عصر قم

آخرين مطالب

توسعه منطقه مکران و نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشبرد آن/ سواحل مکران و شورای توسعه _ سیده فاطمه ذوالقدر؛نماینده ویژه وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران وزارت رفاه

توسعه منطقه مکران و نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشبرد آن/ سواحل مکران و شورای توسعه  _ سیده فاطمه ذوالقدر؛نماینده ویژه وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران
  بزرگنمايي:

عصر قم -

سواحل مکران در جنوب شرقی ایران تا جنوب غربی پاکستان در طول دریای عمان قرار دارد و از منطقه تیاب در شهرستان میناب تا لاس بلا در جنوب غربی ایالت بلوچستان پاکستان گسترده شده و دارای موقعیت استراتژیک منحصر به فرد و دسترسی به اقیانوس هند است.
این منطقه دارای سابقه تاریخی و باستانی و در منابع اروپایی قرن 16 و 17 میلادی به نام ایالت مکران یاده شده است ، به لحاظ گردشگری و اقتصادی و امنیتی جایگاه ویزه ای را به خود اختصاص داده و به نام های مَکران، مُکران یا مکوران مشهور است.
این سواحل دارای جاذبه های گردشگری ، سواحل ماسه ای، مرجانی و صخره ای است به طوری که بخش اعظم این سواحل در استان هرمزگان و شهرهای میناب و سیریک و جاسک قرار دارد و بخش دیگر در شهرهای چابهار ، کنارک و دشتیاری استان بلوچستان قرار گرفته که بیشترین جمعیت منطقه را قوم بلوچ تشکیل می دهد.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در آخرین سفر به این منطقه تأکید ویژه ای بر توسعه این منطقه با توجه به موقعیت ژئوپلتیک و استراتژیک آن و تقویت امنیت خلیج فارس داشتند و کارشناسان برای راهبری و مدیریت این امر توسعه ، ایجاد یک ساختار سازمانی مستقل را پیشنهاد دادند که با وجود اتفاق نظر در زمینه ضرورت این ساختار، اختلاف نظرهایی در خصوص نحوه و شکل یا حتی چگونگی استقرار آن وجود داشت.
با تصویب و ابلاغ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور ماده (68) به همین امر اختصاص داشت که برای پیشبرد توسعه سواحل مکران یک سازمان مستقل و فراگیر تشکیل و اداره این منطقه در چهارچوب قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی جمهوری اسلامی ایران و قانون جلب و حمایت از سرمایه گذاری خارجی اداره شود.
با عنایت به جزییات تکالیف مندرج در این قانون از جمله واگذاری اختیارات و دارایی های دولت و همه دستگاه های اجرایی (به جز مسائل دفاعی ، امنیتی ، قضایی و امور خارجه) به سازمان توسعه سواحل مکران که نیازمند یک تغییر ساختاری بزرگ در این منطقه بود ، مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری یک بررسی دامنه دار و جامعی را آغاز کرد ، در ابتدا کارشناسان این مرکز برای تحقیق پیرامون این موضوع به منطقه اعزام شدند و جوانب امر را از ابعاد مختلف بررسی نمودند و در نهایت جلسه ای در این مرکز برگزار شد که همه ذی نفعان و مدیران و حتی کارشناسان صاحب نظر دارای سابقه فعالیت در این خصوص در این جلسه حاضر شدند. در نهایت پس از گفتگوهای جدی به این جمع بندی رسیدند که اجرای تکالیف مندرج در ماده (68) نیازمند زمان و بررسی های بیشتری است. از این رو تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران مدتی به تعویق افتاد و مقرر شد که به وسیله یک سیستم شورایی - دبیرخانه ای فعالیت های توسعه ای در این منطقه راهبری گردد.
در نهایت بر اساس تصویب نامه هیئت وزیران شورای توسعه سواحل مکران تشکیل و جایگزین ستاد توسعه سواحل مکران شد و انجام وظابف مربوطه را برعهده گرفت. بر اساس همان تصویب نامه ، دبیرخانه شورا از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به ریاست جمهوری (حوزه معاون اول) منتقل شد و در نهایت با تصویب اصلاحیه جدیدی این دبیرخانه در وزارت راه و شهرسازی استقرار یافت بر این اساس شورای توسعه سواحل مکران به ریاست آقای جهانگیری معاون رئیس جمهوری در نشست اخیر این ستاد نیز به پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز عضو جدید این ستاد شد.
بر این اساس با هدف راهبری توسعه سواحل مکران و به منظور بهره برداری کامل از استعدادهای سواحل جنوب شرقی کشور، بهره ‌مندی جامعه محلی و استفاده از سرمایه ‌ها و فرصت های بین ‌المللی اقداماتی در این شورا تاکنون با همکاری دستگاه ها و سازمان های ذیربط بر مبنای طرح اولیه توسعه مناطق مکران و چشم اندازهای آن با محوریت درون زایی و برون گرایی صورت پذیرفته است. این اسناد در 12 محور و و 38 محرک اقتصادی تنظیم شده که شکل گیری دو شهر جدید در استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان از چشم اندازهای این سند است. بر این اساس با توجه به شرایطی که منطقه داراست باید بهره گیری از ظرفیت نیروی انسانی و سرمایه های انسانی بومی منطقه را در اولویت قرار دهیم که در این راستا، موضوع ایجاد اشتغال، توانمندسازی جوامع محلی با بهره گیری از ظرفیت های موجود آموزشی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای، صندوق توسعه روستا و عشایر، اتاق تعاون، سازمان بهزیستی و سایر سازمان ها باید بیشتر بهره گرفت.
نظر به اینکه این منطقه دارای ظرفیت اشتغال در بخش های مختلف اقتصادی، تجاری، کشاورزی، گردشگری، دامداری و صیادی است باید آموزش نیروی انسانی اعم از جوانان و زنان سرپرست خانوار متناسب با ظرفیت های موجود منطقه با جدیت مورد پیگیری قرار گیرد. از سویی ضروری است برنامه ریزی ها به سویی حرکت کند که از بازتولید فقر در این منطقه که به گسترش جمعیت حاشیه نشینی منجر می گردد جلوگیری شود.
یکی از اقدامات کلیدی که می تواند زمینه ساز بهبود و توسعه روزافزون طرح ها و برنامه های این سواحل شود ایجاد استان مکران است که با توجه به دارا بودن ظرفیت های منطقه، استقرار دستگاه ها و نهادهای متولی می تواند فرایند اقدامات را تسریع نمایند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/269330/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چهار سؤالی که ارسطو به آنها پاسخ می‌دهد

راهپیمایی مردم قم در حمایت از عملیات وعدهٔ صادق

لحظه انفجار مهیب بر اثر نشت گاز

جزئیاتی تازه درباره حذف اسم پدر و مادر از کارت ملی

دستگیری روانشناس روانی که با اسلحه و بی‌سیم از زنان اخاذی می‌کرد!

قم از امروز بارانی می‌شود

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

بیش از 9 هزار خانه روستایی در استان قم مقاوم سازی شدند

اجرای 90 پروژه عمرانی در منطقه دو شهرداری قم

اجرای 90 پروژه عمرانی در منطقه 2 شهرداری قم

افزایش 2 میلیون تومانی حقوق سرایداران مدارس

تصاویری عجیب از خسارت سیل امارات

دستگیری یکی از سرکردگان تبلیغ و فروش کوکائین در فضای مجازی

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

بخشی از کتاب/ وقتی طوفان تمام شد...

خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) در قم احداث می‌شود

مرد ثروتمند قربانی طلب یک میلیارد تومانی‌اش شد

احداث آرامستان جدید پایتخت در 2 نقطه تهران

صفحه نخست روزنامه‌های قم، یکم اردیبهشت

ماجرای صدای انفجار مهیب در گناوه چه بود؟

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری درباره ازدواج

کاهش 3.9 درصدی مصرف گاز در استان قم

اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارت به شبکه زیرساختی قنوات

عابران پیاده 41 درصد فوتیان تصادفات در تهران

واکنش مردم قم به عملیات «وعده صادق»

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

صفحه نخست روزنامه‌های قم شنبه 1 اردیبهشت ماه 1403

امدادرسانی به بیش از 25 هزار نفر در سیل و آبگرفتگی 9 استان

پیش‌بینی هواشناسی؛ روز دوشنبه سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود

انتخاب رشته‌ آزمون دوره دکتری سال 1403 از امروز

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

خسارت 30 رشته قنات فنوج، براثر جاری شدن سیلاب

ورود سامانه بارشی به کشور طی دوشنبه

درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود

اجرای آزمایشی طرح متمرکز سازی چاپ و صدور شناسنامه در 5 استان

حذف کامل کروکی‌های کاغذی تا پایان خرداد ماه

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

تقویم و اوقات شرعی شنبه اول اردیبهشت 1403 به افق قم

الگوبرداری استان های آذربایجان غربی و مازندران از طرح سفیران زیبایی قم