دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

اقتصادی

برچیدن کوخه زنده گیری غیر مجاز پرندگان شکاری و نجات دو دلیجه در کیش

برچیدن کوخه زنده گیری غیر مجاز پرندگان شکاری و نجات دو دلیجه در کیش
عصر قم - یک کوخه زنده‌گیری پرندگان شکاری با هوشیاری محیط‌بانان اداره محیط زیست کیش برچیده شد و دو بهله دلیجه از این دام نجات یافتند.
  بزرگنمايي:

عصر قم - یک کوخه زنده‌گیری پرندگان شکاری با هوشیاری محیط‌بانان اداره محیط زیست کیش برچیده شد و دو بهله دلیجه از این دام نجات یافتند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، با حضور محیط‌ب انان و همراهی مراجع قضایی و انتظامی، بساط این کوخه پیش از آنکه آسیب بیشتری به چرخه طبیعی منطقه وارد کند برچیده شد و اقدامات قانونی برای پیگیری فرد متخلف نیز در جریان است.
سیدعلی جبلی، محیط ‌بان اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش، درباره این ماجرا توضیح داد: طی گشت‌زنی در پهنه‌های جنگلی جزیره، متوجه نشانه‌های احداث یک کوخه شدیم. پس از بررسی دقیق‌تر و با هماهنگی دستگاه قضایی و کلانتری، محل پاکسازی و تله‌های کارگذاشته‌شده به‌طور کامل جمع‌آوری شد.
وی با اشاره به رهایی پرندگان گرفتار در این محل گفت: در این پایش، دو بهله دلیجه معمولی به همراه دو قطعه قمری که متأسفانه به‌عنوان طعمه زنده‌گیری به کار گرفته شده بودند، کشف شدند. با اطمینان از سلامت کامل، دو قمری و یکی از دلیجه‌ها بلافاصله در آسمان جزیره رهاسازی شدند تا به چرخه زیست‌بوم خود برگردند.
این محیط‌ بان درباره وضعیت دومین دلیجه نیز اضافه کرد: این پرنده به دلیل ماندن طولانی‌مدت در قفس و خو گرفتن نسبی به انسان، امکان بازگشت فوری به طبیعت را نداشت. دلیجه دوم فعلاً تحت مراقبت و تغذیه اختصاصی قرار دارد تا پس از بازیابی کامل توانایی زیست مستقل، به زیستگاه طبیعی خود در جزیره بازگردانده شود.
جبلی با یادآوری نقش ارزشمند پرندگان شکاری در تعادل اکوسیستم کیش تأکید کرد: «پرندگان شکاری در رأس زنجیره غذایی قرار دارند و حضورشان برای تعادل طبیعی حیات وحش جزیره ضروری است. به همین دلیل هرگونه صید، جابه‌جایی یا نگهداری آن‌ها بر خلاف مقررات زیست‌محیطی است و با آن برخورد می‌شود.
وی در پایان از توجه کیشوندان و طبیعت‌گردان به محیط زیست جزیره تشکر کرد و افزود: پایش‌های محیط‌بانان برای حفظ آرامش حیات وحش کیش مستمر است. شهروندان و گردشگران نیز می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تله یا سازه غیرمجاز، موضوع را با شماره ۰۹۳۴۷۶۹۴۷۹۶ به اداره محیط زیست کیش گزارش کنند.
گفتنی است مطابق تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، زنده‌گیری، شکار، خریدوفروش، حمل، نگهداری و صدور پرندگان شکاری نام‌برده در قانون، از جمله شاهین، بحری، بالابان و دلیجه، جرم است و می‌تواند مجازات حبس تا سه سال را در پی داشته باشد.


نظرات شما