عصر قم
معاون جهاد کشاورزی قم:
پلاک‌کوبی دام‌های پرورشی در قم انجام می‌شود
يکشنبه 27 تير 1400 - 08:16:35
عصر قم - قم - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: عملیات پلاک کوبی و هویت‌گذاری دام‌های سبک و سنگین پرورشی موجود در قم، با هدف ارتقا وضعیت تولید محصولات دامی استان به صورت مستمر انجام می‌شود.

علی اصغر همت روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: با انجام این طرح، دستیابی به آمار به روز از وضعیت دام‌های پرورشی در قم امکان پذیر شده و شرایط برای ارتقا تولید محصولات دامی و کاهش ضایعات در این بخش مهم اقتصادی فراهم استان می‌شود.
وی افزود: همچنین استقرار نظام صحیح بهداشتی، کنترل بازار برای دسترسی به میزان تقاضا و عرضه، تسهیل در پردازش توزیع نهاده‌ها و حذف هزینه‌های موازی شناسایی دام از دیگر مزایای اجرای این طرح در سطح واحدهای پرورش دام استان قم است.
وی ادامه داد: توسعه دامداری در قم نیازمند تامین به‌موقع علوفه و سایر نهاده‌های مورد احتیاج دامداران است که در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی قم در قالب طرح تغییر الگوی کشت، گسترش کشت گیاهان علوفه‌ای در استان را در دستور کار خود قرار داده‌است.
همت گفت: نحوه فعالیت واحدهای پرورش دام استان به‌منظور کنترل شاخص‌های کیفی به‌صورت مستمر رصد می‌شود و همین نکته موجب شده‌است تا محصولات دامی تولیدشده در قم از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.
وی ادامه داد: اصلاح ساختار واحدهای دامپروری استان و بالا بردن ظریب ایمنی آن‌ها در برابر بیماری‌های واگیردار و سایر خطرها ازجمله برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی قم برای تقویت این بخش است.
حدود 600 هزار راس دام سبک ازجمله گوسفند داشتی، بره پرواری، بز داشتی و بزغاله پرواری در قم پرورش می‌یابد، همچنین بیش از 120 هزار راس دام پرواری و 24 هزار راس دام شیری در قم وجود دارد که نشان‌دهنده جایگاه این استان در تولید محصولات دامی کشور است. حدود 13 هزار تن در بیش از 6هزار و 500 دامداری استان مشغول فعالیت هستند.
به‌طور میانگین سالانه حدود 38 هزار تن گوشت قرمز و بیش از 156 هزار تن شیر در قم تولید و در بازار مصرف استان و خارج از آن عرضه می‌شود.
هم‌اکنون از مجموع بیش از 14 هزار بهره‌بردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و 100 تن بانوان هستند،‌ همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی 45 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.
برچسب‌ها
گوشت قرمز رونق تولید قم دام و طیور

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/317609/پلاک‌کوبی-دام‌های-پرورشی-در-قم-انجام-می‌شود
بستن   چاپ