پنجشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۵

فرهنگی

آیت الله رشاد تصریح کرد؛

خونخواهی شهدا؛ رسالت امروز امت اسلامی

خونخواهی شهدا؛ رسالت امروز امت اسلامی
عصر قم - رئیس شورای حوزه‌های علمیه پایتخت تصریح کرد: هر کسی امروز در جبهه مقابله با ظلم و استکبار حضور دارد، در مسیر خونخواهی سیدالشهدا است.
  بزرگنمايي:

عصر قم - رئیس شورای حوزه‌های علمیه پایتخت تصریح کرد: هر کسی امروز در جبهه مقابله با ظلم و استکبار حضور دارد، در مسیر خونخواهی سیدالشهدا است.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، رئیس شورای حوزه‌های علمیه پایتخت، در همایش «الهیات خونخواهی» با تبیین مفاهیم «فقه الثار» و «فقه الثئر» در فقه سیاسی اظهار داشت: واژه «ثار» ریشه‌ای تاریخی و پیش از اسلام دارد و از مفاهیم مهمی است که هم در فرهنگ جاهلی و هم در معارف اسلامی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به شیوه‌های خونخواهی در دوران جاهلیت گفت: در آن دوران، اگر فردی از قبیله‌ای کشته می‌شد، انتقام یا دریافت خون‌بها امری الزامی تلقی می‌شد و گاه در برابر کشته شدن یک نفر، افراد بسیاری از قبیله مقابل مورد تعرض قرار می‌گرفتند. اسلام ضمن اصلاح این سنت، مفهوم خونخواهی را در چارچوب عدالت، حق و مبارزه با ظلم معنا کرد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: بر اساس روایات معتبر، خونخواهی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) امری الهی است و در نهایت به دست حضرت ولی‌عصر(عج) تحقق خواهد یافت. تعبیر شریف «یا لثارات الحسین» نیز ناظر به همین حقیقت است و تنها یک شعار احساسی نیست، بلکه بیانگر یک اندیشه عمیق و جریان‌ساز در تاریخ بشریت است.
وی با بیان اینکه مبارزه با ظلم و استکبار امتداد همان جریان خونخواهی حسینی است، تصریح کرد: هر کسی که امروز در جبهه مقابله با ظلم، استکبار و سلطه‌طلبی جهانی حضور دارد، در حقیقت در مسیر خونخواهی سیدالشهدا(ع) گام برمی‌دارد. مفهوم «ثارالله» و «لثارات» صرفاً یک تعبیر تاریخی نیست، بلکه نوعی فلسفه تاریخ و تبیین‌کننده استمرار نبرد حق و باطل در طول تاریخ است.
آیت‌الله رشاد در ادامه با تشریح ابعاد لغوی و مفهومی واژه «ثئر» اظهار داشت: در ادبیات عرب، «ثوره» به معنای خیزش و انقلاب است و تعبیر «یا لثارات الحسین» در واقع دعوت جامعه به قیام، بیداری و حرکت در مسیر عدالت‌خواهی و مقابله با ظلم به شمار می‌رود.
وی خطاب به حاضران در این همایش تأکید کرد: خونخواهی شهدا تنها یک احساس و عاطفه نیست، بلکه مسئولیتی تاریخی و تمدنی بر دوش امت اسلامی است. ملت‌های مسلمان باید در مسیر تحقق آرمان‌های شهدا، حفظ عزت اسلامی و مقابله با دشمنان امت اسلامی ثابت‌قدم باشند.
رئیس شورای حوزه‌های علمیه پایتخت همچنین با اشاره به وظیفه امت اسلامی در تبعیت از رهنمودهای ولایت اظهار داشت: گوش، جان و جسم ما باید متوجه فرامین رهبر باشد و آنچه از سوی ولایت مطرح می‌شود، برای ما حجت شرعی، عقلی و انقلابی است.
وی خاطرنشان کرد: اعتقاد به حضور و هدایت حضرت حجت(عج) از اصول مسلم اندیشه شیعی است و جامعه مؤمنان باید با بصیرت، اخلاص و تبعیت از ولایت، خود را در مسیر تحقق آرمان‌های الهی و زمینه‌سازی ظهور قرار دهد.
گفتنی است همایش «الهیات خونخواهی» به میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور جمعی از شخصیت‌های حوزوی، دانشگاهی و فعالان فرهنگی برگزار شد.


نظرات شما