عصر قم
اجرای طرح رتبه بندی مرغ در قم/ فعالیت 15 اکیپ نظارتی در عید قربان
شنبه 19 مرداد 1398 - 1:45:38 PM
مهر

عصرقم- محمدرضا مرعشیان  با بیان اینکه طرح رتبه بندی مرغ در سطح کشور در حال انجام است، افزود: رتبه بندی به این صورت است که کلیه کشتارگاه‌های طیور کشور گریدبندی شده و در بالاترین گرید همه مسائل بهداشتی رعایت و مرغ با ماندگاری بیشتری توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: رتبه بندی مرغ نیز که شامل گرید وضعی، سلامت بهداشتی و شرایط نگهداری آن می‌شود، علاوه بر کشتارگاه به صورت مجزا انجام می‌شود.

سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه جلسات توجیهی برای متصدیان این طرح از مردادماه برگزار شده است، افزود: با متصدیان بسته بندی مرغ و مدیران کشتارگاه‌های استان جلسات فنی و توجیهی برگزار و موارد لازم ابلاغ و فورمت‌هایی برای ممیزی واحدها در نظر گرفته شده است تا بدین وسیله واحدها برای گرید بندی ممیزی شوند و از ابتدای مهرماه استان قم بتواند در کشور جزو نخستین استان‌هایی باشد که رتبه بندی را آغاز کرده است.

افزایش نظارت‌ها به مناسبت عید قربان

وی بیان کرد: با توجه به در پیش بودن عید قربان، دامپزشکی قم بر سلامت دام‌هایی که برای قربانی در این عید عرضه می‌شوند و همچنین کشتار آنها نظارت کامل دارد.

مرعشیان گفت: معاونت خدمات شهری جایگاه‌های خاصی را برای عرضه دام در عید قربان اعلام می‌کند که در این مراکز اکیپ بازرسی مستقر شده و ناظر بهداشتی و شرعی نیز حضور دارد.

وی توصیه کرد: شهروندان دام های خود را به کشتارگاه ببرند زیرا علاوه بر اینکه ناظر شرعی در آن مستقر است کلیه خدمات نیز به صورت رایگان انجام می‌شود.

سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه در عید قربان 15 اکیپ ثابت و سیار در سطح استان حضور دارند، افزود: در بخش‌های جعفریه، خلجستان و کهک اکیپ‌های ثابت حضور دارند و در شهر قم نیز علاوه بر اکیپ‌های ثابت، ‌اکیپ‌های سیار نیز در سطح شهر و 2 اکیپ ثابت نیز در کشتارگاه‌ها نظارت می‌کنند.

وی بیان کرد: هماهنگی لازم با دستگاه‌هایی از جمله کمیته امداد و بهزیستی انجام شده که به موجب آن درخواست کرده‌ایم کشتار دام‌هایی که برای نذری به این مراکز آورده می‌شود در کشتارگاه انجام شود.

نظارت دامپزشکی بر مراکز عرضه زالو

مرعشیان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات فعالیت مراکزی با عنوان طب سنتی، افزود: مراکزی که به زالو درمانی می‌پردازند یکی از اماکنی هستند که نیازمند مداخله و نظارت هستند که طبق ضوابط ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، کلیه مراکز زالو درمانی باید از دامپزشکی گواهی داشته باشند.

وی بیان کرد: اخیرا سازمان دامپزشکی دستورالعملی ارائه داده که با مشارکت وزارت بهداشت این دستورالعمل ابلاغ شده است بدین صورت که زالو باید از خون دام‌هایی استفاده کند که زیر نظر دامپزشکی سیستم‌های مراقبت بهداشتی را گذرانده باشند و خون کاملا به روش استریل اخذ شود.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/99966/اجرای-طرح-رتبه-بندی-مرغ-در-قم--فعالیت-15-اکیپ-نظارتی-در-عید-قربان
بستن   چاپ