه ای در زمینه استفاده از منابع آب باشیم.
وی تصریح کرد: امروزه محصولات کشاورزی در کشور کشت می شود که در منابع کمتر محروم آبی نیز صرفه اقتصادی ندارد چه برسد به اینکه در منطقه خشکی مثل قم قرار باشد گیاهان پرآب بری چون یونجه وپسته کاشته شود؛ از طرفی کشاورزان و بهره برداران نیز نیازمند اطلاع رسانی درست هستند تا با اطلاع و آگاهی های کامل از مشکلات آبی کشور با این طرح همراهی کنند.
وی در پایان گفت: متاسفانه هنوز برخی متوجه خشک بودن اقلیم قم و کشور نشده اند و با چند باران تصور می کنند که منابع کشور احیا شده است؛ درحالی که منابع هزارساله ما در این چند سال به باد رفته است و به راحتی نمی توان جایگزینی برای آنها پیدا کرد؛ قطعا حفظ این منابع آب نیازمند عزمی ملی و فرابخشی و ورود جدی مجلس و دولت و قوه قضاییه و نهادی فرهنگی کشور خواهد بود.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/91797/احیاء-و-تعادل-بخشی-منابع-آب،-نیازمند-عزمی-ملی-و-فرابخشی-است
بستن   چاپ