عصر قم

آخرين مطالب

نگرانی درباره رتبه‌بندی پرهزینه معلمان فرهنگی

نگرانی درباره رتبه‌بندی پرهزینه معلمان
  بزرگنمايي:

عصر قم - همشهری / لایحه رتبه‌بندی معلمان دیروز در حالی راه خود را به صحن علنی مجلس باز کرد که نمایندگان مخالف می‌گویند دولت توان تامین بار مالی سنگین آن‌ را ندارد.
بالاخره روز گذشته نمایندگان مجلس دل به دریا زدند و تصمیم گرفتند که تکلیف لایحه رتبه‌بندی معلمان را که چندماه است مسکوت مانده، روشن کنند؛ لایحه‌ای که 10سال مداوم دولت‌های قبل وعده اجرای آن را به معلمان دادند و در آخرین روزهای خرداد امسال به مجلس شورای اسلامی ارسال کردند.
در رأی‌گیری دیروز 168 نماینده مجلس رأی دادند که لایحه رتبه‌بندی معلمان سریع‌تر در مجلس تعیین‌تکلیف شود و محمدباقر قالیباف هم اعلام کرد بررسی لایحه این هفته در دستور کار صحن علنی خواهد بود.
رتبه‌بندی معلمان، سازوکاری است که در نتیجه اجرای آن حقوق دریافتی فرهنگیان متناسب با سابقه و شاخص‌های شغلی دیگر تا اندازه قابل‌توجهی ارتقا می‌یابد. این طرح بارها از سال 92 تاکنون سر زبان‌ها افتاده، اما هیچ‌گاه به مرحله اجرا نرسیده است.
نادران: رتبه‌بندی پوست خربزه دولت روحانی است
این روزها بحث و جدل‌های گسترده‌ای درباره بار مالی احتمالی این لایحه و کسری بودجه آن در جریان است. الیاس نادران، نماینده تهران که از مخالفان اولویت دادن به لایحه رتبه‌بندی معلمان بود، در نطق خود خواستار برگشت دادن لایحه به دولت شد و گفت: اگر تکلیف بار مالی این لایحه روشن نشود و محدوده اعتباراتش را مشخص نکنیم، وعده‌ای خواهیم داد که اجرایی نخواهد شد. نادران با بیان اینکه بار مالی لایحه مورد نظر چندین برابر تخمین‌های پیشین است، گفت: درصورت تصویب، سرنوشت این لایحه همچون حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها خواهد بود که اول گفته شد با 3 هزار میلیارد تومان قابل انجام است، اما امروز معلوم شده که کسری 10 هزار میلیارد تومانی دارد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اجرای لایحه رتبه‌بندی در شرایط فعلی را پوست خربزه دولت قبل توصیف کرد که زیر پای دولت جدید گذاشته شده و بر ضرورت مشخص شدن محدوده هزینه از سوی دولت و مجلس تأکید کرد. نادران ضمن درخواست از دولت برای بازپس‌گرفتن لایحه، گفت: نباید در این حوزه عجله کرد؛ چراکه عجله کردن در این موضوع باعث ایجاد مطالبه و قرار گرفتن چندین میلیون فرهنگی در مقابل نظام می‌شود.
5 هزار میلیارد نه، 30 هزار میلیارد
چالش بودجه لایحه رتبه‌بندی معلمان موضوعی است که پیش از این سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس هم درباره آن سخن گفته است. رضا حاجی‌پور در این‌باره به همشهری گفته بود: لایحه با پیش‌بینی بار مالی 5 هزار میلیاردی به مجلس آمده، اما به‌نظر می‌رسد اجرای آن 30هزار میلیارد تومان بودجه بخواهد. او منبع این تخمین را کارشناسان باسابقه آموزش و پرورش دانست و گفت: البته کمیسیون با تخصیص بودجه 20 هزار میلیارد تومانی برای اجرای این لایحه هم موافق است.
از نجومی‌بگیرها کم کنید به معلمان بدهید
کاهش حقوق‌های بالای 20 میلیون تومان، راهکاری است که یکی از نمایندگان مجلس برای تامین بودجه رتبه‌بندی معلمان پیشنهاد کرده است. جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در این‌باره به رسانه‌ها گفته است: «این که منابع کم دارند بله من هم قبول دارم، اما اگر می‌خواهند وضعیت حقوقی معلمان را ساماندهی کنند، بروند حقوق‌های بالای 20 میلیون تومان را اصلاح کنند نه کسانی که حقوق‌های 5، 6 و 7 یا درنهایت کمتر از 10 میلیون تومان دارند. دولت برای تنظیم منابع اقدام کند، اما راه این نیست که رتبه‌بندی معلمان اجرایی نشود.»
احتمال مخالفت شورای نگهبان
بررسی خارج از نوبت لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان، در حالی از سوی نمایندگان مجلس تصویب شده که پیش از این گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر احتمال تأیید نشدن آن در شورای نگهبان به‌دلیل مشخص نبودن منابع مطرح شده بود. اصغر سلیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، مشخص نبودن منابع را مشکل اصلی لایحه رتبه‌بندی عنوان کرد و گفت: «در شرایط اقتصادی کشور اول باید منابع مالی اجرای این طرح مشخص شود؛ به‌عبارتی اگر دولت بتواند منابع مالی طرح را تعیین کند رتبه‌بندی معلمان محقق می‌شود؛ چون شورای نگهبان طرح‌هایی را که منابع مالی مشخصی ندارند، رد می‌کند.»
سلیمی درخصوص جزئیات و نتایج اجرای این لایحه توضیح داد: طبق این لایحه، هر فرهنگی متناسب با سابقه‌ای که دارد ارتقا یافته و حقوق‌های آنان به طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کند؛ به‌طوری که تقریبا 80 درصد حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها را دریافت می‌کنند که با توجه به جمعیت 700 هزار نفری معلمان در کشور، بار مالی زیادی بر دوش دولت خواهد گذاشت.»
لایحه رتبه‌بندی روی میز نمایندگان مجلس
با تصمیم دیروز نمایندگان مجلس، لایحه رتبه‌بندی معلمان حالا در اولویت بررسی قرار گرفته و به‌زودی جزئیات آن در صحن علنی نهایی خواهد شد. موافقان این طرح می‌گویند پیش از این بودجه لازم برای اجرای آن در تبصره دوم بند«و» قانون بودجه 1400 پیش‌بینی شده است، اما مخالفان معتقدند پیش‌بینی مورد نظر واقع‌بینانه نبوده و این طرح بار مالی بسیار بزرگ‌تری را در پی خواهدداشت.
پول رتبه‌بندی را از کجا بیاورند؟
رامین کریمی‌نیا، عضو شورای مرکزی سازمان معلمان تهران درباره استدلال نمایندگان مخالف طرح رتبه‌بندی معلمان توضیح داد: «مخالفان می‌گویند که تعداد معلمان زیاد است. اولا طبق آمارها ما کمبود معلم داریم. در کشوری مانند ژاپن به ازای هر 20.7 دانش‌آموز یک معلم وجود دارد و در ایران به‌ازای هر 31.2 دانش‌آموز یک معلم داریم. همین امسال آموزش و پرورش اعلام کرد که با کمبود 197 هزار معلم روبه‌روست.»
او گفت: «ما در جلسات‌مان با نمایندگان مجلس راهکارهایی هم در زمینه اعتبار مورد نیاز لایحه رتبه‌بندی معلمان ارائه کردیم و از اختیارات 10 درصدی رئیس سازمان برنامه و بودجه، اختیارات هیأت‌رئیسه مجلس و تغییر ردیف‌های بودجه آموزش و پرورش گفتیم. به‌طور نمونه برای طرح معلم تمام‌وقت بودجه خوبی درنظر گرفته شد، ولی اجرای آن طرح با رأی دیوان عدالت اداری در میانه راه متوقف شد که حالا دولت جدید می‌تواند بودجه آن را به طرح رتبه‌بندی منتقل کند.»
دومین راهکار عضو شورای مرکزی سازمان معلمان تهران این بود که «نمایندگان مجلس از صندوق توسعه ملی و از اذن رهبری می‌توانند کمک بگیرند تا برای همیشه مسئله رتبه‌بندی معلمان حل شود تا دیگر شاهد زیر خط فقر بودن این قشر نباشیم. هم‌اکنون اکثر معلمان زیر خط فقر هستند، به‌خصوص معلمان جوان ما که با 4 میلیون تومان زندگی می‌کنند. این معلمان از فرهیختگان و نیروهای انسانی توانمند کشور هستند که نباید ناامید شوند.»
کریمی‌نیا درباره افزایش زمان تدریس در لایحه رتبه‌بندی معلمان هم گفت: «ما درخواست داشتیم که افزایش ساعت یا حذف شود یا داوطلبانه باشد. طبق ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان با 24 ساعت تدریس تمام‌وقت محسوب می‌شوند و بعد از 20 سال کار و سن بالای 50 باید یک تخفیف ساعت کاری تا 20 ساعت هم درنظر گرفته شود. اگر قرار است معلم‌ها این افزایش ساعت اجباری را داشته باشند آن زمان باید هم‌ترازی آنها با استاد تمام‌وقت ویژه در نظر گرفته شود. می‌دانید که استاد تمام‌وقت و استاد تمام‌وقت ویژه داریم و اگر قرار است معلمان به‌صورت تمام‌وقت ویژه کار کنند باید هم‌ترازی آنها نیز در همین راستا درنظر گرفته شود.»

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/333621/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله رئیسی از طرح توسعه بیمارستان شهدای یافت‌آباد بازدید کرد

آیت‌الله مهمان‌نواز یک روحانی ولایت‌مدار و بصیر بود

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

اجتماع مردم قم در حمایت از طرح حجاب و عفاف

روستای فردو از افتخارات استان قم است

138 صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

اجتماع مردم قم در حمایت از اجرای طرح حجاب و عفاف

اگر این علائم را در چشم دارید نگران باشید

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

فک پلمب چاه‌های مسدود شده شهرداری قم

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

تاکید استاندار قم بر‌ حمایت از خیرین مدرسه‌ساز

تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد

«رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد

تسریع در حل مشکلات دهستان دستجرد سفلی

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان