چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

فرهنگی

مردم و روحانیت، دو رکن پیروزی ایران در برابر دشمنان

مردم و روحانیت، دو رکن پیروزی ایران در برابر دشمنان
عصر قم - خراسان - نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، با تأکید بر نقش تعیین‌کننده حضور مردم در صیانت از استقلال و تمامیت ارضی کشور، حضور مردم با انگیزه دینی و در چارچوب رهبری روحانیت را زمینه‌ساز پیروزی در برابر دشمنان در طول تاریخ دانست.
  بزرگنمايي:

عصر قم - خراسان - نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، با تأکید بر نقش تعیین‌کننده حضور مردم در صیانت از استقلال و تمامیت ارضی کشور، حضور مردم با انگیزه دینی و در چارچوب رهبری روحانیت را زمینه‌ساز پیروزی در برابر دشمنان در طول تاریخ دانست.

به گزارش خبرگزاری رسا در خراسان، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، در دویست‌وبیست‌وششمین اجتماع خیابانی مردم انقلابی و بصیر محله ابوطالب مشهد که طبق روال هفتگی برگزار می‌شود، با قدردانی از حضور مردم در اجتماعات شبانه، بر نقش‌آفرینی ملت ایران در حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور تأکید کرد و حضور مردم در میدان، به‌ویژه با انگیزه دینی و تحت رهبری روحانیت را عامل پیروزی در برابر دشمنان دانست.
آیت‌الله علم‌الهدی در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: از اجتماع ارزشمند شما برادران و خواهران انقلابی در مسیر حمایت از اسلام و این انقلاب تشکر می‌کنم؛ انقلابی که ضامن گسترش قرآن و دین خدا در سراسر جهان و زمینه‌ساز ظهور وجود مقدس امام زمان(عج) است.
وی افزود: امیدوارم این تلاش‌های ارزشمند برادران و خواهران، مورد توجه صاحب و ارباب ما، حضرت بقیهالله الاعظم(عج) قرار گیرد و آن حضرت از مجاهدت‌های شما عزیزان خشنود و راضی باشند.
نقش‌آفرینی مردم در حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به نقش مردم ایران در طول تاریخ در حفظ تمامیت ارضی و استقلال کشور، اظهار داشت: هرگاه مجاهدت برای تأمین استقلال و حفظ تمامیت ارضی کشور به مردم واگذار شده، پیروزی در برابر تهاجم دشمنان رقم خورده و مهاجمان با شکست مواجه شده‌اند؛ اما در مقاطعی که مردم از عرصه مجاهدت و حمایت از کشور کنار گذاشته شده‌اند و امور صرفاً به امکانات حکومتی واگذار شده، بخش‌های گسترده‌ای از سرزمین ایران از دست رفته و دشمنان در تجاوز به کشور موفق شده‌اند.
وی با اشاره به قرارداد ننگین ترکمانچای و واگذاری بخش‌هایی از سرزمین ایران به روسیه تزاری، بیان کرد: این اتفاق در شرایطی رخ داد که مردم با تمام توان و احساس مسئولیت به میدان آمده بودند، اما از عرصه تصمیم‌گیری و فرماندهی کنار گذاشته شدند. در مقابل، هنگامی که انگلیسی‌ها قصد سلطه بر مناطق جنوبی کشور را داشتند، مردم به‌صورت مستقل وارد میدان شدند و دشمن را با شکست سنگینی روبه‌رو کردند.
آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به حمله روسیه تزاری به مناطق شمالی ایران، اظهار داشت: در آن مقطع، نیروهای حکومتی با امکانات نظامی خود وارد عرصه مبارزه شدند؛ با این حال، مردم غیور و جوانمرد آذربایجان نیز در برابر تهاجم دشمن آرام ننشستند و به یاری نیروهای ایرانی شتافتند. تا زمانی که مردم در میدان حضور داشتند و با دشمن مقابله می‌کردند، مهاجمان به عقب رانده می‌شدند و نمی‌توانستند بر سرزمین ایران مسلط شوند.
وی ادامه داد: پس از آن، توطئه‌ها، جاسوسی‌ها و اقدامات فریبکارانه انگلیسی‌ ناپاک موجب شد دولت مرکزی در شرایطی از ترس و بحران قرار گیرد که در برابر روسیه تزاری قدرت تصمیم‌گیری مؤثر نداشت. انگلیسی‌ها برای آنکه بتوانند بر جنوب ایران مسلط شوند و در صورت تسلط بر این منطقه، سراسر خلیج فارس را در اختیار بگیرند، ابتدا نقشه خود را در شمال کشور اجرا کردند تا در صورت پیشروی به سمت جنوب، با رقابت روس‌ها مواجه نشوند و دولت ایران نیز به دلیل تجربه جنگ با روسیه، در برابر آنان تسلیم شود.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به بازنشر برخی مطالب در فضای مجازی درباره قرارداد ترکمانچای، تصریح کرد: اخیراً مطلبی منتشر شده بود مبنی بر اینکه اگر ایران آن روز قرارداد ترکمانچای را با روس‌ها امضا نمی‌کرد، آنان تا قزوین پیشروی می‌کردند و این شهر را نیز به تصرف درمی‌آوردند؛ در حالی که این ادعا، همان توجیهی بود که انگلیسی‌ها برای ترساندن فتحعلی‌شاه مطرح می‌کردند.
وی افزود: انگلیسی‌ها به فتحعلی‌شاه القا کردند که اگر در برابر روس‌ها تسلیم شود و بخشی از سرزمین ایران را واگذار کند، جنگ متوقف خواهد شد و از پیشروی بیشتر دشمن جلوگیری می‌شود؛ در غیر این صورت، روس‌ها تا قزوین پیش خواهند آمد و آن را نیز تصرف خواهند کرد. این تهدیدها موجب شد محاسبات فتحعلی‌شاه تغییر کند و در شرایطی که کامران‌میرزا فرماندهی نیروهای ایرانی را در جنگ با روس‌ها بر عهده داشت، از ارسال فشنگ به جبهه جنگ خودداری شود.
آیت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان کرد: مردم به کمک نیروهای ایرانی آمده بودند و با قدرت در برابر روس‌ها ایستادگی می‌کردند، اما مهمات به آنان نرسید. این اتفاق در پی توطئه انگلیسی‌ها و اقدام جاسوسان آنان در زرادخانه ایران برای جلوگیری از ارسال فشنگ به جبهه شمال رخ داد و در نهایت، نیروهای ایرانی ناچار به تسلیم شدند و بخش عمده‌ای از سرزمین کشور به روسیه واگذار شد.
وی با بیان اینکه قرارداد ننگین ترکمانچای نتیجه چنین شرایطی بود، اظهار داشت: این اتفاق در حالی رخ داد که مردم برای دفاع از کشور به میدان آمده بودند و روحانیت نیز در این مسیر نقش‌آفرینی می‌کرد؛ از جمله مرحوم علامه مجاهد سیدمحمد مجاهد، مرجع تقلید شیعه در نجف، که برای بسیج نیروهای مردمی و کمک به سپاه ایران وارد میدان شد.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: مرحوم سیدمحمد مجاهد به قزوین آمد، لشکری انبوه فراهم کرد و برای کمک به نیروهای ایرانی به سمت آذربایجان حرکت کرد. مقلدان او نیز به میدان آمدند و برای جهاد آماده شدند؛ اما در شرایطی که فرماندهی جنگ در اختیار عوامل حکومتی بود و مردم در تصمیم‌گیری‌های اصلی نقشی نداشتند، توطئه دشمنان مانع از آن شد که ظرفیت مردمی به‌طور کامل به نتیجه برسد و بخش مهمی از سرزمین ایران از دست رفت.
ایستادگی مردم و روحانیت در برابر استعمار انگلیس
آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به تلاش انگلیسی‌ها برای سلطه بر مناطق جنوبی ایران و سواحل خلیج فارس، اظهار داشت: انگلیسی‌ها این نقشه را طراحی کرده بودند تا بتوانند از جنوب وارد شوند و مناطق ساحلی کشور را در اختیار بگیرند؛ اما هنگامی که به جنوب ایران آمدند، مردم اجازه ندادند که عوامل حکومتی فرماندهی مبارزه را در دست بگیرند.
وی با اشاره به مجاهدت رئیسعلی دلواری در مقابله با نیروهای انگلیسی، بیان کرد: خدا رحمت کند رئیسعلی دلواری، این مرد غیور و سرباز مجاهد میهن را که با راهنمایی یکی از علمای بوشهر و یکی از سادات و روحانیون مجاهد آن منطقه قیام کرد و مردم پیرامون او گرد آمدند.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی افزود: مردم با دست خالی در برابر انگلیسی‌ها ایستادند؛ در حالی که دشمن از تجهیزات جنگ دریایی برخوردار بود و نیروهای مردمی امکانات و تجهیزات مشابهی در اختیار نداشتند. با این وجود، آنان با همان امکانات محدود، مردانه مقاومت کردند و اجازه ندادند سربازان انگلیسی از کشتی پیاده شوند و قدم به خاک ایران بگذارند.
وی تصریح کرد: مردم در این مبارزه ایستادگی کردند، انگلیسی‌ها را شکست دادند و کشور را نجات دادند؛ زیرا در این حرکت، رهبری با روحانیت بود و میدان‌داری و اجرای مبارزه نیز با مردم و بر پایه توان و اراده آنان انجام می‌شد، نه با فرماندهی عوامل حکومتی.
آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به شکست انگلیسی‌ها در این مقطع تاریخی، اظهار داشت: انگلیسی‌ها با وجود تمام شیطنت‌ها و امکانات خود، در برابر ایستادگی مردم شکست خوردند و با سرافکندگی بازگشتند.
وی با تأکید بر سابقه تاریخی ملت ایران در مقابله با دشمنان، بیان کرد: سابقه مردان و زنان ایرانی در مجاهدت در برابر دشمن چنین بوده است. مردم ایران تاکنون در برابر هیچ دشمنی تسلیم نشده‌اند؛ هرجا میدان در اختیار مردم بوده و آنان نقش اصلی را بر عهده داشته‌اند، پیروزی رقم خورده است؛ به‌ویژه در شرایطی که انگیزه اصلی مردم، دین و حرکت آنان در چارچوب رهبری روحانیت بوده است.
حضور مردم، عامل تعیین‌کننده در محاسبات دشمن
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به شرایط کنونی کشور در مقابله با قدرت‌های بزرگ جهان، اظهار داشت: خوشبختانه امروز شرایط ما در جنگ با ابرقدرت جهان نیز از همین ویژگی برخوردار است. شما عزیزان مجاهد که در این اجتماعات شبانه حضور می‌یابید، با وجود آنکه ممکن است این حضور با شرایط زندگی و برنامه‌های روزمره‌تان سازگار نباشد، با مجاهدت در میدان ایستاده‌اید و همین حضور، محاسبات دشمن را تحت تأثیر قرار داده است.
وی افزود: دشمن نمی‌تواند نیروی انسانی حاضر در میدان را نادیده بگیرد؛ زیرا در هر جنگی، هنگام سنجش موازنه قدرت، نخستین موضوع، بررسی توان نیروی انسانی است. اگر نیروی انسانی کشور تنها به رزمندگان نظامی محدود می‌شد، دشمن می‌توانست با محاسبه توان نیروهای خود و افزایش شمار نیروهایش، جنگ را پیش ببرد؛ اما حضور مستمر مردم نشان داده است که نیروی انسانی در عرصه دفاع، تنها به نیروهای نظامی محدود نیست.
آیت‌الله علم‌الهدی ادامه داد: مردان و زنانی که دویست و بیست و شش شب با روحیه و اراده در میدان حضور یافته‌اند، بخشی از ظرفیت انسانی این حرکت هستند. دشمن چگونه می‌تواند این جمعیت را در محاسبات خود نادیده بگیرد؟ آیا می‌تواند نیرویی بیش از این فراهم کند و از آن سوی جهان به این منطقه انتقال دهد؟ چنین کاری برای دشمن امکان‌پذیر نیست؛ ازاین‌رو، حضور و قدرت مردم، توان برنامه‌ریزی و محاسبات دشمن را مختل کرده است.
وی با اشاره به مبانی اعتقادی و دینی این حرکت، اظهار داشت: آنچه در این میدان برای ما وجود دارد، اتکا به نصرت پروردگار و اراده الهی است. نیروی انسانی این حرکت، مردم هستند؛ اراده و مشیت اصیل از جانب خداوند متعال است؛ تصمیم‌گیری و تدبیر اصلی به دست صاحب ما، حضرت امام زمان(عج)، قرار دارد و فرماندهی در عرصه ظاهری نیز به دست حجت آن حضرت، ولی‌فقیه، در این کشور انجام می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: مردم با انگیزه بندگی خداوند و عشق به پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) و اهل‌بیت(علیهم‌السلام) در این میدان حضور یافته‌اند و فرماندهی نیز در چارچوب ولایت فقیه انجام می‌شود. با چنین باوری، دشمن جز شکست مفتضحانه سرنوشت دیگری نخواهد داشت و ما پیروز خواهیم بود؛ زیرا با نصرت خداوند حرکت می‌کنیم و تکیه‌گاه ما جز ذات مقدس پروردگار و یاری الهی نیست.
وی افزود: ما به هیچ توان و امکانی جز خداوند متعال اتکا نداریم؛ به خدا ایمان داریم و باورمند به نصرت او هستیم. همه ما خود را قربانی و فدایی میدان ظهور مولایمان، حضرت امام زمان(عج)، می‌دانیم و با تمام مجاهدت و فداکاری در مسیر زمینه‌سازی ظهور آن حضرت ایستاده‌ایم.
آیت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان کرد: با چنین نیتی در میان مردم و با نصرت الهی و توجه ویژه حضرت امام زمان(عج)، شکست در برابر دشمن و پیروزی دشمن بر ما، با باور و اعتقادی که داریم، امکان‌پذیر نخواهد بود.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در پایان افزایش نصرت الهی و استمرار امنیت و اقتدار کشور را از خداوند متعال مسئلت نمود.
نویسنده: جواد رستمی


نظرات شما