عصر قم
رئیس موسسه امام خمینی(ره) تشریح کرد
چگونه به انتخاب اصلح برسیم؟
چهارشنبه 26 خرداد 1400 - 11:05:59
عصر قم - آیت‌الله محمود رجبی در گفت‌وگو با ایسنا و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا عنوان کرد: ادب اسلامی اقتضا می‌کند که در هر مناظره‌ای افراد از وعده‌هایی که قابل اجرا نیست و یا انجام آن در اختیارشان نیست دوری کنند همچنین از نسبت دادن اموری که مستندی ندارد و یا هنوز ثابت نشده است، از مبالغه در نقص‌هایی که وجود دارد و یا سخنانی که حاکی از عدم اهتمام به فرهنگ دینی است پرهیز کنند؛ البته نقد مؤدبانه و ذکر نقایصی که آشکاراست باهدف اصلاح امور مصداق ارشاد و احیاناً امربه‌معروف ونهی منکر است و اشکالی ندارد.
وی با اشاره به اینکه کاندیدا باید از اموری که از مسائل اصلی جامعه نیست پرهیز کنند، بیان کرد: درحالی که مسئله اصلی معیشت مردم، رونق اقتصادی، جهش تولید ملی و مانع زدایی از تولید ملی است و کاندیدا باید برنامه خود را برای این امور اعلام کنند برخی کاندیدا به مسائلی تکیه می‌کنند که دغدغه نوع مردم نیست.
وی بابیان افراد باید در مناظرات به برنامه‌ها، موفقیت‌ها و سابقه کاری مثبت شان بپردازند، اظهار کرد: اگر نقصی را هم مطرح می‌کنند باید برنامه‌شان را برای حل آن نیز بیان کنند.
وی با اشاره به اینکه پرداختن به مسائل حاشیه‌ای و توهین به دیگران با موازین و ادب اسلامی سازگار نیست، ادامه داد: مشکل برخی از کاندیدا این است که به جای حل مشکلات مردم فقط به فکر رأی آوری خود، گروه و حزب پشتیبان خود هستند؛ زیرا اگر دغدغه‌شان حل مشکلات مردم باشد باید برنامه خود را برای حل مشکلات بیان کنند.
آیت‌الله رجبی افزود: در امور زندگی نیز وقتی می‌خواهیم به یک پزشک یا مهندس مراجعه کنیم سابقه آن پزشک، مهندس یا تکنسین را بررسی کرده و فرد باسابقه موفق را انتخاب می‌کنیم در اینجا نیز بهترین راه این است که بررسی شود که کاندیداها در موقعیت قبلی خود چگونه عمل کردند همچنین بررسی شود برنامه‌ای را که ارائه می‌دهند آیا در اختیار آن‌ها است و یا نیاز به تصویب مراجع دیگر دارد و صرفاً یک پیشنهاد است.
وی بیان کرد: افراد به شعارهایی که می‌دهند باید دقت کنند؛ زیرا اینجا یک نظام اسلامی است و کاندیدا باید نسبت به اسلام و ارزش‌های آن حساس باشند و مردم نیز باید ببینند که کاندیدا چقدر به ارزش‌های اسلامی و آرمان‌های انقلابی پایبند هستند و چقدر در برنامه، شعار و گفتارشان بر آن تأکید دارند.
وی با تأکید بر اینکه اگر سابقه کاندیدا مورد بررسی قرار بگیرد می‌توان قضاوت خوبی درباره آن‌ها انجام داد، تصریح کرد: در دولت‌های قبل شاهد بودیم طرح‌هایی ارائه می‌شد که نه تنها هیچ کدام شان عملی نشدند بلکه عکس آن نیز رخ داد به همین علت و مردم باید دقت کنند که فریب وعده‌های بی‌حساب و کتاب را نخورند.
آیت‌الله رجبی بابیان اینکه باید به ولایتمداری و قانون‌مندی کاندیدا نیز دقت کرد، تصریح کرد: برخی کاندیداها در گفت‌وگوها بیان می‌کنند که از اجراشدن برخی قانون‌ها ناراحت هستند و این افراد در آینده نیز اگر قانونی را نپسندند اجرا نمی‌کنند و این مشکل احیاناً در برخی رئیس‌جمهورها نیز وجود داشته است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه مردم باید به شاخصه‌هایی که رهبری بیان کردند، توجه داشته باشند تا بتوانند فرد اصلح را بهتر شناسایی کنند، اظهار کرد: بیشتر بی‌اخلاقی‌هایی که در انتخابات رخ می‌دهد به خاطر این است که خدا را ناظر بر اعمال خود نمی‌بینند؛ زیرا اگر بدانند در قیامت باید پاسخ‌گو هستند وعده‌های نادرست نمی‌دهند.
وی بابیان اینکه کاندیداها بدانند که اگر اهدافی غیر از خدمت به مردم و اسلام و انقلاب داشته باشند خسران محض است و آخرتشان تباه خواهد شد، ادامه داد: توجه به نظارت الهی، وظیفه دینی و مسئول بودن در برابر خون شهدا می‌تواند از بروز این مسائل جلوگیری کند.
آیت‌الله رجبی با بیان اینکه مردم بدانند که رأی دادن هم حق شهروندی و هم تکلیف الهی و ملی وانقلابی آن‌ها است، تصریح کرد: تکلیف و وظیفه الهی است؛ زیرا شرکت حداکثری مردم موجب تقویت و حفظ نظام اسلامی است که طبق فتوا و نظر علمای اسلام از اوجب واجبات است و وظیفه ملی است؛ زیرا در چهل‌ودو سال گذشته انقلاب کشورها درحوزه های مختلف علمی مانند هوافضا، نانو، هسته‌ای و... پیشرفت‌های بی‌نظیری داشته که موجب اعجاب حتی دشمنان ما شده است.
وی ادامه داد: در قبل از نظام اسلامی در بسیاری از جنگ‌ها بخشی از کشور ایران ازدست رفته و جدا شده است ولی درجنگ تحمیلی هفت‌ساله که تقریباً همه کشورهای ظالم و مزدورهای آنان حامی صدام بودند حتی یک وجب از خاک ایران اسلامی از دست نرفت و وظیفه انقلابی است؛ زیرا برای این انقلاب و نظام صدهاهزارجوان، مردان وزنان پاک و مخلص خون خودشان را درراه این نظام دادند.
وی بیان کرد: حضور حداکثری در پای صندوق‌های رأی پاسداشت این خون‌های مطهر است و باید بارأی دادن سرنوشت کشور را به افرادی بسپارند که بتوانند مشکلات مردم را حل کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مردم در این زمینه کوتاهی کنند و مشکلاتی برای ملت به وجود بیاید، مسئول هستند همچنین اگر تلاش کنند که اصلح را انتخاب کنند در تمام برکاتی که بر این انتخاب اصلح بار می‌شود شریک هستند و در برابر ملت و خدا نیز روسفید می‌شوند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/311651/چگونه-به-انتخاب-اصلح-برسیم؟
بستن   چاپ