عصر قم

آخرين مطالب

عضو ستاد کرونا: برای مهار کرونا حداقل چهار سال واکسیناسیون متوالی نیاز داریم اجتماعی

عضو ستاد کرونا: برای مهار کرونا حداقل چهار سال واکسیناسیون متوالی نیاز داریم
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ضمن توضیح در خصوصو تولید چندین نوع واکسن کرونا در ایران توسط بخش‌های دولتی و خصوصی در پلتفرم‌های مختلف گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده برای مقابله و مهار بیماری کرونا، حداقل چهار سال واکسیناسیون متوالی نیاز داریم.
از ابتدای شیوع بیماری کرونا در اواخر سال 98 در ایران همزمان با همه گیری این ویروس در کشور، محققان و متخصصان داخلی در حوزه های مختلف به فکر چاره اندیشی برای مقابله با این ویروس همه گیر افتادند.
تولید واکسن از جمله راه حل ها برای مقابله با این بیماری بود که از سوی متخصصان در کنار حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک توصیه شد و کشورهای مختلف اقدام به تولید واکسن کرونا کردند. در کشور ما نیز محققان و متخصصان دست به کار شده و توانستند تولید چندین واکسن کرونا را در پلتفرم های مختلف کلید بزنند.
اکنون که یک سالی از شیوع این بیماری در دنیا گذشته است، متخصصان ما در کنار سایر متخصصان کشورهای دیگر موفق به تولید واکسن شده اند و در دنیا برخی از این واکسن ها از فاز تست خارج شده و در مرحله تزریق برای عموم هستند، در کشور ما نیز برخی از واکسن های تولید شده در مراحل پایانی فاز سوم تست بالینی هستند و آماده ورود به بازار جهت استفاده عموم مردم قرار دارند.
به گفته متخصصان این حوزه در ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران تولید واکسن کرونا در چهار پلتفرم نوترکیب، پروتئینی، ویروس کشته شده و اسیدنوکلئیک در حال انجام است، اما با توجه به فعالیت شرکت های مختلف در این زمینه، این سوال به ذهن مخاطب خطور می کند که آیا تولید واکسن کرونا در پلتفرم های مختلف لازم است و آیا تولید واکسن فقط در یک پلتفرم جوابگو نیست؟
خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا برای پاسخ به این سوال با دکتر مصطفی قانعی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا به گفت و گو پرداخت.
قانعی در این خصوص توضیح داد: بر اساس پیش بینی های انجام شده برای مقابله و مهار بیماری کرونا، حداقل چهار سال واکسیناسیون متوالی نیاز داریم.
وی بیان کرد: اگر در نظر بگیریم که بخواهیم 80 میلیون ایرانی را واکسینه کنیم، سالی 160 میلیون دوز واکسن نیاز است، قانون واکسینه این طور است که زمانی می گویند یک کشور کار خود را در خصوص واکسیناسیون برای مقابله درست انجام داده که نیاز یک سال به واکسن را پیش خرید و ذخیره کرده باشد.
قانعی ادامه داد: مثلا کشور کانادا در این برهه پنج برابر جمعیت خود واکسن خریده است، آمریکا 3.7 برابر جمعیت و اتحادیه اروپا 2.5 برابر جمعیت خود واکسن خریده است. این امر برای این است که ذخیره استراتژیک خود را تامین کنند.
وی یادآور شد: پس اگر ما حتی تا اسفند ماه امسال 240 میلیون دوز هم تولید کنیم، باز خود ایران، به واکسن کرونا تولید داخل نیاز دارد و می تواند مجوز صادرات هم ندهد؛ به دلیل اینکه می خواهد برای یک سال واکسن ذخیره کند البته این امر در قبال پرداخت هزینه واکسن به شرکت های سازنده است.
قانعی گفت: تا پایان 2021 یعنی حدود بهمن و اسفندماه شمسی حدود 10 و نیم میلیارد دوز واکسن کرونا با توجه به زیرساخت های موجود در دنیا تولید می شود که بیش از 70 درصد واکسن های تولیدی در اختیار هفت تا هشت کشور قرار می گیرد، یعنی دنیا با کمبود واکسن کرونا مواجه است.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا افزود: نکته سوم در این خصوص این است که الان بحثی در دنیا مطرح شده است که اگر بخواهیم زنجیره بیماری را قطع کنیم، احتمالا به سه دوز واکسن در سال نیاز است و این امر نیاز به مصرف واکسن را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: البته ممکن است سال آینده نیز به این شکل شود که بگویند واکسن دوز اول را از واکسن تولید شده از ویروس کشته شده دریافت شود و دوز دوم را از واکسن تولید شده بر پلتفرم اسیدنوکلئیک زده شود، که افراد با عوارض کمتری مواجه شوند.
قانعی یادآور شد: این امر خود باعث می شود که کشورها چند نوع واکسن در اختیار داشته باشند، ممکن است برای زنان باردار، برای کودکان در مهدکودک، برای مدارس، برای افراد زیر 30 سال، برای هر کدام یک نوع واکسن از پلتفرم های موجود اعلام کنند. اطلاعات این امر تا سال آینده ارایه خواهد شد به همین خاطر با این اوصاف "کشوری برنده است که انواع واکسن ها را در اختیار داشته باشد که اگر گروه های خاصی واکسن خاصی خواستند، دوباره نخواهد واردات انجام دهد."
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: فعالیت شرکت های دانش بنیان خصوصی و دولتی در چهار پلتفرم تولید واکسن از قبیل اسید نوکلئیک، ویروس کشته شده، نوترکیب و پروتینی در کشور چه به صورت مستقل و چه به صورت کار اشتراکی با کشورهای دیگر به دلیل اهمیت این موضوع و نیز داشتن ذخیزه استراتژیک و بی نیازی به واردات واکسن کرونا در آینده است.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر علاوه بر تولید واکسن کووبرکت توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، واکسن کوو پارس توسط مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، واکسن فخزا توسط مؤسسه سپند وزارت دفاع، واکسن پاستورکووک کار مشترک انستیتو پاستور ایران و کوبا و نیز واکسن اسپایکوژن که کار مشترک یک شرکت دارویی ایرانی و استرالیا است، چهار شرکت دانش بنیان نیز در حال تولید واکسن کرونا در پلتفرم‌های مختلف هستند که برخی از این واکسن ها توانسته اند فاز 1 و 2 تست انسانی را گذارنده و در مراحل پایانی فاز سوم مطالعات انسانی قرار گیرند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/311602/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

فک پلمب چاه‌های مسدود شده شهرداری قم

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

تاکید استاندار قم بر‌ حمایت از خیرین مدرسه‌ساز

تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد

«رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد

تسریع در حل مشکلات دهستان دستجرد سفلی

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

71 هزار نفر در استان قم صاحبِ خانه می‌شوند

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور