عصر قم
سایه عرش خداوند برای کسی که واسطه ازدواج شود/200 مورد همسان‌گزینی در ستاد ازدواج دانشگاه قم
شنبه 19 مرداد 1398 - 12:03:25
عصر قم - مسؤول دفتر مرکزی مراجعات ستاد ازدواج دانشگاه قم با بیان اینکه طبق احادیث، کسی که واسطه امر مقدس ازدواج شود، در سایه عرش خداوند قرار می‌گیرد، گفت: طی یک سال گذشته حدود200 همسان‌گزینی در ستاد ازدواج دانشگاه قم انجام شده است.
غلامرضا کیانی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه قم، عنوان کرد: با درخواست و پیشنهاد استاد سید محمد رضایی، یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه قم، طرح‌نامه‌ای در اختیار دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم، قرار گرفت و در سال 1396، آیین‌نامه این ستاد مبتنی بر تشکیل و ساختار «ستاد ازدواج و خانواده متعالی دانشگاه قم» در شورای فرهنگی این دانشگاه تصویب شد.
وی افزود: شورای ازدواج و خانواده متعالی دانشگاه قم 7 عضو دارد که هر یک از اعضا مدیر یکی از کارگروه‌های این ستاد است، رئیس شورا مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم، به عنوان مدیر کارگروه پژوهش و برنامه‌ریزی این ستاد و نایب رئیس شورا نیز، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم، به عنوان مدیر کارگروه آموزش و فرهنگ‌سازی ستاد است.
کیانی نژاد ادامه داد: دبیر شورا نیز استاد سید محمد رضائی، عضو هیأت علمی گروه فیزیک، به عنوان دبیر ستاد و مدیر کارگروه هماهنگی و اطلاع‌رسانی است، دیگر اعضا و مدیران کارگروه‌های این ستاد ازدواج شامل معاون دانشجویی، به عنوان مدیر کارگروه مشاوره و همسان‌گزینی، معاون بخش بانوان دانشگاه، به عنوان مدیر کارگروه بانوان، همچنین مسؤول دفتر خیرین دانشگاه‌ساز، مدیر کارگروه پشتیبانی و نیکوکاری این ستاد و معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان استان قم نیز، مدیر کارگروه سازمان‌های دولتی و مردم‌نهاد است. 
انتخاب همسر باید با تلفیق نظر جوانان و تجربه خانواده‌ها باشد
کیانی‌نژاد با بیان این که، امروزه انتخاب همسر در بین جوانان جامعه، یک انتخاب فردی شده است، اظهار کرد: در دهه‌های گذشته، اکثر قریب به اتفاق انتخاب همسر، یک انتخاب جمعی بود، به طوری که افراد با تجربه و یا بزرگان یک خانواده، واسطه ازدواج جوانان شده و افرادی را که می‌شناختند به عنوان همسر، معرفی می‌کردند در حالی که هم اکنون بیشترجوانان تمایل دارند تا به تنهایی و بدون دخالت بزرگترها، به این انتخاب مهم دست بزنند.
وی گفت: زمانی که انتخاب همسر به تنهایی و توسط جوانان انجام گیرد، به دلیل عدم برخورداری جوانان از تجربه کافی، ممکن است این انتخاب مهم از روی احساسات و هیجانات انجام شود؛ با وجود این که اراده و نظر یک جوان، درانتخاب همسر بسیار مهم است اما در صورتی یک ازدواج می‌تواند موفق و مانا باشد که تجربه یک بزرگ‌تر در کنار نظر آن جوان باشد.
مسؤول دفتر مرکزی مراجعات ستاد ازدواج در دانشگاه قم بیان کرد: یکی از اهداف این ستاد، تلفیق نظر و خواست یک جوان در آستانه ازدواج با نظر واستفاده از تجربه خانواده و بزرگترها است؛ بنابراین کارشناسان متخصص این مرکز واسطه بین خانواده‌ها و انتخاب جوانان می‌شوند.
تاکنون 200 همسان‌گزینی در ستاد ازدواج دانشگاه قم انجام شده است
کیانی‌نژاد بیان کرد: مراجعین به این مرکز، پس از وارد کردن مشخصات خود در کاربرگ‌های مربوطه، توسط کارشناسان متخصص، همسان‌گزینی می ‌شوند؛ تمامی مشخصات ظاهری، تحصیلی، معیارهای ازدواج و هر آنچه که برای گام اول در ورود به مرحله ابتدایی خواستگاری و آشنایی لازم است، در این کاربرگ‌ها باید نوشته شود تا معرفی موردهای ازدواج بر اساس آن انجام شود.
وی در رابطه با روند مراحل معرفی تا ازدواج در این ستاد اظهار کرد: پس ازآنکه همسان‌گزینی و معرفی موارد برای ازدواج توسط کارشناسان انجام شد، باهماهنگی خانواده‌های آنان، دختر و پسر به این مرکز دعوت شده و با حضورمسؤولان مرکز، صحبت‌های اولیه انجام می شود، در صورتی که کارشناسان و مشاوران، ادامه روند خواستگاری و آشنایی را بدون اشکال ببیند و در واقع روحیات و شرایط آن دو نفر به هم نزدیک باشد، این کارشناسان تا مراحل انتهایی خواستگاری، دختر و پسر را همراهی می‌کنند.
کیانی‌نژاد با تأکید براین که تمامی مراحل آشنایی با هماهنگی خانواده‌های دختر و پسر انجام می شود، اضافه کرد: تا زمانی که نیاز به مشاوره و وساطت کارشناسان این مرکز باشد، کارشناسان متخصص و مشاوران، دختر و پسر و خانواده‌های آنان را دراین روند همراهی کرده و دریغ نمی‌کنند، اما پس ازآن که نیازی به ادامه همراهی نباشد ادامه روند توسط خانواده‌ها انجام خواهد شد، همچنین این ستاد وظیفه ای در تحقیق در رابطه با موارد معرفی شده ندارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از مواردی که برای ازدواج معرفی می‌شوند، موفقیت و نتیجه‌گیری از این روند را به ما گزارش می‌دهند، عنوان کرد: از سال گذشته که این مرکز شکل گرفته است، نزدیک به 200 همسان‌گزینی انجام شده است که از این تعداد، حدود 11 مورد به ازدواج ختم شده و حدود 40 نفردر مراحل معرفی و آشنایی قرار گرفته اند، بقیه موارد نیز به دلیل عدم مطابقت شرایط، موارد دیگری به آنان معرفی شده و در مراحل ابتدایی هستند.
مسؤول دفتر مرکزی ستاد ازدواج در دانشگاه قم با تاکید براینکه آمار طلاق و آسیب‌هایی اجتماعی در جامعه زیاد شده است، گفت: تاخیر در ازدواج، عدم انتخاب صحیح در ازدواج، مانا نبودن ازدواج و در نتیجه افزایش آمار طلاق از آسیب‌هایی است که لزوم شکل‌گیری چنین ستادهایی را جهت معرفی و مشاوره در زمینه ازدواج بیشتر می‌کند.
وساطت و معرفی در امر ازدواج بسیار تاکید شده است
وی در رابطه با محدودیت مراجعه و معرفی افراد به این مرکز اظهار کرد: اولویت این ستاد، دانشجویان دانشگاه قم است، به این صورت که حداقل یک نفراز طرفین، باید از دانشجویان همین دانشگاه باشد، اما در صورتی که افرادی از خارج از دانشگاه نیاز به معرفی و مراجعه به این مرکز داشته باشند، کارشناسان مربوطه دریغ نخواهند کرد؛ چراکه ازدواج امری خداپسندانه است که به وساطت و معرفی در این امر بسیار تاکید شده است.
سایه عرش خداوند برای کسی که واسطه ازدواج شود
کیانی‌نژاد با بیان اینکه طبق احادیث، کسی که واسطه امر مقدس ازدواج شود، در سایه عرش خداوند قرار می‌گیرد، گفت: لازم است تا تمامی کسانی که دغدغه چنین فعالیت‌‌هایی را دارند، در این راستا اقدام کرده و چنین مراکزی را طبق قوانین و چارچوب‌های معین، تشکیل دهند، چراکه با معرفی و آشنایی در زمینه ازدواج و گام برداشتن در این زمینه، علاوه بر جلب رضایت خداوند، می توان از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی که گریبان‌گیر جوانان است، جلوگیری کرد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/99842/سایه-عرش-خداوند-برای-کسی-که-واسطه-ازدواج-شود-200-مورد-همسان‌گزینی-در-ستاد-ازدواج-دانشگاه-قم
بستن   چاپ