عصر قم
وجود 105هزار جلد کتاب تخصصی در کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب
سه شنبه 1 مرداد 1398 - 10:32:09 AM
ایسنا
عصرقم- مهدی محمدی شجاعی عنوان کرد: کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب در سال 1375 تاسیس شد، که در ابتدای کار با خرید چند مجموعه شخصی، بنیان اصلی این کتابخانه نهاده شد و در سال 1378 قریب به 6 هزار جلد کتاب در حوزه ادیان و مذاهب در این کتابخانه وجود داشت.

وی ادامه داد: ساختارهای این کتابخانه از همان ابتدا، براساس اصول کتابداری چیده شد و یک نرم افزار جامع برای این امر تهیه شد که با گذشت زمان قابلیت به روز شدن را داشته باشد و با نیازهای روز مطابق باشد، که هم اکنون با گذشت 22 سال از شروع به کار کتابخانه، این نرم افزار نیز رشد داشته است.

محمدی شجاعی با تاکید بر اینکه قلب پژوهش، کتابخانه است، گفت: به کتابخانه یک دانشگاه باید به طور ویژه نگاه شود، کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب  بیش از 2 هزار متر مساحت دانشگاه را به خود اختصاص داده است که این مساحت عظیم، شامل مخزن، سالن های مطالعه و ... می شود.

مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه سرمایه گذاری در اصول کتابداری نباید سرمایه گذاری در یک زمین شوره زار باشد، تاکید کرد: هر کتابی که بخواهد سازمان دهی شود، باید 60تا 70 فیلد پر شود تا یک رکورد بشود؛ محققینی که کتاب های خود را در این مجموعه جستجو کرده و آن را پیدا نکنند، سیستم به صورت خودکار این محققین را به کتابخانه های دیگری همچون کتابخانه تربیت مدرس، دانشگاه الزهرا(س) و دانشگاه مفید معرفی می کند.

محمدی شجاعی با اشاره به اینکه نزدیک به 105 هزار جلد کتاب تخصصی در حوزه ادیان و مذاهب در این کتابخانه وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد 20 هزار جلد کتاب لاتین و 85 هزار جلد کتب فارسی و عربی هستند که غالب این کتب توسط اعضای هیئت علمی این دانشگاه و از نمایشگاه های کتاب کشورهای مختلف در سراسر دنیا خریداری شده است.

وی ادامه داد: کتاب هاب فرق و مذاهب از قاهره، کتاب های تخصصی تصوف از تونس، کتاب های هندوئیسم و بودائیسم از کشور هند، کتاب های تخصصی یهودیت از فرانکفورت، کتاب های زیدیه از یمن و کتاب های اباضیه از عمان، کتاب هایی هستند که توسط هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب برای کتابخانه تخصصی این دانشگاه خریداری و گردآوری شده است.

مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه در استان قم، بیش از  50کتابخانه تخصصی وجود دارد، گفت: کتابخانه تخصصی ادیان و مذاهب به عنوان یک مرکز جامع، ارتباط دهنده میان این مراکز تخصصی است، چراکه رویکرد این کتابخانه به جای مالکیت کتاب، اشتراک کتاب است.

روند ملی شدن "مکتا" در دستور کار قرار گرفته است
محمدی شجاعی بیان کرد: مجمع کتابخانه های تخصصی استان قم، با نام "مکتا" پس از برگزاری نسشت مدیران کتابخانه های تخصصی قم در سال 93، تشکیل شد و هم اکنون بیش از 3 میلیون جلد کتاب در اختیار محققین و پژوهشگران استان قم است.

وی اظهار کرد: این مجمع با رویکرد ملی که داشته است، هم اکنون گسترش پیدا کرده و با کتابخانه هایی همچون کتابخانه ی مجلس، دانشگاه علامه طباطبایی، کتابخانه ملک و ... تفاهم نامه دارد، چراکه هدف ما دستیابی به مجمع تخصصی کتابخانه های ایران است.

مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: باتوجه به حجم عظیم مراجعات به این کتابخانه، کتاب های جدید و تازه نشر به صورت مخزن باز در اختیار این محققین قرار گرفته است؛ همچنین از آنجا که مراجعین به این مرکز، محققین و پژوهشگران حوزه ادیان و مذاهب هستند، رویکرد ما جمع آوری تمامی آثار اندیشمندان دنیا دراین کتابخانه است.

وی در رابطه با بخش دیجیتال کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: حدود 25 هزار جلد کتاب در این بخش وجود دارد و تمام پایان نامه ها و مقالات دیجیتال دراین بخش بارگذاری شده است؛ این کتابخانه با مرکز منطقه‌ای علوم و فنون و نورمگز نیز تفاهم نامه داشته و با آن ها در ارتباط است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/97475/وجود-105هزار-جلد-کتاب-تخصصی-در-کتابخانه-دانشگاه-ادیان-و-مذاهب
بستن   چاپ