عصر قم
مدیرکل دفتر جذب و سرمایه گذاری قم:
کمبود زمین مشکل اصلی سرمایه‌گذاری در قم است
يکشنبه 29 فروردين 1400 - 08:07:17
عصر قم - قم- مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری قم گفت: مشکل اصلی سرمایه‌گذاری در قم کمبود زمین و منابع آبی است و ظرفیت سرمایه‌گذاری در دو شهرک شکوهیه و محمودآباد اشباع شده‌است.

سید رضا طباطبایی روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: برای رفع بخشی از مشکلات سرمایه‌گذاری در قم مقدمات الحاق 100 هکتار زمین به شهرک صنعتی شکوهیه در دستور کار قرار گرفته‌است.
وی افزود: برای حل مشکل کمبود زمین صنعتی در قم رویکرد جدید استان صدور مجوز برای شهرک خصوصی است تا بخشی از مشکلات پیش روی سرمایه گذاری و رونق تولید در این استان برطرف گردد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری قم گفت: سال گذشته 60 هکتار از اراضی ملی برای سرمایه گذاری به بخش خصوصی واگذار شده که رشد 12درصدی نسبت به سال 98 داشته است.
طباطبایی اظهار داشت: به دلیل اشباع شهرکهای صنعتی تهران و قم همچنان یکی از مهمترین مراکزی است که فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری در آن رغبت فراوانی دارند.
وی مساله رونق تولید و ایجاد اشتغال را مورد توجه قرار داد و افزود: در سال 99، حدود 90 واحد صنعتی در قم به بهره برداری رسیده است.
طباطبایی یادآور شد: برای ارتباط مستقیم و بی واسطه تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی با استاندار قم،کارت ویژه ملاقات صادر برای این افراد شده و مشکلات و دغدغه های آنها در زمان کمی بررسی و مرتفع می شود.
به گفته وی، سال گذشته چهار طرح صنعتی با سرمایه گذاری با رقم 2 میلیون 500 دلار در این استان به تصویب رسیده که مراحل مقدماتی آن برای آغاز عملیات عمرانی در حال انجام است.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری قم ادامه داد: در رابطه با فرصت‌های سرمایه گذاری در قم در بخش صنعتی، گردشگری و صنعتی 24 مجوز بی نام سرمایه گذاری به اعتباری بیش از 146 میلیارد ریال و اشتغال 598 تن احصا شده‌است.
طباطبایی عنوان کرد: سال گذشته 46 جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در این استان برگزار شده که حاصل آن 379 مصوبه بوده که 70 درصد از آنها اجرا شده و بقیه این مصوبات نیز درحال پیگیری است.
به گفته وی، پارسال 157 واحد ایجابی در این استان با سرمایه‌گذاری 10 هزار و 26 میلیارد ریالی و اشتغال 3 هزار 331 نفری به مرحله بهره برداری رسیده‌است.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری قم ادامه داد: سال 99 طرح توسعه صنعتی در 110 واحد با سرمایه گذاری 12 هزار و 314 میلیارد ریالی و با اشتغال هزار و 894 نفر اجرا شده‌است.
طباطبایی اظهار داشت: از ابتدای سال 99، 27 طرح جهش تولید ب اعتبار ارزی 18 میلیون و 600 هزار دلار با هدف اشتغال زایی برای 23 هزار و 337 نفر با پیشرفت فیزیکی 70 درصدی در حال انجام است.
وی با اشاره به برخی نشانه های رشد اشتغال در قم یادآور شد: تعداد بیمه شدگان اجباری قم از 139 هزار نفر در اسفندماه سال 98 به بیش از 141 نفر در دی ماه 99 رسیده و تعداد مقرری بگیران نیز از 2 هزار 300 تن در همین مدت به 2 هزار و 100 تن در پایان اسفندماه سال 99 کاهش یافته است.
به باور وی، نرخ بیکاری قم در پاییز سال گذشته به 8 درصد رسیده که نسبت به مدت مشابه در سال 98 حدود درصد کاهش داشته است.
سند اشتغال قم محقق شد
وی اظهار داشت: سند اشتغال و رونق تولید قم سال گذشته با هدف گذاری ایجاد 13 هزار و 760 شغل جدید و با مشخص کردن سهم 25 دستگاه اجرایی در تحقق آن با سرمایه گذاری 45 هزار و 875 میلیارد ریال آغاز شد که تا پایان سال 99 اشتغال مورد انتظار محقق شد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری قم با بیان اینکه قم در جذب تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته رتبه اول را بدست آورده است، عنوان کرد: برای حمایت از مشاغل خانگی از 681 طرحی که به بانکهای عامل معرفی شده بود 502 پرونده واجد دریافت تسهیلات شناسایی شده است.
طباطبایی روند جذب و پرداخت تسهیلات قانون حمایت از اشتغال پایدار در مناطق عشایری و روستایی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در این بخش 872 طرح به بانکهای عامل معرفی شده که از این بین برای 2 هزار و 375 اشتغال طی 4 سال گذشته به وجود آمده است.
به گفته وی، هم اکنون صندوق کارآفرینی امید آمادگی پرداخت 30 میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 درصد به طرح های واجد شرایط برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری قم را دارا است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: با تفاهم نامه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام، مجموع بزرگ تولید چادر مشکی تا 4 سال آینده در این استان به بهره برداری خواهد رسید.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هرکدام از آنها به خصوص دو شهرک راهبردی شکوهیه و محمود آباد موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال دارد.
حجم سرمایه‌گذاری انجام شده برای واحدهای صنعتی قم فراتر از 70 هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حدود 2 هزار و 400 واحد صنعتی و تولیدی استان برای بیش از 58 هزار تَن فرصت اشتغال ایجادشده‌است.
برچسب‌ها
سلفچگان قم اشتغال زایی محمودآباد

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/287879/کمبود-زمین-مشکل-اصلی-سرمایه‌گذاری-در-قم-است
بستن   چاپ