عصر قم - فارس / سخنگوی وزارت امور خارجه امروز از برگزاری نشست منطقهای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس و عراق در روز دوشنبه در عمان خبر داد و گفت: در این نشست درباره مباحث منطقهای و نتایج مذاکرات ایران و عمان در خصوص تعیین مسیرهای امن برای دریانوردی تجاری در تنگه هرمز تبادل نظر خواهد شد.
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (جمعه) ۲۰ شهریورماه در گفتوگو با خبرنگاران از برنامهریزی برای برگزاری نشست منطقهای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس خبر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اهتمام همیشگی ایران در جهت ایجاد اعتماد و همکاری یین کشورهای منطقه برای تقویت صلح و ثبات در منطقه به دور از مداخلات مخرب و تفرفهانگیزانه بازیگران خارج از منطقه، ابتکار برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان را تحولی مهم در این راستا خواند و ابراز امیدواری کرد که این رویداد زمینهساز ارتقای تفاهم بین کشورهای منطقه و کمک به تقویت امنیت مشترک منطقهای شود.
به گفته بقائی، این نشست با حضور ایران، عراق و دیگر کشورهای ساحلی خلیج فارس، روز دوشنبه در عمان برگزار خواهد شد و در آن علاوه بر دیگر مباحث منطقهای، درباره نتایج مذاکرات ایران و عمان راجع به تعیین مسیرهای امن برای دریانوردی تجاری در تنگه هرمز نیز بحث و تبادل نظر خواهد شد.سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با یادآوری تفاهم صورت گرفته بین ایران و عمان درباره مسیرهای موقت کشتیرانی در تنگه هرمز، تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به تلاش برای تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز میداند اما طبیعتا مادامی که اقدامات تجاوزکارانه و مداخلات غیرقانونی آمریکا، شامل محاصره دریایی و جنگ اقتصادی ادامه داشته باشد نمیتوان امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز را تضمین کرد.
روزنامه فایننشال تایمز امروز به نقل از منابع مطلع اعلام کرد که شهر صلاله عمان قرار است دوشنبه محل رایزنی وزرای خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس با همتای ایرانی درباره توافقی موقت بر سر تنگه هرمز باشد.