عصر قم
معاون رییس جمهوری: باید در مدیریت شوراهای شهر تجدید نظر جدی شود
شنبه 25 خرداد 1398 - 23:40:49
عصر قم - تهران- معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور گفت توفیقات شوراهای روستایی به مراتب از شوراهای شهرها بیشتر است، باید تجدید نظر جدی در مدیریت این شوراها صورت بگیرد.

به گزارش ایرنا، محمد امید شامگاه شنبه در جلسه ای با دهیاران شهرستان فیروزکوه افزود: شاید علت این مسئله این باشد که دستگاه های متعددی متولی انجام اقدامات شهری هستند اما در روستاها اعضای شورا و دهیاران شخصاً در سطوح بالاتر نیز پیگیر امور روستایی بوده و این پیگیری ها در بیشتر مواقع موثر واقع می شود.
وی ضمن بیان اینکه یکی از اهداف انقلاب اسلامی این بود که مسئولیت ها به مردم واگذار شود، خاطرنشان کرد: دهیاران این مسئولیت را بر عهده داشته و در انجام آن نیز موفق عمل می‌کنند لذا هر اقدامی مثل بروکراسی های اداری که مانع آنها شده یا تصمیماتشان را به تعویق اندازد قطعاً خدمت به روستا تلقی نمی شود.
این مقام مسئول اذعان داشت: یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی در توسعه روستایی تاسیس دهیاری هاست؛ اگر بخواهیم شاهد تحول اساسی در روستاها باشیم باید به مدیریت روستایی که دهیاران هستند، توجه کنیم.
امید تاکید کرد: اختیارات دهیاران باید افزایش یافته و تثبیت شود تا بتوانند با توجه به سنجش شرایط و همفکری روستاییان در مسیر توسعه روستا حرکت و از اعتبارات هزینه کنند.
وی خطاب به دهیاران یادآور شد: با ایجاد زیرساخت ها و امکانات مجدداً شاهد مهاجرت روستاییان به شهرها بودیم لذا نیاز اصلی روستا اشتغال است پس شوراها و دهیاران باید تمام اهتمام و حساسیت خود را برای ارتقا کار و تولید در روستاهای خود به کار گیرند.
معاون توسعه روستایی رییس جمهوری به فیروزکوه اشاره کرد و افزود: این شهرستان سرشار از ظرفیتهای گوناگون گردشگری، کشاورزی و دامداری است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون تنها سه واحد اصلاح نژاد دام در کشور فعال است که 2 واحد آن در فیروزکوه قرار دارد؛ اصلاح نژاد دام حرکت گسترده ای است که تازه آغاز شده و استعداد این شهرستان برای این کار بسیار ارزشمند است.
**فرماندار: فیروزکوه در توسعه ژیشگام بوده است
مهدی یوسفی جمارانی فرماندار فیروزکوه نیز با اشاره به پیشگامی های این شهرستان در مقوله توسعه اظهار داشت: برای توسعه فیروزکوه باید در حوزه های کشاورزی کشت گل محمدی، اصلاح روش آبیاری، احداث گلخانه ها، پرورش ماهی، زنبورداری و دامپروری دام سبک، گردشگری سلامت، بوم گردی، ورزشی و حیات وحش و همچنین استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی گام برداشت.
وی خاطرنشان کرد: فیروزکوه تنها شهرستان استان تهران است که از سرشماری سال 90 نرخ رشد منفی به میزان 2/8 را تجربه کرده است.
این مقام مسئول نرخ بیکاری فیروزکوه را نیز 6/6 درصد (حدود 800 نفر) اعلام کرد.
وی بیان داشت: سد نمرود نیز برای مدیریت منابع آبی شهرستان فیروزکوه، دشت گرمسار و استان سمنان در نظر گرفته شده است.
نماینده عالی دولت در فیروزکوه یادآور شد: وجود 7 رشته رودخانه دائمی، چاه‌های عمیق و نیمه عمیق، 17 رشته قنات و 500 چشمه، نوید بخش توسعه کشاورزی شهرستان است.
به گفته وی فیروزکوه دارای 65 اثر ملی و مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری آن تنگه واشی، غار بورنیک و چشمه طبیعی خمده است.
یوسفی جمارانی صنایع دستی، صنایع چوبی، سفالهای سنتی را از حرفه‌های فعال این شهرستان نام برد و افزود: قفل سازی سنتی که در سالهای اخیر به فراموشی سپرده شده بود نیز مجدداً در حال احیا است.
این مقام مسئول تاکید کرد: فیروزکوه با 900 خانوار عشایر که 600 خانوار بومی و 300 خانوار از استان سمنان کوچ می‌کنند بیشترین جمعیت عشایر استان تهران را دارد؛ یک هزار و 400 تن لبنیات و بیش از یکهزار تن گوشت قرمز توسط عشایر این شهرستان تولید می شود.
وی ضمن اعلام اینکه فیروزکوه 43 کیلومتر مسیر اصلی، فرعی و روستایی دارد، ادامه داد: در حوزه راهداری 80 درصد مسیرها آسفالت و 20 درصد خاکی هستند اما با توجه به گذشت زمان بسیاری از مسیرهای آسفالت نیز نیازمند تامین اعتبارات لازم برای ترمیم هستند.
فرماندار فیروزکوه گفت: گازرسانی شهرها 100 درصد و روستاها 50 درصد انجام شده که پیش بینی می شود 27 روستای فاقد گاز نیز تا پایان شهریور ماه سال 99 از این نعمت برخوردار شوند.
نماینده عالی دولت در فیروزکوه تصریح کرد: از ابتدای سال 98 تاکنون 45 نفر از تسهیلات ساخت مسکن روستایی با اعتباری بالغ بر 11 میلیارد و 250 میلیون ریال بهرمند شدند که پیش بینی می شود تا پایان امسال حدود 350 نفر بتوانند از تسهیلات مذکور استفاده کنند.
یوسفی جمارانی از پوشش آب و فاضلاب 30 روستا فیروزکوه خبر داد و افزود: 26 روستا خارج از پوشش و 9 روستا از این آمار فاقد آب شرب بهداشتی هستند که در تلاش هستیم در سال جاری این مسئله مرتفع شده و به تدریج تمام روستاها تحت پوشش آب و فاضلاب قرار بگیرند.
وی اعلام کرد: شهرستان فیروزکوه در زمینه پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون رتبه اول استان تهران را کسب کرده است.
نماینده عالی دولت در فیروزکوه اذعان داشت: اعتبارات ارزش افزوده به روستاها اقدام ارزشمند دولت است اما شایسته است مبنای جمعیت آن در قانون اصلاح شود؛ این معیار باعث شده تا روستاهای پرجمعیت فیروزکوه بخش قابل توجهی از این اعتبارات را جذب کرده و به سمت شهر شدن حرکت کنند و روستاهایی که توانمندی بالایی در اشتغال و توسعه روستایی دارند به دلیل کم جمعیت بودن از ارزش افزوده بهره کافی نمی‌برند.
این مقام مسئول گفت: مجموع اعتبارات ارزش افزوده دو بخش مرکزی و ارجمند در سال 97 حدود 15 میلیارد تومان بوده است.
وی خبر داد: 316 فقره تسهیلات مشاغل خانگی در سال 97 پرداخت شده است.
یوسفی جمارانی افزود: در حوزه جهاد کشاورزی نیز 5 میلیارد و 600 میلیون تومان تسهیلات به 11 طرح با ایجاد 101 اشتغال مستقیم و غیرمستقیم تعلق گرفت.
به گفته این مقام مسئول در حوزه صنعت فیروزکوه 4 میلیارد و 300 میلیون تومان تسهیلات در سال گذشته پرداخت شده است.
وی اذعان داشت: 44و میلیارد تومان اعتبارات طرح‌هایی بود که در سال 97 در کمیته برنامه ریزی شهرستان و استان تصویب شد که در نهایت تنها 23 درصد آن محقق شد.
**نماینده مردم: ا ولویت اول روستاهای فیروزکوه درآمد پایدار است
قاسم میرزائی نیکو نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اکنون اولویت اول روستاهای فیروزکوه درآمد پایدار است و مسئولان روستایی باید در این مسیر حرکت کنند چرا که زیر ساختهای لازم در تمام روستاها تقریباً ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: باید تصمیم گیری امور منسجم شود، تماماً بر عهده فرماندار که عالیترین نماینده دولت در شهرستان است واگذار شود تا دستگاه های اجرایی به فرمانداران پاسخگو باشند. در این صورت امور با سرعت و هماهنگی بیشتری پیش خواهد رفت.
معصومه پرندوار مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: روستاهای استان تهران نه تنها در مقابل استانهای محروم کشور پیشگام نیست بلکه گاهاً در شاخص‌های توسعه با آنها برابری هم می‌کند.
این مقام مسئول افزود: تهران بسیار مهاجر پذیر است به همین دلیل بسیاری از افراد پس از مهاجرت مجبور به پراکنده شدن در شهرستان‌های این استان شده و پیشوا، دماوند و فیروزکوه به دلیل شرایط مساعد کشاورزی مورد استقبال آنها قرار می‌گیرد لذا بخش قابل توجهی از سرانه‌هایی که برای جمعیت موجود دیده شده توسط مهاجران استفاده می شود و در واقع سرانه‌ها را از حد نرمال پایین‌تر می‌آورد.
وی خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم جلوی مهاجرت شهروندان را بگیرم و تنها راهکار موجود تلاش مضاعف برای جبران کمبودهاست.
تسریع در ابلاغ طرح هادی روستاها، زیرسازی جاده‌ها و کمبود امکانات بهداشتی اهم مسائلی بود که دهیاران فیروزکوه در این نشست مطرح کردند.
به گزارش ایرنا، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور عصر امروز به قصد بازدید از پروژه گردشگری ستاره، طرح توسعه شرکت آویژن (اصلاح نژاد و تولید دام سبک، ِ یکهزار راس دام با اعتباری بالغ بر 6 میلیارد تومان و 30 نفر اشتغال)، کلنگ زنی مخزن 500 متر مکعبی جهت تامین آب شرب روستای سله بن جدید (چزکین) و نشست با دهیاران به شهرستان فیروزکوه سفر کرد.
فیروزکوه با 2 هزار و 400 کیلومتر مربع وسیع‌ترین شهرستان استان تهران، دارای دو بخش مرکزی و ارجمند با جمعیتی افزون بر 120 کیلومتر در شمال شرقی پایتخت واقع شده است.
تهرام/9897

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/94275/معاون-رییس-جمهوری--باید-در-مدیریت-شوراهای-شهر-تجدید-نظر-جدی-شود
بستن   چاپ