عصر قم
مدیر کل استاندارد استان قم اعلام کرد
استان قم جزء استان‌های پیشرو و صاحب نظر در حوزه استاندارد است
سه شنبه 29 تير 1400 - 21:45:43
عصر قم - ایسنا/قم مدیر کل استاندارد استان قم با بیان اینکه کالاهایی که در جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد دو نوع هستند، کالاهایی که مشمول استاندارد هستند و کالاهایی که برای آنها استاندارد تدوین و تعریف نشده، اظهار کرد: کالاهای مشمول استاندارد هم دو نوع هستند کالاهای مشمول استاندارد اجباری و کالاهایی که مشمول استاندارد اختیاری و تشویقی هستند.

مهندس مجید آوری فرد مدیر کل استاندارد استان در برنامه مردم و مسئولین با بیان اینکه کالاهایی که در جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد دو نوع هستند، کالاهایی که مشمول استاندارد هستند و کالاهایی که برای آنها استاندارد تدوین و تعریف نشده، اظهار کرد: کالاهای مشمول استاندارد هم دو نوع هستند کالاهای مشمول استاندارد اجباری و کالاهایی که مشمول استاندارد اختیاری و تشویقی هستند.
وی ادامه داد: در مورد کالاهایی که مشمول استاندارد اجباری هستند هیچ کس حق تولید این کالا را ندارد مگر با دریافت نشان استاندارد و تأییدیه از سازمان ملی استاندارد ایران و اگر هر جایی به عنوان کالای غیر استاندارد رویت شود با آن برخورد خواهد شد همچنین برای کالاهای تشویقی تولید کننده اختیار دارد نشان استاندارد دریافت کند و اگر نشان را به کسی اعطا کردیم حتما بر مطابقت آن استاندارد نظارت می‌کنیم.
آوری فرد در خصوص نظارت بر بازار و محصولات یادآور شد: مراحل نظارت از محل تولید توسط مدیر واحد تولیدی به عنوان نفر اولی که مسئول کیفیت است شروع و بعد از آن نماینده‌ای از سوی اداره استاندارد به عنوان مدیر کنترل کیفیت در مجموعه مستقر است و آزمون‎های لازم را انجام می‌دهد و اگر که مطابقت کالا را با استاندارد تأیید نکند طبیعتا کالا نباید از واحد تولید خارج شود.
مدیر کل استاندارد با اشاره به اینکه که مهم ترین بخش نظارت از طریق حضور در بازار است، افزود: با مراجعه به فروشگاه‌ها کالاهایی که عرضه شدند را نمونه برداری می‌کنیم و به آزمایشگاه مورد صلاحیت می‌دهیم و با مقایسه نتایج آزمون با استاندارد اگر احیانا موردی خلاف استاندارد مشاهده شود تذکر و برخورد لازم با واحد تولیدی انجام می‌شود.
آوری فرد در پاسخ به این سوال که نشان استاندارد بر کالا به معنای اعتماد کامل بر کیفیت کالا خواهد بود تصریح کرد: قاعدتا کالای دارای نشان استاندارد دارای کیفیت لازم است امّا این امکان وجود دارد که کسی نشان استاندارد ما را جعل کند و یا واحدی قبلا نشان استاندارد داشته و به هر دلیلی این نشان باطل یا تعلیق شده و حق تولید و عرضه ندارد و اگر بعد از تاریخی که ما پروانه را لغو کردیم کالایی را تولید و عرضه کند این کالا غیر استاندارد محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه واحدهای تولید موظف به چاپ کد ده رقمی زیر نشان استاندارد هستند، یادآورشد: مصرف کننده می‌تواند برای اطمینان خاطر از این که یک کالا همچنان دارای کیفیت لازم بوده و تقلبی نیست این کد ده رقمی را به سامانه پیامکی 10001517 ارسال کند و در جواب پیامک مشخصات و مدت اعتبار پروانه واحد تولیدی قید می‌شود و همچنین امکان دارد این کد شناسایی نشود که در این صورت باید از طریق شماره 1517 اطلاع رسانی کنند و ضمن برخورد با واحد تولیدی، کالا از سطح بازار جمع آوری می‌شود.
آوری فرد با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی سازمان ملی استاندارد که به همین دلیل در سال 1305 تاسیس شد بحث اوزان و اندازه شناسی است، خاطرنشان کرد: ترازو های سبک و سنگین که در داد و ستد عمومی مورد استفاده قرار گرفته و به ازای آن فاکتور صادر می‌شود باید به صورت دوره‌ای 6 ماهه و یا یکساله صحه گذاری شود و اگر مطابق با آزمون استاندارد خطا نداشت تأییدیه کسب می‌کنند در غیر اینصورت موظف به اصلاح ترازو دریافت مجدد تأییدیه هستند.
وی با بیان اینکه هر سال در حوزه ترازوهای مورد استفاده در استان 3 تا 4 هزار فعالیت صحه گذاری را انجام می‌دهیم، افزود: در خصوص کنترل نازل های سوخت با کمک شرکت ملّی پخش فرآورده‌های نفتی هر 3 ماه یکبار یعنی 4 بار در سال صحه گذاری انجام شده و برچسب‌های بر روی نازل های سوخت نصب می‌شود که باعث اطمینان بیشتر مردم است.
مدیر کل استاندارد با توضیح این نکته که در سنوات قبل بحث ایمنی جایگاه CNG را کنترل می‌کردیم، اضافه کرد: جایگاه های CNG یک سال است که مشمول فعالیت صحه گذاری شده و در سال 99 دوبار از نظر وزن گاز و قیمت آن تأییدیه دریافت کردند.
آوری فرد با اشاره به اینکه استان قم جزء استان‌های پیشرو و صاحب نظر در حوزه استاندارد است در خصوص استاندارد و کیفیت آسانسورها گفت: تقریبا همه آسانسورهای ادارات دولتی استان استاندارد اولیه را گرفته و به صورت ادوری تأیید می‌شوند و آسانسورهای مراکز درمانی به عنوان اولویت بعدی به جز دو مورد همه استانداردها را گرفتند، همچنین روند استاندارد سازی آسانسورهای مراکز تجاری انجام شده و با توجه به بیماری کرونا و غیر فعال بودن واحدهای اقامتی شرایط استاندارد این واحدها به طور کامل انجام نشده است.
وی درباره نظارت بر روند استاندارد سازی مراکز تفریحی و شهر بازی‌ها توضیح داد: در بین مراکز تفریحی شهربازی ها به دلیل حجم بالای تجهیزات اولویت اول استاندارد هستند و این تجهیزات در سه مرحله ساخت، نصب و بهره برداری باید تأییدیه داشته باشند به این معنا که اگر تجهیزات از خارج از کشور وارد شده تأییدیه استاندارد کشور مبدأ را داشته باشد و در زمان نصب بازرسین اداره استاندارد حضور داشته باشند و مراحل نصب و بهره برداری را تأیید کنند و بعد هم برای خارج نشدن از استاندارد به صورت دوره‌ای کنترل شوند.
آوری فرد تصریح کرد: متصدیان شهربازی پس از دریافت تأییدیه استاندارد اجازه هیچگونه دخل و تصرفی ندارند و در اینصورت با وقوع اتفاقات ناگوار مراجع قضایی با این‌ها برخورد می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه تجهیزات بازی در گذشته فلزی بودند بیان کرد: وسایل ورزشی در بوستان‌ها مشمول استاندارد تشویقی هیتند و خوشبختانه شهرداری قم تمام تجهیزات را استاندارد خریداری کرده و در صورت لزوم با تعمیر تجهیزات آسیب دیده تأییدیه دریافت می‌کند امّا وسایل استاندارد بازی کودکان باید پلی اتیلنی باشد.
آوری فرد اظهار کرد: سال گذشته با بررسی شهرها و روستاهای تابعه مشکلات و تجهیزات غیر استاندارد بازی کودکان شناسایی شده و با بخشدارها مکاتبه کردیم تا تمام تجهیزات فلزی غیر استاندارد جمع آوری شود که در صورت بروز حادثه کمترین صدمه به کوکان وارد شود.
وی با اشاره به اینکه برای تدوین استاندارد از تجربیات جهانی استفاده می‌شود، تصریح کرد: منبع ما برای تدوین استاندارد استفاده از استانداردهای جهانی و بومی سازی آنها است و با توجه به این که استانداردها تاریخ مصرف دارند و به صورت دوره‌ای بازنگری و تجدید نظر می‌شوند اگر استاندارد جهانی تغییر کند و یا تجربه‌ای در کشور داشته باشیم استانداردها را به روز می‌کنیم.
مدیر کل استاندارد گفت: در زمینه استانداردهایی مشکل داریم که تجربه جهانی وجود ندارد و محصول مختص کشور است، مانند استاندارد سوهان، زولبیا و بامیه که با کار پژوهشی و نمونه گیری و نظرگیری از ذینفعان یک استاندارد بومی برای کشور می‌نویسیم.
آوری فرد در خصوص نظارت اداره استاندارد بر کیفیت نان بیان کرد: بحث کیفیت نان در حوزه صلاحیت ما نیست و وزارت بهداشت متولی این امر است امّا نظارت بر کیفیت آرد تولید شده در حوزه صلاحیت استاندارد است البته در استان‌های دیگر متداول است که از کارخانه نمونه گیری می‌کنند امّا در استان یک گام جلوتر گذاشتیم و از نانوایی‌ها نمونه برداری و در مرحله بازار بررسی می‌کنیم.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/318207/استان-قم-جزء-استان‌های-پیشرو-و-صاحب-نظر-در-حوزه-استاندارد-است
بستن   چاپ