عصر قم
مدیرکل راه آهن قم:
ایستگاه قطار محمدیه قم زاییده تفکر خروج راه آهن از شهر است
شنبه 19 مرداد 1398 - 14:23:21
عصر قم - قم- مدیرکل راه آهن قم گفت: مشکلاتی که امروز در ایستگاه قطار محمدیه وجود دارد، زاییده تفکر خروج ریل راه آهن از شهر قم است.

محسن اعتماد روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پافشاری برخی در جمع آوری ریل راه آهن از داخل شهر، افزود: کار اشتباه جمع کردن ریل از سطح شهر در آینده فاجعه ای تاریخی برای قم رقم خواهد زد و باعث افسوس نسل های بعدی
می شود.
وی با بیان این که بسیاری از شهرها زیرساخت لازم برای استقرار ایستگاه راه آهن داخل شهر ندارند، اضافه کرد: استان قم بستر لازم برای توسعه ایستگاه داخل شهر را دارد و تاکید دولت نیز بر همین مساله می باشد.
وی با اشاره به این که ایستگاه راه آهن قم از مهم ترین و اساسی ترین زیرساخت های گردشگری محسوب می شود، ادامه داد: فاصله ایستگاه تا حرم حضرت معصومه(س) کمتر از 800 متر است که این مساله امتیاز بزرگی برای شهر قم محسوب می شود تا با اتصال ایستگاه مترو، اتوبوس و دوچرخه، رفت و آمد شهروندان را به این محدوده تسهیل نماییم.
اعتماد با تاکید بر این که سعی در حفظ ایستگاه مرکزی راه آهن قم داریم، تصریح کرد: مردم اقبال خوبی به راه آهن دارند و نمی توانیم خواسته چند تَن را به همه مردم نسبت دهیم.
وی با بیان این که ریل راه آهن باید احیا شود، بیان کرد: با توجه به این که روزانه 300 هزار تَن بین قم و کاشان تردد می کنند، به زودی قطار قم- کاشان نیز راه اندازی می شود.
به گفته وی، طرح جمع آوری قطار قم- جمکران به درخواست نماینده مجلس در کمیته فنی راه آهن کشور در حال بررسی است.
مدیرکل راه آهن قم به مشکلات ایستگاه راه آهن محمدیه قم اشاره کرد و افزود: این ایستگاه 25 کیلومتر از شهر قم فاصله دارد و در محوری واقع شده که علاوه بر عرض کم جاده، روشنایی مناسب ندارد و مسافران با مشکلات زیادی برای تردد مواجه هستند.
وی با بیان این که اتوبوس ویژه این مسیر حذف شده و تاکسی ها نیز کرایه زیادی دریافت می کنند، ادامه داد: در راستای حل مشکلات ایستگاه محمدیه بیش از 20 نامه برای مسئولان مختلف نوشته ام و این مساله را در شورای تامین، شورای هماهنگی اداره های زیر مجموعه راه آهن و کارگروه های مختلف استانداری مطرح شده است.
وی همچنین به طرح اتصال چشمه های بار قم به راه آهن اشاره و بیان کرد: اتصال گمرک به راه آهن از اواخر سال گذشته آغاز شده و اگر مشکلی پیش نیاید، در هفته دولت به بهره برداری می رسد.
اعتماد اضافه کرد: اتصال سیلو به راه آهن 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشرفت زیرسازی اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به راه آهن نیز 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی تصریح کرد: اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به راه آهن میراثی است که از سال های دور رسیده است و با وجود این که اعتبار استانی زیر بار اجرای این طرح نرفته است، ولی همچنان در اولویت راه آهن است.
اعتماد در ادامه گفت: در چند سال گذشته عملیات اجرایی طرح های عمرانی با هزینه ای بالغ بر 2 هزار میلیارد ریال در حوزه راه آهن آغاز شده و به پایان رسیده است؛ در هفته دولت نیز 2 طرح راه آهن افتتاح خواهد شد.
وی افزود: در 2 سال گذشته درصد ضریب اشغال قطار قم- تهران از 65 به 85 درصد و ضریب اشغال قطار قم- مشهد به بیش از 90 درصد رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: به ازای هر نفر کیلومتری که به جای خودرو از قطار استفاده می شود، 25 سی سی سوخت صرفه جویی می شود و بسیاری از مشکلات زیست محیطی نیز برطرف خواهد شد.
مدیرکل راه آهن قم همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک روز خبرنگار، بیان کرد: رسانه از مولفه های مهم توسعه پایدار است و نقش مهمی در ارتقاء مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه دارد.
وی افزود: رسانه به عنوان چشم بینای جامعه عملکردهای سازمان ها و مسئولان را رصد می کند و نقش مهمی در انعکاس مسائل بین مردم و مسئولان دارد.
وی با تاکید بر پاسخگویی مناسب و خدمات باکیفیت به مردم، اضافه کرد: این کیفیت حاصل نمی شود مگر این که جامعه و رسانه با نقد منصفانه و آگاهانه راه آهن را در ارائه خدمات یاری نمایند.
ایرنا در آگاهی رسانی به مردم پیشقدم است
اعتماد در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از عملکرد خبرگزاری جمهوری اسلامی در انعکاس اخبار مربوط به راه آهن، گفت: ایرنا همواره در صحنه اطلاع رسانی حضور داشته و برای آگاهی رسانی به مردم پیشقدم است.
وی بر تقویت تعامل دو سویه بین اداره راه آهن و ایرنا تاکید کرد.
/2085/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/99977/ایستگاه-قطار-محمدیه-قم-زاییده-تفکر-خروج-راه-آهن-از-شهر-است
بستن   چاپ